reklam
reklam

BAL'da ikinci yarı başladı

Eklenme Tarihi: 4 Şubat 2023, Cumartesi - 23:56   Okunma Sayısı: 57123
Bölgesel Amatör Lig BAL'da heyecan yeniden start alırken, Küçükçekmece Sinopspor, Sultanbeyli Belediye ve Silivrispor gruplarında lider durumda bulunuyorlar.

Bölgesel Amatör Lig'de 2022-23 sezonu ikinci yarısı başladı. BAL'da 5 grupta 25 İstanbul takımı bulunuyor. Sezon sonunda bu sayı 18'e düşünülecek. Her gruptan sıralamada en kötü puana sahip 3'er İstanbul takımı SAL'ın yolunu tutacak. Şayet grupların birinden bir İstanbul takımı 3. Lig'e çıkarsa o gruptaki en iyi üçüncü İstanbul takımı BAL'da kalmaya devam edecek. Süper Amatör'den düşen 15 takıma karşın klasman gruplarında dereceye girecek toplam 8 takım BAL'a çıkacak. Bu sezon İstanbul takımları arasında baraj maçı oynanmayacak.

Kartalspor'dan önemli puan kaybı

BAL 10. grupta mücadele eden İstanbul temsilcisi Kartalspor, ikinci yarının ilk maçında evinde Saruhanlı Belediyespor’a 2-1 mağlup oldu. Bordo-beyazlılar, grup ikincisi Aliağa’nın berabere kaldığı haftayı puansız geçerek ikinci sıraya yükselme fırsatını kaçırmış oldu. 25 puanda kalan Kartalspor, lider Yunus Emre Belediye Spor'un 8 puan gerisinde 3.sırada bulunuyor. Ligin ilk devresinde deplasmanda 3-1 yenildiği rakibi karşısında maça rövanşı almak için çıkan Kartalspor, maç genelinde etkili bir oyun sergilemesine rağmen galibiyete uzanamadı. Maça hızlı başlayan konuk ekip henüz 4.dakikada Nadir Gül'ün golüyle öne geçti. İlk yarıyı konuk takım önde tamamladı. İkinci yarının 56.dakikasında Ali Göçmen, attığı kafa golüyle skora denge getirdi. Golden sonra baskısını arttıran Kartalspor, aradığı golü bir türlü bulamadı. 82.dakikada Kartal defansının uzaklaştıramadığı top Abdullah Akdağ'a çarpıp Kartalspor ağlarına gidince konuk ekip bir kez daha öne geçmiş oldu.  Kalan dakikalarda başka gol olmayınca bordo-beyazlılar 2023'de evindeki ilk maçta rakibine boyun eğmiş oldu. Maçın 42.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Anıl Gönderiç'in sakatlığı ile ilgili Kartalspor kulübünden yapılan açıklamada, Adductor Longus kasının kemiğe bağlandığı yerde yırtık belirlendiği, bu nedenle kulüp doktoru raporu doğrultusunda bu sezon bordo-beyazlı forma ile 6 golü bulunan Gönderiç’in sezonu kapattığını açıklandı. Öte yandan sezon arasında Ortaköyspor'dan alınan 22 yaşındaki forvet oyuncusu Ali Göçmen, Gebze Tayfunspor'dan transfer edilen 2000 doğumlu sol bek Yahya Yusuf Kaya ile 2017-2018 sezonunda Kartalspor forması giyen ve Taçspor'dan yuvaya geri dönen orta saha oyuncusu Sedat Geçer, Saruhanlı Belediye maçında ilk kez forma şansı buldu. Kartalspor, 15.hafta İzmir deplasmanında Özçamdibispor'a konuk olacak.

Küçükçekmece Sinopspor yenilgi ile başladı

BAL 11. grupta ilk yarıyı lider tamamlayan İstanbul temsilcisi Küçükçekmece Sinopspor, ikinci yarının ilk maçında deplasmanda Çerkezköy 1911 Doğan Spor'a 2-0 mağlup oldu. Bu sezonki 3.yenilgisini alan sarı-lacivertliler, en yakın takipçisi Çorlu spor 1947'nin berabere kaldığı haftayı rakibinin bir puan önünde lider tamamlamayı başardı. Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadında oynanan karşılaşmada Tekirdağ temsilcisinin gollerini 42.dakikada Yusuf Özkan ve 82.dakikada Berk Şamdanlı kaydetti. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Küçükçekmece Sinopspor, 3-0 kazanmıştı. Çerkezköy bu galibiyeti ile puanını 27'e yükselterek 4.sıraya yükseldi. Sezon arasında Karaköprü Belediyespor'dan transfer edilen Fatih Gül, Nişantaşıspor'dan alınan Oğulcan Ahmet Erdul, Amberçay Eynesil Belediyespor'dan gelen stoper Bedirhan Batukan Ay, Yozgat Belediyesi Bozokspor'dan transfer edilen orta saha oyuncusu Timurcan Gök, Büyükçekmece Mimaroba'dan alınan forvet Okan Demir, Erzincan Ulalar'dan gelen sağ açık Salim Uzun, Çerkezköy 1911 Doğan Spor maçında ilk kez forma şansı buldu. Küçükçekmece Sinopspor 15.hafta evinde Bahçelievler ile karşılaşacak. Öte yandan Küçükçekmece Sinopspor'u mağlup eden Çerkezköy 1911 Doğanspor, bu galibiyetiyle üst üste 8.galibiyetini almış oldu. Ligin 7.haftasında 3-0'lık Modafen galibiyeti ile başlayan seride yeşil-beyazlılar sırasıyla İstanbul Bayburt (D) 3-1, Tekirdağspor 2-1, Serdivan (D) 1-0, Kazımpaşa 3-0, Bilecik (D) 2-0, ve Vefa'yı 2-1 mağlup etti. Tekirdağ ekibi 15.hafta grup ikincisi Çorluspor 1947'nin konuğu olacak.

Sultanbeyli Belediye puan farkını korudu

BAL 12.grupta lider Sultanbeyli Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı İstanbul Beylikdüzü ile 1-1 berabere kaldı. Kavaklı Hasan Doğan Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi takım 34.dakikada Ümit Başak'ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole konuk ekip 45+2'de Emre Aydoğan'ın kafa golüyle cevap verdi. İki takım arasında ilk yarı Sultanbeyli'de oynanan ilk maçı ev sahibi takım 2-1 kazanmıştı. Puanını 34'e yükselten mavi-beyazlılar, en yakın takipçisi Etispor'un berabere kaldığı hafta 6 puanlık farkı korumuş oldu. Lider Sultanbeyli Belediyespor 15.hafta evinde Kuştepe ile karşılaşacak. Öte yandan Doğubeyazıt Belediyespor’dan transfer edilen forvet arkası Fahri Eren Pamuk ile İnegöl Kafkasspor’dan alınan orta saha oyuncusu İsmail Şahin İstanbul Beylikdüzü maçında ilk kez forma şansı buldu. Liderden bir puan alan ve maç genelinde galibiyeti kaçıran taraf olan İstanbul Beylikdüzü, puanını 13'e yükselterek 11.sırada kaldı. İstanbul Beylikdüzü 15.hafta evinde grup ikincisi Etispor ile karşılaşacak.

Silivrispor avantajını kullanamadı

BAL 13.grupta ilk sırada bulunan Silivrispor, ikinci yarının ilk maçında grup 3.sü Görükle İpekspor ile Bursa'da karşılaştı. Kırmızı-lacivertliler 2-0 öne geçtiği maçta rakibi karşısında galibiyeti koruyamadı. Sahadan 2-2 beraberlikle ayrılan Sultanbeyli Belediyespor, puanını 35'e yükselterek ilk sıradaki yerini korudu. Silivrispor'un en yakın takipçisi Yuvacıkspor deplasmanda Uzunköprüspor'u 2-0 mağlup edince aradaki puan farkı da 4'e inmiş oldu. Maça hızlı başlayan Silivrispor, 22 ve 41.dakikalarda Tayfur Emre Yılmaz'ın kaydettiği iki golle skoru bir anda 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarının 65.dakikasında Emre Pehlivan farkı bire indiren golü kaydetti. Karşılaşmanın 90+4. dakikasında ev sahibi takımın kazandığı penaltı atışını Emre Pehlivan gole çevirince skora denge geldi. 31 puanla lideri 4 puan geriden takip eden Yuvacıkspor, 15.hafta evinde 3.sıradaki Görükle İpekspor'u misafir edecek. Lider Silivrispor ise deplasmanda Haliçspor ile karşılaşacak. Lige 9'da 9 yaparak başlayan Silivrispor, son 5 haftada hükmen kazandığı Kavaklı maçı hariç sadece grup sonuncusu Uzunköprüspor'u yenebildi. Öte yandan Silivrispor'un ara transferde Bitexen Sapanca Gençlik'den transfer edilen Mert Özkan ve Tolga Aslan ile Cankurtaran'dan alınan Harun Akyel ve Sandıklıspor'dan gelen Arif Bostancı Görükle İpekspor maçında ilk kez forma şansı buldu.

Gebzespor zirveyi sevdi

BAL 14.grupta lider Gebzespor, evinde Değirmenderespor'u Fırat Güneş ve 90+7'de Emre Aktaş'ın golleriyle 2-1 yendi. Puanını 38'çıkartan mor-beyazlılar en yakın takipçisi Altınova Belediyespor'un 6 puan önünde haftayı lider kapattı. Altınova Belediyespor ile Yalova derbisinde Yalovaspor'u 2-1 yenmeyi başardı. Bu grupta en iyi sırada yer alan Nişantaşıspor, evinde grup 3.sü İnegöl Kafkas'a 2-0 mağlup oldu. 24 puanda kalan Nişantaşıspor, halen grubun en iyi İstanbul takımı durumunda bulunuyor. Osmaniye İstiklal ile 1-1 berabere kalan Cankurtaran ve deplasmanda Nilüfer Belediyesine 3-0 yenilen Feriköy 22 puanla Nişantaşıspor'u takip ediyor. Grupta en yüksek puana sahip iki İstanbul takımı sıralamasına bakılmaksızın BAL'da kalmaya devam edecek. En kötü sıralamaya sahip 3 İstanbul takımı ise SAL'a düşecek. Nişantaşı 15.hafta deplasmanda Değirmenderespor'la, Cankurtaran evinde Kavacık'la, Feriköyspor ise evinde Kullar 1975 ile karşılaşacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam