reklam
reklam

SAL'da beraberlikler haftası

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2023, Çarşamba - 23:41   Okunma Sayısı: 46763
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a 18.hafta heyecanı yaşandı. Oynanan 36 maçın 14'ü beraberlikle sona ererken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a 18.hafta maçlarıyla devam edildi.  Grup liderleri ilk sıradaki yerlerini korurken, 4.grupta en yakın takipçisi Çubuklu'ya 10 puanlık fark yapan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA, 7.grupta Merkezefendispor ve 8.grupta ise Alibeyköyspor lider durumda bulunuyor. 18.hafta oynanan 36 maçın 15'ini ev sahibi takımlar kazanırken, 7 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdı. Dördü golsüz olmak üzere toplam 14 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen takımlar nedeniyle 4 maç hükmen sona erdi. Oynanan 36 maçta toplam 117 gol atıldı. Orhanlıspor deplasmanda İstanbul Mesudiye'yi, Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ise evinde Katalgücü'nü aynı skorla 6-2 yenerek haftanın en gollü maçlarına imza attılar. Balat'ın deplasmanda 5-1 yendiği Mecidiyeköy maçında Muhammet Balcı takımının 4 golüne imza atarak haftanın en golcü ismi oldu. Beşyüzevler'in İstanbul Bulancak'ı 4-0 yendiği maçta hat-trick yapan Önder Mula, 22 gole ulaşarak gol krallığında ilk sıradaki yerini korudu. Üsküdar temsilcilerinden, Karacaahmet Aygen deplasmanda Yeşilbayır ile, Selimiye ise evinde Taşlıtarla'yla golsüz berabere kaldı. Deplasmanda Bağlarbaşı, Irmakspor'a 2-0, Çamlıca ise Denizköşkler'e 2-1 yenildi. Üsküdar Futbol Yatırımları ise ligden çekilen Boyacıköy karşısında haftayı hükmen galibiyetle kapattı.

Ç.B. Alemdağ şampiyonluğunu ilan etti

İstanbul Süper Amatör Lig 4. grupta lider Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, evinde düşme hattındaki Kartalgücüspor’u 6-2 mağlup etti. En yakın takipçisi Çubukluspor'a 10 puanlık fark yapan mavi-beyazlılar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Oynadığı 17 maçta 14 galibiyet ve 3 beraberlik alan Çekmeköy Belediyesi Alemağspor, grubunu yenilgisiz ilk sırada bitirmeyi garantiledi.Çekmeköy temsilcisi Bölgesel Amatör Lige yükselmek için klasman grubunda mücadele etme hakkı kazandı. Bu sezon SAL'da 8 grubun ilk iki takımı toplam 16 takım, BAL'a çıkmak için iki ayrı grupta tek devre mücadele edecek. Gruplarında ilk dört sırayı alan 8 takım gelecek sezon BAL'da İstanbul'u temsil etme hakkı kazanacak. Şampiyonluk maçını Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor Kulüp Başkanı Tuncay Meriç, Onursal Başkan Murat Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri takip ettiler.Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’u şampiyonluğa taşıyan golleri maçın yıldızı Engin Can Topal (3), Murat Ulu, Batuhan Çoban ve Arda Alim attılar. Konuk ekip Kartalgücü’nün golleri Şükrü Yay ve Kubilay’ın ayağından geldi. Şampiyonluklarını lig bitmeden ilan ettikleri için son derece mutlu olduklarını belirten Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor Kulüp Başkanı Tuncay Meriç, iyi bir ekiple yola çıktıklarını, hedeflerinin ise Bölgesel Amatör Lige yükselmek olduğunu söyledi. Şampiyonun belli olmasıyla tüm gözler ikincilik mücadelesine çevrildi. 35 puandaki Çubuklu, Yeşilköy'ü deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Eflatun-sarılı ekibin 3 maçı kaldı. Haftayı bay geçen 31 puandaki Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ise 4 maç daha yapacak. Yeşil-beyazlılar 19.hafta evinde şampiyonluğunu ilan eden Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'u konuk edecek.

Beşyüzevler avantajı yakaladı

İstanbul Süper Amatör Ligi 2.grupta lider Beşyüzevler, en yakın takipçisi İstanbul Bulancak ile Bayrampaşa'da karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstün olan Beşyüzevler maçtan 4-0 galip ayrılarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Maçın 22.dakikasında sol kanattan gelişen Beşyüzevler atağında Fırat Küçükgülmez ceza sahası içinde topla buluştu. Onun çevirdiği topu Ömer Faruk Yağcı filelere göndererek ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu golle 1-0 Beşyüzevler'in üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarının 50.dakikasında Sol kanattan kullanılan köşe vuruşundan dönen topu Mesut, ceza sahasına doldurdu. Gelen topa iyi yükselen Önder Mula, kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkarttı. 53.dakikada Fırat'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruş kaleci Doğukan'dan döndü. Dönen topu iyi takip eden Önder Mula skoru 3-0 yapan golü attı. 89.dakikada sağ kanattan Ozan Çakır'ın kullandığı serbest vuruştan gelen topu Önder Mula kafayla ağlara gönderdi. Kendisin üçüncü, takımının dördüncü golünü atan Önder Mula gol krallığında da 22 gole ulaşmış oldu. 18.haftaya aynı puan ve averajla giren iki takımın mücadelesinden galip ayrılan Beşyüzevler, rakibi karşısında 3 puan öne geçerken, grubu ilk iki içinde bitirerek klasman gruplarına kalmayı garantiledi. İstanbul Bulancak ile üçüncü sıradaki Başakşehirspor arasında 9 puan fark bulunuyor. İstanbul Bulancak 19.hafta karşılaşacağı Şilespor maçından bir puan aldığı takdirde grubu ilk iki içinde bitirmeyi garantileyecek ve klasman gruplarına kalacak.                      

 

Gol düellosundan galip çıkan olması

İstanbul Süper Amatör Ligi 3.grupta lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları'nın deplasmanda karşılaştığı Zeytinburnu maçı adeta gol düellosuna sahne oldu. Maç 3-3 berabere sona ererken, İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları bu sezon ikinci kez bir maçtan beraberlikle ayrılmış oldu. Maçın hemen başlarında Furkan Aktemur'un kendi kalesine attığı golle yenik duruma düşen İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, Okşin Karakurt'un golüyle beraberliği yakaladı. İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya golle başlayan konuk ekip, Murat Erdi Yeşiltepe'nin golüyle öne geçti. Şahin Çığlı'nın golüyle Zeytinburnu beraberliği sağladı. Maçın bu skorla biteceği tahmin edilirken, 90+3'de Emre Kart lideri 3-2 öne geçirdi. Bu sezonki 15.galibiyetine çok yaklaşan İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 90+8'de Salih Karadağ'ın golüne engel olamayınca bir puana razı oldu. Maltepe temsilcisi üst üste 13 maç kazandıktan sonra 1877 Alemdağ deplasmanından da beraberlikle ayrılmıştı. İkinci sıradaki Ortaçeşme evinde Dudullu ile 1-1 berabere kalınca, puan farkı 8'de kaldı. İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları ligi ilk iki içinde bitirip klasman gruplarına kalmayı garantiledi. Ortaçeşme ise 2 puan daha aldığı takdirde ikinciliğini garantileyecek.

 

Beykoz zirveye ortak oldu

Sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağmen 3.haftadan itibaren üst üste üç maç kaybeden ve gerilere düşen Beykoz 1908, grup ikinciliğine gözü diken izzetpaşa'yı son 15 dakika içinde Ahmet Karaosman ve Recep Berk Elitez'in golleriyle 2-0 yenerek, zirveye ortak oldu. İkinci sıra için Ayazağa, İzzetpaşa ve Gülsuyu ile çekişen Beykoz 1908, toplamda 11.galibiyetini elde etmiş oldu. Beykoz 1908, 19.hafta İstanbul Süper Amatör Ligi 5.grup lideri Leventspo'a konuk olacak. Beykoz ekibi ligden çekilen Muratbey karşısında hükmen galip geleceği için sezonu Gülsuyu maçıyla noktalayacak. Sarı-siyahlıların ikincilik mücadelesindeki rakiplerinden Ayazağaspor haftayı Küçükçekmece İdman Yurdu karşısında deplasmanda aldığı 3-2'lik galibiyetle tamamladı. Gülsuyuspor'un bay kaldığı hafta, lider Leventspor ise ligden çekilen Muratbey karşısında hükmen galip geldi.

 

Zirvedekiler puanları paylaştı

İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta zirveyi yakından ilgilendiren iki maçta beraberlikle sonuçlandı. Lider Merkezefendispor evinde grup üçüncüsü Beykoz İdman Yurdu ile, ikinci sıradaki Galata ise grup 5.si Taçspor ile 1-1 berabere kaldı. İstanbul Esenyurt Orduspor ise haftayı maç yapmadan bay geçti.  31 puanla lider durumda bulunan Merkezefendispor 19.hafta Ordu ile karşılaşacak. Kırmızı-mavili ekibin son maçı ise Galata ile. 30 puanla ikinci sıradaki Galata, Nartspor ile oynadıktan sonra sırasıyla zirvedeki üç takım Beykoz İdman Yurdu, Ordu ve Merkezefendi ile karşılaşacak. 28 puanı bulunan Beykoz İdman Yurdu. Bahçelievler Gümüşhane ve Galata maçlarından sonra küme düşmesi kesinleşen Mecidiyeköy ve ligden çekilen Boyacıköy ile karşılaşacak. 28 puanlı bir başka takım olan Orduspor, Merkezefendi maçından sonra, Bahçelievler Gümüşhane, Galata ve son olarak Mecidiyeköy ile oynayacak. Grupta ilk ikiye giren takımlar BAL'a yükselmek için klasman gruplarına kalacak.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam