reklam
reklam

SAL'da heyecan dolu hafta

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2023, Çarşamba - 14:36   Okunma Sayısı: 93878
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 14.hafta heyecanı yaşandı.Üsküdar temsilcilerinden Karacaahmet Aygen ve Selimiyespor haftayı galibiyetle kapatırken, Üsküdar Futbol Yatırımları berabere kaldığı Merkezefendispor'u liderlikten indirdi.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 14.hafta geride kaldı. Üsküdar temsilcilerinden Bağlarbaşı haftayı maç yapmadan bay geçerken, Karacaahmet Aygen ve Selimiyespor haftayı galibiyetle kapattı. Üsküdar Futbol Yatırımları berabere kaldığı Merkezefendispor'u liderlikten indirdi. Çamlıcaspor ise Sarıyer deplasmanından farklı mağlubiyetle döndü. 14.hafta sonunda altı grupta liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başardı. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor ve 6.grupta İFA ilk sırada bulunuyor. 7. grupta Beykoz İdman Yurdu, 8.grupta ise lider Küçükçekmece'yi yenen Alibeyköyspor ilk sıraya yükseldi. 14.hafta oynanan 36 maçın 16'sında ev sahibi takımlar kazanırken, 8 maçta deplasman takımları galibiyet sevinci yaşadı. Üçü golsüz olmak üzere 12 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen takımlar nedeniyle 4 maç hükmen sona erdi. Oynanan 36 maçta toplam 115 gol atıldı. Haftanın en farklı skorlarını; Boyacıköy'ü 7-1 yenen Bahçelievler Gümüşhane ile Mecidiyeköyspor'u 6-0 ile geçen Galataspor ve Yamanspor'u aynı sonuçla yenen Leventspor elde etti. Gol krallığında ise Beşyüzevler takımından Önder Mula 13 golle ilk sırada bulunuyor.

Üç puan Karacaahmet Aygen'in

SAL 2.grupta mücadele eden Üsküdar temsilcisi Karacaahmet Aygen, Selimiye Stadında düşme hattından kurtulma hesapları yapan Paşabahçe'yi konuk etti. Sezonun ilk yarısında Beykoz'daki maçta farklı yendiği rakibi karşısında zaman, zaman zorlanan kırmızı-siyahlılar mücadeleden galip ayrılmayı başardı. Karşılaşmaya her iki takım da mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Karacaahmet Aygen, ilk ikiye girmek, konuk ekip ise düşme hattından çıkmak için 3 puana ihtiyaçları vardı. Büyük çekişme içinde geçen maçın ilk yarısında her iki takım da yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İkinci yarının 71.dakikasında Karacaahmet Aygen'in kazandığı frikik atışını kullanan Emre Ay, şık bir vuruşla topu ağlara göndererek kırmızı-siyahlıları 1-0 öne geçirdi. Son dakikaları zaman, zaman gergin anlara sahne olan maçta başka gol olmayınca Karacaahmet Aygen üç puanı tek golle almış oldu. Bu sezonki 6.galibiyetini alarak puanını 20'ye yükselten Üsküdar temsilcisi averajla 3.sıraya yükseldi. Grubun diğer maçlarında lider Beşyüzevler evinde Fikirtepe Dumlupınar'ı 2-1 yenerken, grup ikincisi İstanbul Bulancak haftayı bay geçti. Zirve yarışında yer alan takımlardan Başakşehir deplasmanda Yeşilbayır'a 4-0 yenilirken, Balkan Yeşilbağlar ise deplasmanda Mimarsinan ile 2-2 berabere kaldı. Sezona iki mağlubiyetle başladıklarını söyleyen Teknik Sorumlu Tansu Açabey, ''Takımımız bu sene maalesef lige ilk iki maçta mağlubiyet ile başladı. Sonrasında takımımız kalitesini ortaya koyarak iyi skorlar almaya başladı. Oyuncularımız karakteri yüksek ve disiplinli olarak çalışarak devam ettiler. Başkanımız Fahrettin Türköz ve yönetim kurulumuzun kurduğu ekonomik düzen de başarılı gidişatta önemli rol oynadı. Karacaahmet Aygen başkanı ve yönetimi tamamen Karacaahmetli olan kişilerden oluşuyor. Takımın sportif direktörü Bülent Albayrak da kulübün efsane olmuş isimlerinden biri olarak takımın her daim yanında olarak destek veriyor. Bu ekonomik istikrarı sağlayan sponsorumuz "Aygen" şirketine çok teşekkür ediyoruz. 10 yıl sonra Süper Amatör kümede tekrar mücadele eden takımımız bu sezon sonuna kadar yukarılarda olmaya devam edecektir. Bu hafta ise Paşabahçe ile zorlu ve çekişmeli geçen bir maç oldu. Emre Ay'ın frikikten attığı muhteşem gol bize üç puanı getirdi. Maç boyunca bize destek veren taraftarlarımıza da bizleri ateşledikleri için teşekkür ediyorum. Paşabahçe spor kulübüne kalan maçlarda başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu. Karacaahmet Aygen, 15.hafta deplasmanda grup ikincisi İstanbul Bulancak ile karşılaşacak.

 

Selimiye deplasmanda kazandı

SAL 3.grupta mücadele eden Üsküdar temsilcisi Selimiye 14.haftada deplasmanda Zeytinburnuspor'un konuğu oldu. Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadında oynanan maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı. İkinci yarıya golle başlayan kırmızı-lacivertliler Alihan Feyruz Ekşi'nin kaydettiği golle öne geçti. Galibiyeti maçının sonuna kadar koruyan Selimiyespor, karşılaşmadan üç puanla ayrılan taraf oldu. Sezonun ilkyarısında Selimiye'de oynanan maçı da Selimiyespor 2-1 kazanmıştı. Ligdeki 7.galibiyetini alarak puanını 24'e çıkartan Üsküdar ekibi, grupta 3.sıraya yükseldi. 15.haftayı Selimiyespor maç yapmadan bay geçecek. Grubun diğer maçlarında lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, deplasmanda haftaya 3.sırada giren İstanbul Bafra'yı deplasmanda Köksal Yedek, Emre Kart ve Murat Erdi Yeşiltepe'nin golleriyle 3-1 yendi. Bafra'nın tek golünü ise Eyüp Yaşar attı. İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 12.maçından da galip ayrılarak puanını 36'ya çıkartırken, İstanbul Bafra 4.sıraya geriledi. Gültepe'yi deplasmanda Halil İbrahim Acar, Fatih Özpınar ve İlker Kartal'ın golleriyle 3-0 yenen Ortaçeşme, 29 puanla zirve takibini sürdürdü. 1877 Alemdağ'ı deplasmanda 3-2 yenen Dudulluspor ise haftayı beşinci sırada tamamladı.

 

Çamlıcaspor farklı kaybetti

SAL 6.grupta haftaya averajla üçüncü sırada giren Üsküdar temsilcisi Çamlıcaspor, grupta şampiyonluk mücadelesi veren Sarıyer Yenimahalle'ye 5-1 yenildi. Sezonun ilk yarısında Selimiye Stadında oynanan maçı da Sarıyer temsilcisi 3-2 kazanmıştı. Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadındaki maça hızlı başlayan kırmızı-yeşilliler, Görkem Andaç Kuşatan'ın 8.dakikadaki golüyle öne geçti. 22'de Anıl Üstün eşitliği sağladı. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi takım Ferdi Adıgüzelli'nin iki golüyle 3-1 öne geçti. 73'de Selman Yıldız ve 85'de Muhammed Gültaşlar ile iki gol daha bulan Sarıyer Yenimahalle sahadan 5-1 galip ayrıldı. 10.galibiyetini alan kırmızı-yeşilliler puanını 31'e çıkartarak ikinci sıradaki yerini korudu. Ligdeki üçüncü yenilgisini alan Çamlıcaspor ise 23 puanda kalırken 4.sıraya geriledi. Grubun diğer maçlarında lider İFA, deplasmanda Denizköşkler'i 3-0 mağlup ederek 35 puanla liderliğini korudu. Bakırköyspor ile 1-1 berabere kalan İnkilapspor, puanını 24'e çıkartarak 3.sıraya yükseldi.

 

Lidere Üsküdar Futbol Yatırımları çelmesi

SAL 7.grupta mücadele veren Üsküdar Futbol Yatırımları, haftaya lider giren Merkezefendispor ile golsüz beraber kaldı. Bu beraberlikle Merkezefendi, liderliği kaybederken ikinci sıraya geriledi. Düşme hattındaki üç takımın da yenildiği hafta bir puan alan Üsküdar Futbol Yatırımları puanını 17'ye çıkartarak düşme hattından bir adım daha uzaklaştı. Üsküdar temsilcisi, 15.hafta evinde Bahçelievler Gümüşhane ile karşılaşacak. Öte yandan GS Taçspor'u 2-1 yenen Beykoz İdman Yurdu puanını 26'ya yükselterek liderliğe yükseldi. Merkezefendispor'un 25 puanla ikinci sırada kaldığı hafta grup sonuncusu Mecidiyeköyspor'u 6-0 mağlup eden Galata üçüncü sıraya yükseldi. Balat karşısında 2-0 galip gelen İstanbul Esenyurt Orduspor 4., Boyacıköy'ü 7-1 ile geçen Bahçelievler Gümüşhane 5.sırada haftayı tamamladı.

 

Alibeyköy yeniden ilk sırada

SAL 8.grupta 13.hafta sonunda ilk sıradaki yerini kaybeden Alibeyköyspor, yeni lider Küçükçekmecespor'u evinde 1-0 yenerek yeniden ilk sıraya yükseldi. Küçükçekmecce ikinci sırada kalırken, zirve hesapları yapan İstanbul Mesudiye evinde Albayrak ile golsüz berabere kaldı. 1.grupta Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı'nın maç yapmadan bay geçtiği hafta, Soğuksuspor'u hükmen yenen Maltepespor liderliğini sürdürdü. İkinci sıradaki Avcılar Belediye ise deplasmanda Küçükköy ile 1-1 berabere kaldı. 4.grupta Çekmeköy Belediye Alemdağ'ın yenilgisiz liderliği sürüyor. Çekmeköy temsilcisi haftayı 3-0'lık Yeşil Ilgazspor galibiyeti ile tamamladı. İkinci Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ile üçüncü Çubuklu arasındaki maç ise 1-1 sona erdi. 5.grupta ise lider Leventspor evinde düşme hattındaki Yamanspor'u 6-0 yendi. İkinci sıradaki Gülsuyuspor ise evinde Ayazağa ile golsüz berabere kaldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam