reklam
reklam

U16'da finalistler belli oldu

Eklenme Tarihi: 14 Mart 2023, Salı - 23:26   Okunma Sayısı: 66871
İstanbul U16 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri sona erdi. Sekiz gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u U16 Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli oldu.

İstanbul U16 Ligi Türkiye Şampiyonası İstanbul elemeleri son hafta maçlarıyla tamamlandı. 2007, 2008 ve 2009 doğumlu sporcuların oynayabildiği İstanbul U16 Ligi'nde sekiz gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli oldu. Tek devre oynanan İstanbul elemelerinde 8 grup, 5 haftada tamamlandı. Grup maçlarının en golcü takımı 98 golle Güngören temsilcisi Güneştepe oldu. Ancak sarı-kırmızılılar Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 10 gol atabildi. 37.grubu 91 golle zirvede tamamlayan Sultanbeyli Belediyesi, elemelerde 21 gol atarak 112 gole ulaştı ve U16 Ligi'nin bu sezon en çok gol atan takımı oldu. Büyükçekmece Belediyesi 94'ü gruplarda olmak üzere 107, İstanbul Gençlerbirliği 93'ü gruplarda olmak üzere 106 ve İstanbul Demirspor ise 87'si gruplarda olmak üzere 94 gol atarak U16 Ligi'nin diğer golcü takımları oldular. Grup maçlarının 44 golle en golcü futbolcusu olan İstanbul Gençlerbirliği'nden Ali Kadıoğlu elemelerde de 5 gol atarak toplamda 49 gole ulaştı. Kendisini Mustafa Kürşat Tümay (Silivrispor) 42, Ensar Efe Somuncu (Güneştepe) 38, Salih Eren Geri (İstanbul Demirspor) 37, Ahmet Orhan Candemir (Küçükçekmece İdman Yurdu) ve Melih Akyüz (Bağcılar Eğitim) 29, Doğukan Dağdeviren (Haznedar), Ömer Kerim Bayraktaroğlu (Dudullu) ve Ramazan Taşdemir (Gülsuyu) 27, Emircan Uğur (Trabzon 1453), Emirhan Meydancı (Yahya Kemal), Okan Keleş (Bağcılar spor) ve Olcay Erkul (Albayrak) 25, Emir Terece (A.Parseller), Eren Erener (Paşabahçe), Şahin Orhan (İstanbul Kastamonu) 24, Baki Samet Başoda (Çamlıca) 23 golle takip etti. Öte yandan 2021-2022 sezonun gol kralı Muhammed Vatan (İFA) ise bu sezonu 25 golle tamamladı.

Bu sezon 16 takım katılacak

U16 Türkiye Şampiyonası'na bu sezon İstanbul'dan toplam 16 takım katılacak. Geçen sezon İstanbul'u 10 takım temsil etmişti. Büyükçekmece Belediye, Kartalspor, Kurtköyspor, Paşabahçe ve Sultanbeyli Belediye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye U16 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Çubuklu, Damlaspor, Dolayoba, Eroğluspor, Gülsuyu, Hadımköy, Halil Rıfatpaşaspor, Haznedar İdmanocağı, Osmaniye İstiklal, Sancaktepe ve Yeniköy ise bu yıl İstanbul'u temsil etmeye hak kazanan diğer takımlar oldu. Geçen sezon düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonasında Selimiye 2.kademe grup finali oynarken, Bağlarbaşı Türkiye 3.sü, Kurtköyspor ise Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Gruplarında ilk ikiye girdiler

U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 1.grupta B.Çekmece Belediye ve Dolayoba ilk iki sırayı alarak Türkiye U16 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Toplam 6 takımın yer aldığı grupta ekipler tek devre olmak üzere 5'er maç yaptılar. Son maçında Sultangazispor'u Çınar Şahin ve Mesut Can Varlık'ın attığı gollerle 2-0 kazanan  Büyükçekmece Belediyespor 13 puanla grup birincisi oldu. Çıktığı 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik alan mavi-beyazlılar, yediği 5 gole karşılık rakip filelere 13 gol gönderdi. Takımın en golcü isimleri 4 gol atan Semih Mert Korkmaz ile 2 gol atan Mesut Can Varlık oldu. Emirefendi'yi Gürhan Demir'in iki golüyle 2-0 yenen Dolayoba, 11 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak Türkiye U16 Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Çıktığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo-mavililer, yediği 7 gole karşılık rakip filelere 11 gol gönderdi. Takımın en golcü isimleri 5 gol atan Gürhan Demir ile 4 gol atan Ömer Faruk Yılmaz oldu. Gruptan çıkan iki takımın kendi  arasındaki maç ise 3-3 berabere sonuçlandı.

Damlaspor genel gol averajıyla ilk sırayı aldı

U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 2.grupta Damlaspor ve Çubuklu ilk iki sırayı alarak Türkiye U16 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Toplam 6 takımın yer aldığı grupta ekipler tek devre olmak üzere 5'er maç yaptılar. Grubun son maçında ilk ikiyi garantileyen Damlaspor ile Çubuklu karşılaştı. Hamza Kahraman ve Muhammet Eyüp Bildik'in karşılıklı golleriyle maç 1-1 berabere noktalandı. Grubu 11 puanla bitiren takımlardan Damlaspor genel gol averajıyla ilk sırayı alırken, Çubuklu ikinci oldu.  Çıktığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Damlaspor, yediği 5 gole karşılık rakip filelere 12 gol gönderdi.Oynadığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Çubukluspor yediği 4 gole karşılık rakip filelere 10 gol gönderdi. Takımın en golcü isimleri 3'er gol atan Semih Taşdemir ile Kadir Kaan Kayacı oldu.

Üç takım aynı puanda bitirdi

U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 3.grupta, birbirlerini yenen Hadımköy, Halilrıfatpaşaspor ve Selimiye sezonu 10'ar puanla kapattılar. Üçlü gol averajında Hadımköy, Selimiye'yi 3-0 yendiği için birinci sırayı alırken, Hadımköy'ü 2-1 mağlup eden Halilrıfatpaşaspor ikinci olarak gruptan çıkmaya hak kazandılar. Grubun son maçında Şişli temsilcisi Halilrıfatpaşaspor, Hadımköy'ü Muhammed Fatih Kömürcü ve Bedirhan Bulut'un golleriyle 2-1 yendi. Hadımköy'ün tek golünü Nuraullah Bülbül attı. Hadımköy'ün en golcü ismi 4 gol atan Tümer Ata olurken, Halilrıfatpaşaspor'da Muhammed Fatih Kömürcü ve Bedirhan Bulut elemeleri 3'er golle tamamladı.

Zorlanmadan gruptan çıktılar

U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 4.grupta Kartalspor ve Sancaktepe ilk iki sırayı alarak Türkiye U16 Şampiyonasına katılım hakkı kazandılar. Son maçında Beylerbeyi 1911'i Abdülsamet Demir ve Kağan Bacak'ın golleriyle 2-0 mağlup eden Kartalspor 13 puanla grup birincisi oldu. Çıktığı 5 maçta 4 galibiyet ve bir beraberlik alan bordo-beyazlılar, yediği 1 gole karşılık rakip filelere 16 gol gönderdi. Takımın en golcü ismi 4 gol atan Berkan Çiçek oldu. Toplam 98 gol atarak grup maçlarının flaş ekibi olan Güneştepe'yi Yiğit Şahin'in üç golüyle 3-1 yenen Sancaktepe 11 puanla grubu ikinci sırada tamamlayarak Türkiye U16 Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Çıktığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan mavi-mavililer, yediği 8 gole karşılık rakip filelere 19 gol gönderdi. Takımın en golcü isimleri 5'er gol atan Ozan Arif Çelebi ve Yiğit Şahin oldu. Gruptan çıkan İki takımın kendi  arasındaki maç ise 1-1 berabere sonuçlandı.

Sultanbeyli 5'de 5 yaptı

U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 5.grupta, çıktığı 5 maçı da kazanan Sultanbeyli Belediyespor 15 puanla ilk sırayı aldı. Yediği 3 gole karşılık rakip filelere 21 gol gönderen Sultanbeyli Belediye,toplamda 112 gole ulaşarak bu sezon İstanbul U16'nın en golcü takımı oldu. Son maçında takipçisi Gülsuyu'nu Yunus Emre Taş, Tuna Kepenek ve Emirhan Kaya'nın golleriyle 3-0 yenen  Sultanbeyli Belediyespor, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonası'nın yolunu tuttu. Gülsuyu ise eleme grubunu İstanbul Arena ile aynı puanda bitirdi. İki takım arasında oynanan maçı Gülsuyu bir ara 3-2 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı 4-3 kazandığı için rakibini ikili averajda geçerek grup ikincisi oldu.

Son şampiyon final biletini aldı

Geçen yılın U16 Türkiye Şampiyonu olan Kurtköyspor, U16 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 5.grubu ikili averajla lider tamamlayarak finallerin yolunu tuttu. Kurtköy ile grubu aynı puanda tamamlayan, ancak rakibine 2-1 yenilen Haznedar İdman Ocağı ikinci sırayı alarak Türkiye Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. 6.grupta da benzer bir durum yaşandı. Yeniköy ile Eroğlu elemeleri 6'şar puanla tamamladı. İki takım arasındaki maç 1-1 sonuçlandığı için Yeniköy genel gol averajıyla birinci, Eroğlu ise ikinci olarak finallere gitmeye hak kazandı. 8.grupta Paşabahçe 10 puanla birinci, Osmaniye İstiklal ise 9 puanla ikinci oldu ve finallere gitme hakkı kazandı.  Grubun son maçında Paşabahçe, Osmaniye İstiklal'i 3-1 mağlup etti.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam