reklam
reklam

U14'de finalistler belli oldu

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2023, Pazar - 23:42   Okunma Sayısı: 92158
İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri sona erdi. Sekiz gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u U14 Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belirlendi.

İstanbul U14 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri son hafta maçlarıyla tamamlandı. 2009, 2010 ve 2011 doğumlu sporcuların oynayabildiği İstanbul U14 Ligi'nde sekiz gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli oldu. Tek devre oynanan İstanbul elemelerinde 8 grup, 5 haftada tamamlandı. Toplam 46 grupta oynanan ilk etap maçlarının en golcü takımı 139 golle Beylikdüzü temsilcisi İstanbul Beykent oldu. Ancak mavi-beyazlılar Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 7 gol atabildi. 24.grubu 127 golle zirvede tamamlayan Başakşehir Belediyesi, elemelerde 25 gol atarak 152 gole ulaştı ve U14 Ligi'nin bu sezon en çok gol atan takımı oldu. İstanbul Beylikdüzü 120'si gruplarda olmak üzere 135, Bağlarbaşı 103'ü gruplarda olmak üzere 122 ve Altınovaspor ise 105'i gruplarda olmak üzere 119 gol atarak U14 Ligi'nin diğer golcü takımları oldular. Grup maçlarının 53 golle en golcü futbolcusu olan İstanbul Beykent'ten Semih Fırat elemelerde de 3 gol atarak toplamda 56 gole ulaştı. Kendisini Yusuf Göksu (Başakşehir Belediye) 43, Mehmet Efe Turgut (Akşemsettin Parseller) 42, Ege Çankaya (Atakent Gelişim) 41, Asil Şen (İstanbul Beylikdüzü) 37, elemelerde 4 gol atan Oğulcan Aşıkçı (Sancaktepe Belediye) 36, elemelerde 7 gol kaydeden Evren Çivici 36 golle takip etti.

Bu sezon 16 takım katılacak

U14 Türkiye Şampiyonası'na bu sezon İstanbul'dan toplam 16 takım katılacak. Geçen sezon U14 Türkiye Şampiyonası yapılmamıştı. Bu nedenle İstanbul U14 Şampiyonası birinci belli oluncaya kadar devam ettirildi. 16 grup birincisi, son 16 turunda karşılaştı ve çeyrek finale kalan takımlar belli oldu. Çeyrek finalde Selimiye'yi penaltılarla eleyen Bağlarbaşı, Öz Gayrettepespor'u tek golle geçen Kartalspor, İstanbul Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Eroğluspor ile Hadımköyspor'u penaltılarla eleyen İFA yarı finale kalan takımlar olmuştu. 22 Haziran'da oynanan yarı final maçlarında Bağlarbaşı, Kartalspor'u 4-0, İFA ise Eroğluspor'u 4-3 mağlup ederek final çıkmayı başarmıştı. Üç gün sonra oynanan final maçında ise İFA'yı 1-0 mağlup eden Bağlarbaşıspor, 2022 İstanbul U14 Şampiyonluğunu elde etmişti. Geçen yılki İstanbul U14 Şampiyonası yarı finalisiti 4 takımdan üçü Bağlarbaşıspor, Kartalspor ve Eroğluspor 2022-2023 Türkiye U14 Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı.

Son maçta birbirleriyle oynadılar

U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 1.grupta Başakşehir Belediye ve Altınovaspor ilk iki sırayı alarak Türkiye U14 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Toplam 6 takımın yer aldığı grupta ekipler tek devre olmak üzere 5'er maç yaptılar. Son maçında takipçisi Altınovaspor'u Yiğit Bakan, Yusuf Ege Agocuk ve Ahmet Kerem Eyüpoğlu'nun attığı gollerle 3-2 yenen Başakşehir Belediyesi 15 puanla grup birincisi oldu. Çıktığı 5 maçta 5 galibiyet turuncu-lacivertliler yediği 4 gole karşılık rakip filelere 25 gol gönderdi. Takımın en golcü isimleri 5'er gol atan Yiğit Bakan ve Yusuf Göksu oldu. Sezonu 4 galibiyetle tamamlayan ve sadece son maçta lidere yenilen Altınovaspor, 12 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak Türkiye U14 Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sarı-yeşilliler yediği 5 gole karşılık rakip filelere 14 gol gönderdi. Takımın en golcü ismi ise 5 gol atan Hamza Tan

Feriköyspor averajla ilk ikiye giremedi

U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 2.grupta İkitelli ile Bakırköy 1903 Türkiye U14 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Bu grupta da toplam 6 takım mücadele etti. Grubun son maçında üçüncü sıradaki İkitelli, lider Bakırköy 1903 ile karşılaştı. İlk yarı saatlik dilim içerisinde Arda Gün ve Osman Berkay Aldemir ile iki gol bulan İkitelli, Ali Tuna Koca'nın golüne rağmen sahadan 2-1 galip ayrıldı. Son haftaya averajla ikinci sırada giren Feriköy ise Bağcılar Ordu karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı.  27 dakikada 3 gol yiyen Feriköy, Eyüp Acar'ın iki golüne rağmen sahadan yenik ayıldı. Grubu 10'ar puanla bitiren Feriköy ile Bakırköy 1903 arasındaki maç 2-2 berabere tamamlandığı için, sıralama için genel averaja bakıldı. Bakırköy temsilcisi, kırmızı-beyazlılardan artı 10 daha fazla gol averajına sahip olduğu için grupta ikinci sırayı aldı ve finallerin yolunu tuttu.

Selimiye yenilmesine rağmen finallerde

U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 3.grupta, finallere gitmeyi garantileyen Sultangazi, son maçında sahaya çıkmayan Kaynarcaspor'u hükmen mağlup ederek ilk sırayı aldı. Elemelerde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, bir de beraberlik alan Sultangazi, yediği 4 gole karşılık 12 gol attı. Bir hafta kala finallere gitme vizesi alan Selimiyespor, grubun son maçında Gazi Mahallesi ile karşılaştı. Tunahan Dikmen'in golüne karşılık, Doğukan Baykal ve İsmail Bütüner'in gollerine engel olamayan Üsküdar temsilcisi gruptaki tek yenilgisini aldı. Gazi Mahallesi bu galibiyete rağmen ilk ikiye giremedi ve 8 puanda kaldı. Tunahan Dikmen attığı 6 golle grubun en golü ismi oldu. Tunahan ilk tur grup maçlarında da 8 gole imza atmıştı.

Kartalspor zorlanmadan gruptan çıktı

U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 4.grupta Kartalspor ve Çeliktepe ilk iki sırayı alarak Türkiye U14 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Son hafta maçında grubun iki yenilgisiz takımı Kartalspor ile Çeliktepe karşı karşıya geldi. Tarafsız saha olarak Selimiye Stadında oynana maçı bordo-beyazlılar, Aziz Furkan Baş, Murat İzçınar (2) ve Muhammet Zeki Almalı'nın golleriyle 4-0 kazanmayı başardı. Oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, bir beraberlik alan Kartalspor, yediği 2 gole karşılık, rakip filelere 12 gol gönderdi. Aziz Furkan Barış 4 golle en golcü isim oldu. Çeliktepe ise 12 puanla ikinci sırayı alarak finallere katılma hakkı kazandı.

Bağlarbaşı 5'de 5 yaptı

Geçen yılın U14 İstanbul Şampiyonu Bağlarbaşı, U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri 5.grupta, çıktığı 5 maçı da kazanarak final biletini aldı. Yediği 2 gole karşılık rakip filelere 19 gol gönderen Üsküdar temsilcisi, ilk tur gruplarda dahil olmak üzere toplamda 122 gole ulaştı. Son maçında Sancaktepe Belediyespor'u Evren Çivici'nin golüyle 1-0 yenen Bağlarbaşı, Türkiye Şampiyonası'nın yolunu tuttu. Grup ikinciliği maçında ise İstanbul Beylikdüzü, grup sonuncusu Haznedarspor'u Asil Şen (2), Efe Özcan ve Melik Taruk'un golleriyle 4-1 yenerek ikinci sırayı aldı. İstanbul Beylikdüzü sezonu 135 gol atarak tamamladı.

Beylerbeyi final biletini tek golle aldı

U14 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 6.grubu iki Üsküdar temsilcisi Beylerbeyi 1911 ve Çamlıcaspor ilk iki içinde tamamlayarak finallere katılma hakkını kazandılar. Son hafta maçlarında Beylerbeyi 1911, bir puan gerisindeki Kemer Futbol Kulübü ile karşılaştı. Kazananın finallere gideceği maçta gülen taraf Beylerbeyi oldu. Maçı AlperenVarol'un golüyle kazanan Beylerbeyi 1911, yenilgisiz ilk sırayı aldı. Son haftaya Kemer ile aynı puanda giren Çamlıcaspor, Eyüp temsilcisinin yenilmesinin ardından Avcılar Tahtakale Kartallarını 5-1 yenerek grupta ikinci sırayı aldı.

Yenilgisiz finallere gitme hakkı kazandılar

Toplam 5'er takımın yer aldığı 7. ve 8.gruplarda maçlar bir hafta önce tamamlandı. 7. grupta Erığluspor ve Bahçelievler Soğanlıspor, yenilgisiz ilk iki sırayı alan takımlar oldu. İki takım arasındaki karşılaşma ise 2-2 berabere bitti. 8.grupta ise ilk ikiye girmeyi garantileyen İstanbul Beykent ile Zara Ekinli son hafta karşı karşıya geldiler. Sıralamayı etkilemeyecek olan bu maçı İstanbul Beykent, Yağız Akın'ın golüyle 1-0 kazanarak, grubu ilk sırada tamamladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam