reklam
reklam

AFL 1'de 15.hafta heyecanı

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2023, Perşembe - 17:08   Okunma Sayısı: 88715
İstanbul 1.Amatör Futbol Ligi AFL 1'de heyecan hız kesmeden devam ediyor. 15 grupta liderler yerlerini korurken, 13.grupta lider Selamsız'ı yenen Yeldeğirmeni ilk sıraya yükseldi.

İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi AFL'1de 15.hafta heyecanı yaşandı. İstanbul 1.Amatör Futbol Ligi AFL 1'de heyecan hız kesmeden devam ediyor. Grup birincisi 16 takım ile ikinciler arasından eleme maçıyla belirlenecek 8 takım olmak üzere toplam 24 takımın Süper Amatör Lige yükseleceği AFL 1'de 15.hafta sonunda, . 15 grupta liderler yerlerini korurken, 13.grupta lider Selamsız'ı yenen Yeldeğirmeni ilk sıraya yükseldi. Gürpınar, Avcılar Tahtakale Kartalları, Kestanelik, THY, Tepebağ Kültür, Eroğluspor, Gümngören, Çayırbaşı, Şirintepe, Kocasinan, K.Ç. Tokat Bereketli, Yeldeğirmeni, Üsküdar Anadolu, Tuzla Şifa ve Pendik Kaynarca gruplarında lider durumda bulunuyorlar. Oynanan 76 maçın 31'inde ev sahibi takımlar kazanırken, 29 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. Biri golsüz olmak üzere 16 maç ise beraberlikle tamamlanırken, ligden çekilen takımlar nedeniyle 8 maç hükmen sona erdi. Oynanan 76 maçta toplam 301 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Merkez Kayaşehir'i 10-3 yenen Emirgan elde etti. Bu karşılaşmada Emirgan'ın 10 golünden yedisine Emrah Taşgın imza attı. Gol krallığında Tepebağ Kültür'den Bahadır Durmuş 21 golle ilk sırada yer alıyor.

Gürpınar üç puanı üç golle aldı

1.grupta lider Gürpınar, deplasmanda Hadımköy'ü Furkan Kaya (2) ve Şahin Dalkılıç'ın golleriyle 3-0 yendi.13.galibiyetini elde eden yeşil-beyazlılar puanını 40'a çıkarttı. Lideri 5 puan geriden takip eden Güzelce, deplasmanda Gazitepe'yi 5-3 mağlup etti. Bir maçı eksik sarı-siyahlılar, Akörenköy'ü deplasmanda 3-1 yenen Büyükçekmece Karadeniz'in 9 puan önünde yer alıyor. İki takım şayet ligi aynı puanda tamamlarsa aralarındaki maçlarda Güzelce avantajlı olduğu için sarı-siyahlılar grubu 2.bitirmeyi garantiledi. 2.grupta lider Avcılar Tahtakale Kartalları, Yeniköy 1924'ü 3-2 mağlup etti. 13.galibiyetini elde eden kırmızı-siyahlılar puanını 40'a çıkarttı. Lideri 5 puan geriden takip eden Alibeyspor, evinde Karacaköy'ü Eslem Bilir ve Doğan Kızılboğa'nın golleriyle 2-0 yendi. Alibeyspor son üç haftaya Esenyurt'un 6 puan önünde 2.sırada girecek.

Kestanelik ilk yenilgisini aldı

3.grupta lider Kestanelik'in 14 maçlık galibiyet serisi 2-1'lik Gökçeali yenilgisiyle son buldu. Sarı-yeşilliler 42 puanla zirvede bulunuyor. Selimpaşa'yı deplasmanda 2-1 yenen Taşoluk, liderle arasındaki puan farkını 3 indirdi. Yeşil-beyazlılar, Kestanelik'e ilk yenilgisini tattıran Gökçeali'nin 8 puan önünde ikinci sırada bulunuyor. 4.grupta lider THY, deplasmanda Halkalı'da oynanan maçta Öz Yarımburgaz'ı 4-1 mağlup etti.13.galibiyetini alan kırmızı-beyazlılar puanını 39'a çıkarttı. Haftayı bay geçen Vardar, liderin 11 puan gerisinde bulunuyor. Deplasmanda Bayrampaşa Demir'i 3-0 yenen Esenler 26 puanla ikincilik iddiasını sürdürdü.

Tepebağ Kültür'den ilk puan kaybı

5.grupta 13'de 13 yaparak yenilgisiz yoluna devam eden lider Tepebağ Kültür deplasmanda Esentepe Adıyaman ile 2-2 berabere kaldı. Ligdeki ilk puan kaybını yaşayan yeşil-beyazlılar 40 puanla ilk sırada yer alıyor. Liderin 5 puan gerisindeki Başakşehir Kartal ise Altınyıldız'ın 11 puan önünde ikinci durumda bulunuyor. 6.grupta lider Trabzon 1453 deplasmanda Şişli Yayla'yı Boubacar Diallo (2), Hünkar Can Özder ve Mehmet Memiş'in golleriyle 4-0 yendi. Lacivert-beyazlılar puanını 31'e yükseltti.
Son üç maçında 7 puan kaybeden Çeliktepe, liderin 4 puan gerisinde yer alıyor. Çeliktepe'yi evinde 2-1 yenen Topkapı ise rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e indirdi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Esenay'daki düşüş sürüyor

7.grupta lider Eroğluspor deplasmanda Şafak 76'yı Arif Cantürk'ün golüyle yenerek puanını 26'ya çıkarttı. Merter deplasmanda İstanbul 25 Çatspor'a 1-0 yenilince 23 puanda kaldı. Son üç hafta rakiplerine 3-2'lik skorlarla yenilen Esenay'da liderliği kaybettikten sonraki düşüş devam ediyor. Yeşil-siyahlılar 23 puanla ikinciliği Merter ile paylaşıyor. 8.grupta lider Güngörenspor, haftayı 3-2'lik Başakşehir İkitelli galibiyeti ile tamamladı. Sarı-lacivertliler puanını 36'ya çıkarttı. Lideri 5 puan geriden takip eden Yeni Yüzyıl Gençlik, evinde Aksaray ile 1-1 berabere kaldı. Kırmız-beyazlılarla aynı puanı bulunan Havataş da haftayı 1-1'lik Söğütlüçeşme beraberliği kapattı.                                                                                                                                                                                            

Çayırbaşı ve Şirintepe şampiyonluğunu ilan etti

9.grupta lider Çayırbaşı, deplasmanda Y.Güneşspor'u Hakan Yılmaz, Yusuf Mukasa ve Furkan Doğan'ın golleriyle 3-0 yendi. Yeşil-beyazlıların en yakın takipçisi Sefaköy Kartal, deplasmanda Abidei Hürriyet'e 3-2 yenilince aradaki puan farkı bitime 3 hafta kala 12'ye yükseldi. Böylece Sarıyer temsilcisi şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e yükselmeyi garantilemiş oldu. Sefaköy ekibi ile birlikte ikinciliğin en kuvvetli adaylarından Ateştuğla, Yeni Levent Konaklar karşısında, Malkoçoğlu ise Esenler Turgutreis önünde mağlup oldu. Son üç haftada Sefaköy Kartal 29, Ateştuğla 27, Malkoçoğlu ise 24 puanla sıralanıyorlar. 16.hafta Malkoçoğlu ile Ateştuğla karşı karşıya gelecek. 10.grupta lider Şirintepe deplasmanda Neslişah ile 1-1 berabere kaldı. Mavi-beyazlıların en yakın takipçisi Haydarspor evinde Terazidere'ye 2-1 yenilince Kağıthane temsilcisi şampiyonluğunu ilan etti. Grup ikinciliği Reşitpaşa, Haydarspor ve Yücespor arasında geçecek.

Kocasinanspor'a Batı Trakya'dan darbe

11.grupta lider Kocasinan deplasmanda en yakın takipçisi Batı Trakya'ya Sertan Demir'in ayağından yediği golle 1-0 mağlup oldu. Her iki takım da 35'er puan ve averajla ilk ikide yer aldılar. Ancak Batı Trakya'nın olaylar sebebiyle yarıda kalan Sağmacılar maçı eksik bulunuyor. 16.hafta Kocasinan, Ferahevler ile, Batı Trakya ise grup sonuncusu ve ligden çekilen Güneşli ile karşılaşacak. 12.grupta lider Küçükçekmece Tokat Bereketli ile grup ikincisi Yahya Kemal karşı karşıya geldiler. Maçı 4-0 kazanan Bereketli, 3-2'lik ilk maçında rövanşını alırken, iki takım arasındaki puan farkı 9'a yükseldi. Kalan üç haftada puanlar eşitlense bile iki takım arasındaki maçlarda Bereketli üstülük kurduğu için şampiyonluğunu ilan etti. Yahya Kemal ise Şirinevler ile ikincilik için mücadele edecek.

Yeldeğirmeni liderliği devraldı

13.grupta lider Selamsız ile ikinci sıradaki Yeldeğirmeni Selimiye Stadında karşı karşıya geldiler. Zorlu karşılaşmayı Yeldeğirmeni Yusuf İncemollaoğlu'nun golüyle 1-0 kazandı. Bordo-beyazlılar böylece liderle arasındaki puan farkını 3 indirdi. Ancak Yeldeğirmeni'nin 4-0 galipken, rakip takımın sahadan çekildiği Marmara Karayolları maçı eksik bulunuyor. Bu maçı hükmen kazanması muhtemel Kadıköy temsilcisi puanları eşitleyip gol averajıyla liderliğe yükselmiş olacak. Her iki takım arasında ilk yarıda oynana maçı Selamsız aynı skorla kazanmıştı. 14.grupta lider Üsküdar Anadolu, deplasmanda Sancaktepe'yi Fırat Yılmazgil'in golüyle 1-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Lideri 2 puan geriden adım, adım izleyen Kavakpınar ise evinde Karabekir'i 5-2 yendi.

Tuzla Şifa liderliği sevdi

15.grupta lider Tuzla Şifa deplasmanda Beykoz Elmalı'yı tek golle geçerek ilk sıradaki yerini korudu. Tuzla Gençlerbirliği'ni 5-1 yenen Erenköy Acar, liderin 9 puan gerisinde bulunuyor. İkincilik için mücadele eden Kanlıca, ligden çekilen Sancaktepe Zigana karşısında hükmen kazanınca Erenköy ile arasındaki puan farkı 2'de kaldı. 16.haftada lider Tuzla Şifa ile ikinci sıradaki Erenköy Acar, Tuzla'da karşı karşıya gelecek. 16.grupta lider Pendik Kaynarca evinde grubun iddialı takımlarından Gülensu'yu 3-1 mağlup etti. Puanını 35'e yükselten kırmızı-mavili ekip 16.hafta grup sonuncusu İdealtepe ile karşılaşacak. İdealtepe'yi 5-3 yenen İstanbul Esnaf 32 puanla ikinci, Tuzla Anadolu'yu 5-1 ile geçen Çekmeköy ise 31 puanla 3.sırada bulunuyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam