reklam
reklam

Dünya dua ediyor

Eklenme Tarihi: 15 Şubat 2023, Çarşamba - 23:02   Okunma Sayısı: 57991
Dünyaca ünlü yıldızların imzalı formaları açık arttırma ile satılarak depremzedelere bağış oluyor. Pek çok ligde oynanan maçlarda ise Türkiye için saygı duruşunda bulunularak, dua edildi.

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 şiddetlerinde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için dünyadan yardım kampanyaları, destek mesajları gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü yıldızların imzalı formalarını açık arttırma ile satarak depremzedeler için çalışan Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın yardım kampanyasına destek veren sporcuların sayısı artıyor. Demiral, başlattığı yardım kampanyasında Eden Hazard, Alvaro Morata, Kevin De Bruyne'nin imzalı formaların toplam 1 milyon TL'ye, Ronaldo, Bonucci ve Dybala formalarının ise toplam 5 Milyon TL'ye satıldığını açıkladı. Milli oyuncu, Hakan Çalhanoğlu'yla beraber Neymar, Kylian Mbappe, Harry Kane ve Erling Haaland'dan gelen imzalı formaları açık arttırma ile satacağını söyledi. Forma satışlarından elde edilecek gelir @ahbap'a bağışlanacak. Işıl Alben, Euroleague'i kazandıkları maçta giydiği formayı açık arttırmayla satacağını ve buradan kazanacağı geliri Galatasaray'ın konteynır kampanyasına bağışlayacağını açıkladı. Cevad Prekazi ise imzalı formasını açık arttırmayla satacağını ve gelirini @ahbap'a bağışlayacağını belirtti.

Valencia'dan destek

Milli futbolcu Cenk Özkacar’ın da formasını giydiği İspanyol ekibi Valencia, ülkemizde yaşanan deprem felaketine duyarsız kalmadı. Mestella Stadında oynanan Valencia- Athletic Bilbao La Liga 21.hafta maçında Türkiye için dua edin mesajları maç gündemine damgasını vurdu. Maç öncesi tribünlerdeki Türk bayrakları dikkat çekerken, Valencia taraftarları da Türkiye lehine tezahüratlarda bulundular. Valencia’nın evinde Athletic Bilbao ile oynadığı maç öncesinde depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Maçın 17.dakikada ev sahibi Samu Castillejo'nun golüyle öne geçti. Valencia'lılar attıkları golden sonra, Cenk Özkacar’ın yanına gelerek üzerinde ’Türkiye için dua et’ anlamına gelen 'Pray for Türkiye' yazılı tişörtü göstererek, depremzedeleri andılar. Konuk ekip 30.dakikada Nico Williams ile eşitliği sağladı. Athletic Bilbao 72.dakikada Oihan Sancet ile bir gol daha buldu. Karşılaşma Athletic Bilbao’nun 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçta Cenk Özkacar forma şansı bulamazken, Türk asıllı İsviçreli futbolcu Eray Cömert 90 dakika forma giydi.

Westerlo'da Türk gecesi

Belçika takımlarından Westerlo forması giyen Sinan Bolat ve Kazak asıllı Türk futbolcu Ravil Tagir, ülkemizde yaşanan deprem felaketini anmak üzere maç öncesinde sahaya "Geçmiş olsun Türkiyem" yazılı tişörtlerle çıktı. Het Kuipje Stadında oynanan ve 3-3 sona eren Westerlo-Gent maçı öncesinde duygu dolu anlar yaşandı. Sinan Bolat ve Ravil Tagir, ülkemizdeki deprem felaketini anmak için maç seremonisine özel tasarım bir tişört ile çıktılar. Westerlo kalesini koruyan Sinan Bolat 90 dakika sahada kalırken, defans oyuncusu Ravil Tagir 46. dakikada oyun kenarına geldi. Depremzedelerin yanında olduğunu söyleyen ve Fenerbahçe'den Westerlo'ya gelen bir diğer milli oyuncu Muhammed Gümüşkaya ise 88. dakikada oyuna dahil oldu.

 

Maçlardan önce saygı duruşu yapıldı

Liverpool ve Everton, arasında Anfield'da oynanan Merseyside derbisinde maç öncesi Türkiye'deki depremzedeler için saygı duruşunda bulunuldu. İki takım başkanları derbi maçında giyilen formaların gelirini depremzedelere bağışlanmak üzere açık artırmayla satışa çıkarılacağını duyurdu. Euroleague'de oynanan Panathinaikos - Valencia maçı öncesinde oyuncular, depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular. Karşılaşmayı Valencia deplasmanda 92-91 kazandı. Barcelona Basketbol Takımı, deplasmanda 92-75 kazandığı Virtus Bologna maçına "Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere destek verin" tişörtüyle çıktı. İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Stock City mücadelesi öncesinde saygı duruşunda bulundu. Hull City'li futbolcular ve taraftarlar Türk Bayrağı açtı. Almanya Bundesliga ekibi Bayern Münih, 20'nci hafta mücadelesinde sahasında Bochum'u konuk etti. Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi Bayern Münih 3-0'lık skorla kazandı. Karşılaşma öncesinde Türkiye'de yaşanan depreme dikkat çekmek için 75 bin kişi saygı duruşunda bulundu.

Forması istedi o montunu verdi

Hollanda Ligi Eredivisie'nin 21.haftasına oynanan AZ-Excelsior maçının sonunda ilginç bir diyalog meydana geldi. Karşılaşma öncesi AZ takımı oyuncuları maçta giydikleri formaları, açık arttırmada satarak Türkiye'deki depremzedelere bağışlama kararı aldı. Müsabakayı AZ takımı Sven Mijnans (2), Jesper Karlsson, Jens Odgaard ve Vangelis Pavlidis'in golleriyle 5-0 kazandı. Takım Excelsio ile maç sonunda forma değişimi yapmadan soyunma odasının yolunu tutarken küçük bir AZ taraftarı, Jordy Clasie'den forma istedi. Hollandalı Milli futbolcu AZ Alkmaar taraftarına, "Bu formayı sana vermem. Türkiye'deki depremzedeler için açık arttırmayla satılacak. Ancak sana montumu verebilirim. İster misin?" diye sordu. Küçük taraftarın olumlu cevap vermesi üzerine Jordy Clasie kulüp montunu küçük taraftara verdi.

NBA'den ülkemize yardımlar yağıyor

NBA, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi için bağış yapılabilecek resmi kaynakları tüm takımlara ve taraftarlara resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurdu. NBA takımlarından Philadelphia 76ers forması giyen Türk basketbolcu Furkan Korkmaz, James Harden'ın imzalı forma ile Joel Embiid'in imzalı formasının depremzedeler için açık arttırmayla satacağını ve elde edilen geliri @ahbap'a bağışlayacağını açıkladı. Fenerbahçeli Milli basketbolcu Melih Mahmutoğlu, Bogdan Bogdanovic imzalı Atlanta Hawks formasını açık arttırma usulüyle satışa çıkaracaklarını ve elde edilen geliri @ahbap'a bağışlayacağını duyurdu. Depremzedeler için @ahbap'a 200 bin TL bağışlayan ve NBA ekiplerinden Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, kendi imzalı forması ile Jalen Green, Hakeem Olajuwon ve Jabari Smith imzalı maç formalarını açık arttırmayla satacağını açıkladı.

Milli futbolcular depremzedeleri unutmadı

Doğan Alemdar'ın formasını giydiği Rennes, 3-1 kaybettiği Toulouse deplasmanı öncesi sahaya 'Türkiye için dua edin' yazılı tişörtleriyle çıktı. Maç öncesinde, ülkemizdeki depremlerde hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İspanya Lal Liga'da Getafe forması giyen Enes Ünal, Rayo Vallecano maçının 77.dakikasında takımının beraberlik golünü attıktan sonra depremzedeleri anmayı unutmadı. Ünal golü attıktan sonra üzerinde Türkiye ve Suriye'ye destek

yazan tişörtü tribünlere göstererek alkış aldı. Hertha Berlin forması giyen Tolga Ciğerci, Borussia Mönchengladbach maçı öncesinde sahaya "Başın Sağ Olsun Türkiyem" yazılı tişörtle çıktı.

Her branştan destek yağıyor

Milli hentbolcu Ayşenur Sormaz'ın formasını giydiği İtalyan Ariosto Pallamano Ferrara takımı, oynayacakları Erice maçı öncesi “We Pray For Turkey” (Türkiye için dua ediyoruz) yazılı tişörtler ile ülkemizde yaşanan deprem felaketini andılar. Milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt, takımı İtalyan Igor Gorgonzola Novara'nın nın Bergamo maçı öncesinde sahaya Türk Bayrağı ile çıktı. Japonya Voleybol Ligi ekiplerinden Kurobe AquaFairies takımı forması giyen bir diğer milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu, Ageo maçı öncesinde tribünlere seslendi. Türkiye'de yaşananları Japon voleybol severlere anlatan Şenoğlu, göz yaşlarını tutamadı. Ülkemizde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı formaları giyen Güney Koreli voleybolcu Kim Yeon-Koung, depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasınıns ilk etabında 261 milyon won (3 milyon 877 bin TL) bağış topladı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam