reklam
reklam

Kentin lokantaları

Eklenme Tarihi: 6 Mart 2023, Pazartesi - 17:08   Okunma Sayısı: 55612
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'un 7 değişik ilçesinde hizmete açılan Kent Lokantaları uygun fiyatlarıyla vatandaşlara hizmet veriyor. Özellikle öğrencilerin ilgi gösterdiği tabldotlar bütçelerine katkı sağlıyor.

 

İstanbul'da artık uygun fiyata kaliteli, sağlıklı ve hesaplı yemek yiyecek yer bulmak sıkıntı olmaktan çıktı. Öğrencisinden çalışanına, işçisinden emeklisine kadar pek çok vatandaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kent Lokantalarında uygun fiyata yemek yiyebiliyor. Avcılar, Bağcılar, Çapa, Sultanbeyli, Sultanahmet, Ümraniye ve Üsküdar'da hizmet veren Kent Lokantalarına, üniversite öğrencileri yoğun olarak ilgi gösteriyor. Kadınlara emanet edilen Kent Lokantaları, çıkarttıkları kaliteli, lezzetli ve uygun fiyatlı menüleriyle  gençlerin bütçelerine katkı sunuyor. Bugüne kadar kademeli olarak açılan 7 Kent Lokantası’ndan şimdiye kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. Çapa, Üsküdar ve Sultanahmet'te hizmet veren Kent Lokantaları bölgede okuyan öğrencilere oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Üsküdar'da Üsküdar Üniversitesi kampüsleri, Sultanahmet çevresinde ise İstanbul Üniversitesi kampüsleri yer alıyor. Ayrıca Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Sultanahmet ve Bağcılar'da çok sayıda kız ve erkek öğrenci yurdu bulunuyor.

Sadece kadınlar çalışıyor

İstanbul'un değişik noktalarında hizmet veren Kent Lokantalarında sadece kadınlar istihdam ediliyor. Avcılar, Bağcılar, Çapa, Sultanbeyli, Sultanahmet, Ümraniye ve Üsküdar'da hizmet veren Kent Lokantalarında çok sayıda kadın çalışıyor. Kent Lokantalarını kadınlara emanet ettiklerinin altını çzen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Kent Lokantalarımız genç arkadaşlarımızın bütçelerine de katkı sunsun istiyoruz” dedi. Sadece kadınların istihdam edildiği Kent Lokantaları’nın menüleri, İBB Lojistik Destek Merkezi’nin hijyenik mutfaklarında, deneyimli aşçılarca özenle hazırlanıyor. Kent Lokantaları’nda 4 çeşit yemek 29 TL’den, meşrubat 5.5 TL, tatlı 7 TL, su da 1 TL’den satılıyor.

Avrupa Yakasında 4 lokanta

Bağcılar Kent Lokantası, İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden olan ve çok sayıda iş merkezinin bulunduğu Bağcılar’da; özellikle çalışan kesimin gıda gereksinimlerine yanıt vermek amacıyla açıldı. Bağcılar Kent Lokantası misafirlerini ekonomik, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli menüler ile buluşturuyor. İki katlı, 80 kişi kapasiteli ve çalışanlarının tamamı kadın personelden oluşan Bağcılar Kent Lokantası’nın sade ve bir o kadar huzurlu atmosferinde; adeta evinizin konforunda, kendi mutfağınızda yemek yiyormuş hissi veriyor. Bağcılar Meydanına yedi dakika yürüme mesafesindeki Kent Lokantası Osmangazi Caddesi üzerinde bulunuyor. Çapa Kent Lokantası, Başta öğrenciler ve düşük ücretli çalışanlar olmak üzere İstanbulluları ekonomik, sağlıklı ve lezzetli yemeklerle buluşturuyor. Öncelikli hedef kitlesine uygun ve kolay erişim sağlanabilecek bir lokasyonda konumlandırılan Çapa Kent Lokantası, aynı anda 80 kişiye hizmet verebiliyor. Çalışanlarının tamamı kadın personel olarak istihdam edilen Çapa Kent Lokantası, lezzetli sunumları kadar hijyeni ve güler yüzlü profesyonel kadrosuyla da yüksek kalite standartlarına sahip. Turgut Özal Millet Caddesi üzerindeki Kent Lokantası, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nin tam karşısında yer alıyor. Avcılar Kent Lokantası, Kent Lokantalarının altıncısı olarak Avrupa Yakası’nda, Avcılar İlçemizde hizmet veriyor. 320 metrekare restoran alanı ile aynı anda 80 kişinin ağırlanabiliyor. Kent Lokantası, Merkez Cami Sokakta, Medicana Avcılar Hastanesi'nin tam karşısında bulunuyor.  Sultanahmet Kent Lokantası, Kent Lokantalarımızın yedincisi olarak Avrupa Yakası’nda, Fatih İlçemizde hizmet veriyor. 150 metrekare restoran alanı ile aynı anda 60 kişinin ağırlanmasını sağlıyor. Yerebatan sarnıcının yer aldığı Yerebatan Caddesinden Çağaloğlu'na doğru giderken, sağda kalan Salkım Söğüt Sokakta bulunan Sultanahmet Kent Lokantası merkezi bir konumda bulunuyor.

Anadolu Yakasında üç lokanta

Ümraniye Kent Lokantası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle İstanbulluları, hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı yemeklerle buluşturan Kent Lokantalarının dördüncüsü olarak Anadolu Yakası’nda, Ümraniye İlçesinde açıldı. 150 metrekare restoran alanı ile aynı anda 40 kişinin ağırlanabildiği Ümraniye Kent Lokantası, enfes menüleri ile bütçe dostu olmasının yanında konumu itibariyle ulaşım açısından da misafirlerine kolaylık sağlıyor. Natoyolu Caddesi üzerindeki Ümraniye Kent Lokantası M8 Bostancı-Dudullu metrosu Modoko-Keyap istasyonuna son derece yakın. Üsküdar Kent Lokantası, vatandaşları hem lezzetli, hem ekonomik hem de sağlıklı yemeklerle buluşturuyor. Kent Lokantalarının beşincisi olarak açılan Üsküdar Kent Lokantası oldukça kolay bir lokasyona sahip. Mimar Sinan Çarşısı'nın hem karşısında Üsküdar Belediyesi'nin eski binasının yerine açılan Kapalı Çarşının hem altında merdivenle inilen Üsküdar Kent Lokantası, 300 metrekare restoran alanı ile aynı anda 70 kişiyi ağırlayabiliyor. Sultanbeyli Kent Lokantası, Kent Lokantalarının üçüncüsü olarak Anadolu Yakası’nda, Sultanbeyli İlçemizde hizmet veriyor. 310 metrekare restoran alanı ile aynı anda 80 kişinin ağırlanabildiği Sultanbeyli Kent Lokantası öğrenci ve işçi popülasyonu yüksek olan Fatih Bulvarı’nda yer alıyor. Kent Lokantasının hemen yanı başındaki M5 Çekmeköy-Sultanbeyli Metro çalışmalarının tamamlanmasıyla hem ulaşım kolaylaşacak, hem de hitap ettiği kesim genişleyecek.

İhtiyaç halinde sayı artabilir

Toplam 9 Kent Lokantası açmayı planladıklarını belirten İmamoğlu, “Ama ihtiyaç olması halinde, ‘Daha fazla ne yapabiliriz’ diye de bakacağız. Tabii bir sınırı yok, bir kısıtı yok. Öğrenci geliyor da emekli gelmiyor; öyle bir şey yok. Emekli de geliyor, çalışan işçi de. Ama bizim hedef kitlemiz, birinci sırada öğrenciler. İkinci sırada da işçi kesimimize, özellikle belli yerlerde geliri çok olmayan işçilerimize böyle bir fırsat sunmaya gayret ediyoruz” dedi.  Kent Lokantalarındaki menülerin ekmeğiyle, suyuyla besleyici olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, ''Zaten buna çok dikkat ediyoruz. Güvenilir, kendi hakim olduğumuz mutfaklarımızda bunları hazırlıyoruz. Mümkün olduğu kadar da ücretini koruyup, insanlarımıza bu katkıyı, bu zor zamanlarda vermek istiyoruz. İnsanlarımızın tamamının zenginleşmesini istiyoruz. O zaman başka şeyler satarız burada. Buraları kapatmayız. Ona göre başka şeyler hazırlarız. Amacımız; o aradaki uçurumları büyütmek değil, azaltmak ve eşitsizliklerin mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmak. Temel yolculuğumuz bu” ifadelerine yer verdi.

Hayaller patlıcan musakka

Kent Lokantalarının 7.sinin açılışı için gazeteci dostum Erden bey ile Sultanahmet'in yolunu tuttuk. Açılış öncesi lokanta önü, tamamının belediye görevlileri olduğunu düşündüğümüz bir kitle tarafından doldurulmuştu. İçeride yan yana dizilmiş masalara öğrenciler yerleştirilmiş, başkanın gelmesi bekleniyordu. 'Basına masa ayrılmadı' denmesi bizi çok şaşırttı. Zira biz oraya yemek yemek için değil, haber yapmak için gelmiştik. Ancak menüdeki patlıcan musakka yazısı, müptelası olduğumuz  bu yemeğin hayallerini kurmamıza neden oldu. Başkanın gelmesiyle yaşanan karmaşa, aşırı kalabalık, düzensizlik, basınla ilgilenen birilerinin olmaması ya da bizim bulamamamız gibi nedenlerden dolayı, görüntülerimizi aldıktan sonra daha sakin olacağını düşündüğümüz Üsküdar Kent Lokantasının yolunu tuttuk. Yarım saate yakın uzunca bir kuyrukta bekledikten sonra menüde patlıcan musakka yerine etli patates olduğunu görerek adeta yıkıldık. Sonradan öğrendik ki, Sultanahmet açılışındaki Patlıcan musakka, meğerse olmuş Patlıcan Türlü. Çok aramama rağmen bu müstesna yemeğin tarifini bulamadım. İBB yemeklerin tariflerini bizle de paylaşırsa çok seviniriz.  Patlıcan musakka hayallerimizi gerçeğe dönüştürmekte kararlı olduğumuz için Kadıköy'de son derece hesaplı olarak bilinen bir lokantaya gittik. Patlıcan Musakka'nın tabağı 37 TL'ydi. Az patlıcan musakka istedik ona da 26 TL aldılar. Şimdi kıyaslıyorum da, hesaplı olan bir lokantada tek bir tabağa vereceğiniz parayla Kent Lokantalarında doyurucu bir menüye sahip olabilirsiniz. O nedenle Kent Lokantaları gerçekten çok güzel bir hizmet. Umarım sayıları en kısa zamanda artar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam