reklam
reklam

U15'de ikinci yarı başladı

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2023, Cumartesi - 19:52   Okunma Sayısı: 66564
15 yaş altı futbolcuların mücadele ettikleri İstanbul U15 Ligi'nde ikinci yarı başladı. 14 gruptaki maçların tamamlanmasıyla İstanbul'u Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek 16 takım belli olacak.

2022-2023 sezonunda 2008-2009-2010 doğumlu sporcular oynayabildiği İstanbul U15 Ligi, U15/A ve U15/B olmak üzere iki kategori halinde başladı. U15/A Ligine 107 takım, U15/B Ligine ise 283 takım olmak üzere U15 maçlarına toplam 390 takım katıldı. U15 Ligi A Kategorisinde yer alan ve grubunu şampiyon tamamlayan 14 takım Türkiye Şampiyonasına direk katılma hakkı kazanacak. U15 Ligi A grubunda grubunu ikinci sırada tamamlayan takımlardan en centilmen iki takımla birlikte toplam 16 takım Türkiye Şampiyonası’nda İstanbul'u temsil edecek. En centilmen iki takım belirlenirken TFF İstanbul İl Temsilciliği Fair-Play Sistemi doğrultusunda hesaplama yapılarak en centilmen takımlar belirlenecek.  A takımı profesyonel liglerde oynayan kulüplerin U15 takımları grubu birincisi ya da ikincisi olması durumunda, sıralamadaki bir sonraki takım baz alınacak. İkinci yarısı başlayan U15/A Liginde Silivrispor, 5 Mevsim, Haznedarspor, Bakırköyspor, Eroğlu, Damlaspor, Hadımköy, Alibeyköy, İstanbul Beylikdüzü, Bakırköy 1903, Bağlarbaşı, Cevizli Anadolu, Dolayoba ve Pendik Güllübağlar gruplarında ilk sırada yer alıyorlar. Gol krallığında Bağlarbaşı'ndan Mehmet Kutay Alemdar attığı 21 golle ilk sırada bulunuyor. Kendisini İstanbul Kastamonu'ndan Şahin Orhan 15, Dudulluspor'dan Kaan Efe Ordo ve Kağışdağıspor'dan Arda Yalçın 10'ar golle takip ediyor.

Silivrispor kayıpsız ilerliyor

İstanbul U15/A Ligi 1.grupta Silivrispor oynadığı 8 maçı da kazanmayı başardı. En yakın takipçisi İstanbul Arena'ya 6 puan fark atan kırmızı-lacivertli ekip, rakip kalelere 28 gol gönderirken kalesinde sadece 4 gol gördü. Silivrispor'da 7 gol atan İsa Sancak ve 6 golle takımına katkı sağlayan Harun Berber takımın en golcü isimleri. Grubun ikincilik mücadelesi İstanbul Arena ile Çatalcaspor arasında geçecek gibi görünüyor. 2.grupta Başakşehir temsilcisi 5 Mevsim Gençlik, 21 puanla zirvede yer alıyor. Kendisini 15 puanla İstanbul Demirspor ve 13 puanla Sultangücü izliyor. Sultangücü'nden Hüseyin Yıldız 9 golle grubun en golcü ismi. 3.grupta dört takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Haznedar 18 puanla lider. Kendisini 17'şer puana sahip İstanbul Kastamonu ve Başakşehir Belediyesi izliyor. Son maçında Mecidiyeköy'e yenilen Halkalı Taştepe ise zirvenin sadece 3 puan gerisinde yer alıyor.

Bakırköyspor elinden kaçırdı

İstanbul U15/A Ligi 4.grupta lider Bakırköyspor, en yakın takipçisi ve ilk maçta 2-1 yenildiği Öz Gayrettepe ile golsüz berabere kaldı. Olası bir puan eşitliğinde ikili averaj şansını kaçıran Bakırköyspor, bu puan kaybına rağmen 3 puan fakla liderliğini korudu. 5.grupta Eroğlu çıktığı 8 maçı da kazanmayı başardı. 24 puanla zirvede yer alan kırmızı-beyazlılar, rakip filelere 30 gönderdi ve kalesinde sadece 4 gol gördü. Lideri 5 puan geriden takip eden Seyrantepe Ofspor ve 18 puanı bulunan Sultangazi grubun diğer iddialı ekipleri. Eroğlu'ndan Enes Bodur ve Sultangazi'den Egemen Sezer 8'er golleri bulunuyor. 6.grupta Zeytinburnu temsilcisi Damlaspor 8'de 8 yaparak kayıpsız zirvede yer alıyor. Sultangazi İsmetpaşa, İFA ve Sultanşehir 1453 grupta zirve yarışı veren diğer takımlar.

Hadımköy bir adım önde

İstanbul U15/A Ligi 7.grupta kıyasıya bir liderlik mücadelesi yaşanıyor. Hadımköy 16 puanla ilk sırada yer alırken, Emirefendi bir puan, Bahçelievler Soğanlı iki puan farkla lideri takip ediyor. Hadımköy, Emirefendi'yi yenerken, Bahçelievler ile berabere kaldı. Emirefendi ise Bahçelievler'i 3-0 yendi. Bu takımları ikinci yarı oynayacakları rövanş maçları sıralamayı belirleyecek. 8.grupta beş maçtır yenilgi yüzü görmeyen Alibeyköyspor 19 puanla zirvede yer alıyor. Hür.Gücü liderin 5 puan gerisinde bulunuyor. 9.grupta lider İstanbul Beylikdüzü ile en yakın takipçisi Yeniköy arasında oynanan ikinci yarının ilk maçında taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. İstanbul Beylikdüzü'nün iki kez öne geçtiği maçta Yeniköy sahada 9 kişi kalmasına rağmen rakibiyle 3-3 berabere kaldı. İki takım arasındaki ilk maçı 2-0 Beylikdüzü kazandığı için ikili averajda avantajı yakalayan taraf oldu.

Bağlarbağı yenilgisiz lider

İstanbul U15/A Ligi 10.grupta İkitelli mağlubiyeti ile şok yaşayan lider Bakırköy 1903, Kosova Güçspor'u 8-0 yenerek kaybettiği puanları telafi etti. 18 puanla zirvede yer alan siyah-beyazlılar, Haznedar İdman Ocağı'nın 2 puan önünde yer alıyor. Haznedar ekibi ise son maçında İkitelli ile golsüz berabere kaldı. 11.grupta Öz Ataşehir'i 7-0 yenen Üsküdar temsilcisi Bağlarbağı puanını 22'ye çıkartarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Bordo-beyazlıları, Bulvarspor ve Sultanbeyli Belediye izliyor. 12.grupta Cevizli Anadolu 8'de 8 yapan bir diğer ekip oldu. Son maçında Ataşehir Çamoluk'u 3-0 yenen Cevizli Anadolu rakip filelere 26 gol gönderdi.

Soluk soluğa zirve yarışı

İstanbul U15/A Ligi 13.grupta soluk soluğa bir şampiyonluk yarışı devam ediyor. Dolayoba 19 puanla zirvede yer alırken Kayışdağı ile 2-2 berabere kalan Dudulluspor 17 puanla ikinci sırada, Kaynarcaspor ise 16 puanla üçüncü sırada yer alıyor. 14.grupta 18 puanlı Pendik Güllübağlar, 17 puanlı Kartalspor ve 13 puanlı Küçükyalı Yelken arasında şampiyonluk mücadelesi yaşanıyor. Takımların birbirleriyle oynayacakları maçlar sıralamayı belirleyecek. Pendik Güllübağlar'dan Suhan Bera Satılmış 6 golle grubun en golcü ismi.

Şampiyonluğa adım adım

İstanbul U15/B Ligi 27.grupta lider Tunusbağı, Selimiye Stadında Maltepe Fındıklı ile karşı karşıya geldi. Maçtan 3-1 galip ayrılan Tunusbağı, 8.maçından da galip ayrıldı. Puanını 24'e yükselten Üsküdar temsilcisi en yakın takipçisine 9 puan fark attı. Adım, adım şampiyonluğa doğru ilerleyen mavi-beyazlılar 8 maçta rakip filelere 54 gol gönderirken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi takım ilk dakikadan itibaren rakip kalede golü aramaya başladı. 28.dakikada Yağız Topçu mavi-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Ancak Üsküdar ekibi golün sevincini fazla yaşayamadan kalesinde golü gördü. Osman Efe Doğandere eşitliği sağlayan golü atınca ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda etkili bir oyun sergileyen Tunusbağı, 50.dakikada Eren Çınar Özer'in golüyle yeniden öne geçti. 66.dakikada Alp Demir Değirmenci farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Tunusbağı kayıpsız liderliğini 8.haftada da devam ettirdi. U15 takımlarının kayıpsız yoluna devam etmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Tunusbağı Başkanı Tansu Açabey, ''U15 takımımız 3-4 yıldır bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. Hocalarımız Sabri Durmuş Hoca, Ömer Hoca, takımla çok ilgililer. Kendilerine de buradan teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Hem efendi, hem de iyi sporcular yetiştiriyorlar. Biz de kulüp olarak bu anlayışla, tüm kategorilerde başarılı ve centilmen futbolcularla yarışmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 160 lisanslı oyuncumuz var. Bu oyuncuların gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Şampiyonluk yolunda adım, adım ilerleyen U15 takımımızın tüm oyuncularını da kutluyorum'' diye konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam