reklam
reklam

13. Akbank Kısa Film Festivali’nde En İyi Kısalar Ödüllendirildi

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 146232

İSTANBUL-Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Oyuncu Hatice Aslan, Akademisyen Nilay Ulusoy, Yönetmen Atalay Taşdiken ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü Ana Jüri Üyeleri’nin değerlendirmeleri sonucu Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’nü Barış Sarhan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Cemil Şov” kazandı.
 Yönetmen Seifollah Samadian, Senaryo Koçu ve Yapımcı Esther Wouda, Sinema Eleştirmeni Kerem Akça, Krakow Film Festivali Direktörü Krzysztof Gierat ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü Ana Jüri Üyeleri ise “Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü’ne Konstantina Kotzamani’nin yönetmenliğini yaptığı “Limbo” filmini ödüle layık buldu.
Ulusal Kategori Bölümü’nde “Yumurta” ile Muaz Güneş ve Emrah Doğru, “Görünmez Duvarlarım: Kendine Güvensizlik Hikayeleri” adlı yapım ile Nurbanu Asena;Uluslararası Kategori’de ise “Good Luck, Orlo!” filmi ile Sara Kern ve “Ayny, My Second Eye” ile Ahmad Saleh, Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Ayrıca Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen yapım desteği amaçlı senaryo yarışmasında senarist Ebru Ceylan, yönetmen Mustafa Kara ve senarist Burak Göral’ın yaptığı değerlendirme sonucu Akbank Kısa Film Forum En İyi Senaryo Ödülü’nü “Ofsayttan Doğan Endirekt Serbest Vuruş” ile Benhür Bolhava kazandı. Bu bölümde Mansiyon Ödülü, “Şemsiyeli Adam Yağmurda Koşuyor” ile Abdülmelik Öcal’a verilmiş oldu.
13. Akbank Kısa Film Festivalini yakından takip eden sinemaseverler arasında yapılan oylama sonucunda ise, Ömer Ferhat Özmen’in “Beyoğlu Sineması” isimli filmine “Seyirci Ödülü” verildi.
En İyi Ulusal Film ve En İyi Uluslararası Film seçilen eserlerin yönetmenleri 5.000 Dolar, Akbank Kısa Film Forum bölümünü kazanan de senaryo ise 3.000 TL ile ödüllendirildi.
13. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri “Ödüllü Filmler Üniversitelerde”etkinliği kapsamında, 27 Mart -11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kastamonu, Zonguldak, Batman, Van, Adana, Sakarya ve Kayseri’nin de aralarında yer aldığı 21 ilde toplam 42 üniversite kampüsünde ücretsiz olarak gençlerle buluşuyor olacak. 
“Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü”: Cemil Şov Hakkında: Yönetmenliğini   ve senaristliğini   2009’da çektiği ilk film olan  “Terlik” ile festivallerde birçok ödül alan  Barış Sarhan’ın üslendiği Ozan Çelik, Gülce Oral ve Alican Yücesoy’un  başrollerini paylaştığı  Cemil Şov bir tepki hikayesi aslında. Filmin konusuna gelirsek; ”Utangaç bir adam olan Cemil, bir alışveriş merkezinin arka tarafındaki depo bölümünde bir güvenlik odasında çalışmaktadır. Çok istemesine rağmen ayın güvenlik elemanı ödülünü alamayınca içindeki isyanı kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde gösterecektir.”
“Uluslararası Kategori En İyi Kısa Film Ödülü”: Limbo Hakkında: Ödüllü yönetmen Konstantina Kotzamani’nin yönetmeni ve senaristi olduğu Limbo’da önemli rolleri Felix Margenfeld, Aggelos Ntanos, Lucjano Cani, Haris Fountas, Hristos Psihramis, David Szymczak paylaşıyorlar. Filmin konusu ise; bir genç oğlanın leopara,keçiye,kurt ve kuzuya öncülük etmesi olarak özetlenebilir.  

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam