reklam
reklam

Bunlarla mücadele edelim

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2014, Cumartesi - 20:00   Okunma Sayısı: 158926
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bölgede bir çok yatırıma engel olunduğunu, halkın tehdit edildiğini, insanların göçe zorlandığını belirterek, "Diyarbakırlının bunlara karşı çıkması lazım. Sesimizi yükseltmemiz lazım, hepimizi öldürecek halleri yok. Bütün dükkanları yakacak halleri de yok. Eğer biz bugün bunlara karşı susarsak, eğer bugün milletten haraç alma, haraca bağlama teşebbüslerine biz sessiz kalırsak, inanın bunlar bir bir herkese bu zulmü gösterecekler" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Ak Parti'nin ilçe kongresine katıldı. Eker, Bismil'in Kortik Tepe Mevkii'nde 2 yıl önce yapılan arkeolojik kazılarda 12 bin 500 yıl önce bir medeniyet inşa edildiği ve toplum halinde yaşandığını ilişkin bulguların ortaya çıkarıldığını belirterek, binlerce yıl önce bu topraklarda hep medeniyetlerin kurulduğunu söyledi. Geçmişte kabul görmemiş tekçi anlayışının yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Eker, "Bugün onları taklit edenler maalesef tekrar tekçi bir anlayışı bu defa silahın gölgesinde halkı tehdit ederek, esnafı tehdit ederek maalesef bu anlayışı yeniden hortlatmaya çalışıyorlar" dedi.
 
"BUNLAR KÜRTLERİN REFAHA KAVUŞMASINI İSTEMİYOR"
 
Bakan Eker, bölgedeki yatırım ve barajların saldırıya uğradığını belirtti. Zulmün dün başka bir etnik kimlik üzerinden yapıldığını, bugün ise başka bir etnik kimlik üzerinden yapıldığını belirten Eker, "50 sene önce Kürtlerin kimliğinin reddedilmesi ne kadar büyük bir zulüm idiyse bugün PKK'nın terör örgütünün ve onun uzantılarının Bismil'de, Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bu bölgede insanlara baskı kurması, onlara zulüm etmesi de aynı derecede zulümdür.
 
Biz dünkü zulüme de karşıydık, bugünkü zulme de karşıyız. Bunlar zulüm, gözyaşı, sefaletten besleniyor. Bunlar halkın refaha kavuşmasını istemiyor. Bunlar Kürtlerin de refaha kavuşmasını da istemiyor. Eğer öyle olmasa iş yerleri yağmalanmazdı, halka baskı kurulmazdı. Eğer öyle olmasa bizim Bismil ve Silvan'ı ihya edecek, 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak Bismil'in Dicle Nehri'nin kuzeyindeki bütün arazileri sulayacak olan Silvan Barajı'na engel olmazlardı" diye konuştu.
 
Kaynak: DHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam