reklam
reklam

Kadınlarda ikinci yarı başladı

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2023, Cumartesi - 20:55   Okunma Sayısı: 73237
Kadın Futbol Süper Ligi'nde ikinci yarı başladı. A grubunda Gaziantep ALG spor, B grubunu ise ABB FOMGET liderliklerini sürdürdüler.

Kadın Futbol Süper Ligi'nde ikinci yarı başlarken, 10. hafta heyecanı yaşandı. A Grubu'nda geçen yılın şampiyonu Gaziantep temsilcisi ALG Spor, Onvo Hatayspor deplasmanında mağlup olmasına rağmen 20 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Karadeniz Ereğli Belediye deplasmanından bir puanla dönen Wulfz Fatih Karagümrük ile Fatih Vatanspor deplasmanından bir puan alan Hakkari gücü, liderle aralarındaki puan farkını 5'e indirdiler. Lideri deviren Onvo Hatayspor ise puanını 14 yaparak, Fatih Vatanspor'u yakaladı. B Grubunda ise ligin yenilgisiz tek takımı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, evinde Bitexen 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımını yenerek liderliğini sürdürdü. Tek yenilgisini FOMGET'den alan Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, deplasmanda Trabzonspor'u farklı mağlup ederek lideri 1 puan geriden takibe devam etti. Evinde Bitexen Adana İdman Yurdu'nu tek golle geçen Fenerbahçe A.Ş., 22 puanla üçüncü sırada haftayı kapattı. Konak Belediyeyi İzmir'de yenen Amed Sportif Faaliyetleri 4.sıraya yükselmeyi başardı. Haftanın en farklı galibiyetini ise Kireçburnu'nu sahasında 13-0 yenen Ataşehir Belediyesi elde etti. 10. hafta maçlarında iki grupta toplam 37 gol atılırken, 3 maçı ev sahibi takımları, üç maçı deplasman ekipleri kazandı. İki maç ise beraberlikle sonuçlandı. Altayspor kadın futbol takımı İstanbul'daki Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı maçına çıkmadı. Gol kraliçeliğinde rakip fileleri 14 kez havalandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET takımından Daria Apanashchenko ilk sırada yer alıyor. Kendisini Galatasaray'dan Yağmur Uraz 12 golle takip ediyor. Ligde normal sezonun sonunda gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselirken, 2.,3.,4.,5.,6. ve 7. takımlar çeyrek finale kalacak diğer altı takım olmak için eleme maçı yapacak. Ardından yarı final ve final maçları oynanacak.

ALG Spor ilk yenilgisini Hatay'da aldı

TFF Kadınlar Futbol Süper Ligi A Grubu 10. hafta mücadelesinde son şampiyon Gaziantep ALG Spor, deplasmanda karşılaştığı Onvo Hatayspor'a 3-2 mağlup oldu. Hatayspor'un üç golüne de imzasını koyan Neslihan Demirdöğen maçın yıldızı oldu. Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadında oynanan karşılaşmaya Onvo Hatayspor hızlı başladı. 16.dakikada Neslihan Demirdöğen takımını öne geçirdi. Bu gole ALG Spor 24.dakikada Eda Karataş'ın penaltıdan attığı golle cevap verdi. Ancak Gaziantep temsilcisinin gol sevinci uzun sürmedi. 25.dakikada Neslihan Demirdöğen takımını yeniden öne geçirdi. İlk yarı bu gollerle tamamlandı. İkinci yarının 66.dakikasında Neslihan kendisinin ve takımının üçüncü golü atarak farkı ikiye çıkarttı. Kalan dakikalarda konuk ekip, Kongolu Ruth Kıpoyı’nin attığı golle farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmayı Hatayspor 3-2 kazanmayı başardı. Bu sonuçla ALG Spor, ligdeki ilk yenilgisini alırken, Hatayspor evindeki yenilmezlik unvanını korudu. İlk yarı Gaziantep'de oynanan karşılaşma 3-3 sona ermişti. Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör, Hatayspor-Alg Spor maçını yerinde takip etti.

 

 

Karadeniz Ereğli'den son dakika golü

Kadınlar Futbol Süper Ligi A Grubunda mücadele eden Karadeniz Ereğli Belediyespor kendi sahasında konuk ettiği Wulfz Fatih Karagümrükspor ile 1-1 berabere kaldı.Şehit Vefa Karakurdu Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı. 70.dakikada Nazlı Örnek, konuk ekibi öne geçiren golü kaydetti. Maçın son dakikalarında Karadeniz Ereğli Belediyespor penaltı kazandı. Atışı kullanan Brezilyalı Lidiane Lopes Ribeiro topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Ev sahibi takım 90.dakikada bulduğu bu golle ligdeki 10.puanını kazanmış oldu. Galibiyeti son dakikada kaçıran Wulfz Fatih Karagümrük ise lider ALG Spor ile arasındaki puan farkını 3'e indirme şansını kaçırmış oldu.

Hakkarigücü bir puanla döndü

Kadınlar Futbol Süper Ligi A Grubunda zirveden uzaklaşmak istemeyen iki ekibin Fatih Mimar Sinan Stadındaki mücadelesinde Fatih Vatanspor ile Hakkarigücü ile 1-1 berabere kaldı. Hakkarigücü 45+4'te Zambiyalı oyuncusu Margaret Belemu'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla kapanacağı düşünülürken, santra sonra gelişen atakta ev sahibi takım beraberlik golünü buldu. 45+5'de Cansu Nur Kaya attığı golle skora denge getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol sesi duyulmayınca maç 1-1 beraberlikle sona erdi. İki takım arasında ligin ilk yarısında Hakkari'de oynanan karşılaşma golsüz sona ermişti. Karşılaşma sonunda ligdeki altıncı beraberliğini elde eden yenilgisiz Hakkarigücü puanını 15 yaparak averajla üçüncü sırada haftayı kapattı. Fatih Vatanspor ise 14 puanla 5.sırada yer alıyor.

FOMGET yerini korudu

Kadınlar Futbol Süper Ligi B Grubunda yenilgisiz lider Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Spor, ikinci yarının ilk maçında, Bitexen 1207 Antalyaspor kadın futbol takımını 4-1 mağlup etti. Osmanlı stadında oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi takım henüz 8.dakikada Ukraynalı Olha Ovdiychuk ile öne geçti. 35.dakikada Benan Altıntaş farkı ikiye çıkardı. 52. dakikada Ukraynalı Daria Apanaschenko skoru 3-0'a getirdi. 60.dakikada bu kez Antalya temsilcisinin Ukraynalı oyuncusu Nadiia Khavanska, kafa vuruşuyla farkı ikiye indirdi. 75.dakikada Ümran Özev skoru İlan eden golü attı. Karşılaşmayı 4-1 kazanan FOMGET, 28puanla yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Galatasaray yakın takipte

B Grubunda tek yenilgisini FOMGET karşısında alan Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u 6-2 mağlup etti. Trabzonspor Kadir Özcan Tesislerinde oynanan maçta konuk ekip 28.dakikada Yağmur Uraz ile öne geçti. 34'de İlayda Civelek durumu 2-0 yaptı. 45'de bir kez daha sahneye çıkan Yağmur Uraz skoru 3-0'a taşıdı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının 56.dakikasında Kongolu Mfwamba Grace farkı ikiye indiren golü attı. Galatasaray bu gole 67'de Ebru Topçu ve 72'de Sırp oyuncusu Milica Denda ile yanıt verince skor 5-1 oldu. 77'de bordo-mavililer Beyza Emine Saruhan ile bir gol daha buldu. Bitime 3 dakika kalan Birleşik Amerikalı Elena Gracinda Santos skoru ilan eden golü kaydetti. Galatasaray, Trabzon deplasmanında sahada 6-2 galip galip ayrılırken puanını da 27'ye yükseltti. İlk yarı İstanbul'da oynanan maçı da Galatasaray 1-0 kazanmıştı. Sarı-kırmızılılar 11.hafta evinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek.

 

 

Fenerbahçe tek golle kazandı

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı Beylerbeyi 75.Yıl Stadında oynanan maçta, Bitexen Adana İdmanyurduspor’u 1-0 yendi. Puanını 22’ye yükselten sarı-lacivertliler ikinci yarıya 3 puanla başlamış oldu. Fenerbahçe Petrol Ofisi mücadeleye; Ezgi, Cansu K, Cansu G, Nina, Nazlıcan, Yaşam, Meryem, Ecem, Setenay, Coleman ve Busem on biri ile başladı. Etkili oyunuyla maçın ilk dakikalarından itibaren rakip kalede etkili olan ev sahibi takım aradığı golü 29. dakikada buldu. Bu dakikada Coleman’ın uzaktan şutunda üst direkten dönen topu Nazlıcan Parlak kafayla tamamladı. Ağlara giden bu golle Fenerbahçe öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı-lacivertliler sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam