reklam
reklam

Bu vatan Türklerindir ve Türklerin kalacaktır

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2017, Pazartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 146094

İSTANBUL- Çorlu Sinoplular Derneği geçtiğimiz hafta Halep'e  gönderdiği tırlardan sonra 8 otobüs ile yaklaşık 430 kişi ile Çanakkale’ye, Şehitleri Anma Gezisi düzenlediler. 
Sinoplular Çanakkale'yi ziyaret ettiler.
 Tekirdağ  Çorlu’da yaşayan Sinoplular, Çorlu Sinoplular Derneği’nin organize ettiği, Çanakkale Şehitleri Anma Gezisi düzenledi. Geziye Sinoplular Dernek  Başkanı Yusuf Gümüş, Dernek Sekreteri Abdulkadir Önder, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Cansızoğlu,
Kadın Kolları Başkanı Dilek Kahraman ve 8 otobüs ile yaklaşık 430 kişi katıldı.
Akşam Çorlu'dan dualarla yola çıkıp sabah namazını 57. Alay Camii’de kılarak kahvaltının ardından ziyaretlere başladılar. 57. Alayda küçük kız çocuğu ile birlikte İstiklal Marşı hep beraber okundu. İlk olarak Conk Bayırı ziyaret edilerek dualar edildi. Ardından Kocatepe Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimize dualar gönderildi. Gezideki rehberin savaş sırasında bir komutanın başına geleni anlatması orada bulunanları göz yaşlarına boğdu. Yaralı ayağı kopmak üzere olan bir asker getirilir, komutan durumuna  bakınca ‘’bekleme yerine getirin der’’  Yaralı askeri tam götürürken ‘’baba’’ diye bağırır. Bu asker komutanın oğludur. Yapacak bir şey yok, oğlu da olsa vatan uğruna oğluna bakacak zaman yok. Savaş biraz sakinleyince komutan gidip bakar. Oğlu şahadet şerbetini kana kana içmiştir. Bekleme yeri ağır yaralı askerlerin tedavi edilecek imkan ve ilaç  olmadığı için şehadeti beklediği yer olmuştur.  Bu kadar zor, bu kadar acıyla alındı bu topraklar ve  düşmana verilmedi. Yüzlerce binlerce 15’likler feda edildi. Allah mekanlarını cennet etsin. Bizlere de şefaatçi eylesin. Bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Son olarak Akbaş Şehitliği ziyaret edilerek yola çıkıldı.

Çanakkale Savaşı;

Çanakkale Cephesi; Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’nda en çok başarı sergilediği cephedir. Dünya tarihinin en zorlu ve kayıp veren savaşları bu cephede yapılmıştır.
İngiltere ve Fransa, Rusya’yla birlik sağlayıp onu da yanlarına çekerek savaşı kendi lehlerine dönüştürmeyi istiyorlardı. Ancak Rus ekonomisi savaşın yükünü artık kaldıramayacak vaziyetteydi. İtilaf Devletleri Osmanlı Devletini yenilgiye uğratmak için Rusya’nın öneminin farkındaydılar. Bunun için Rus Ordusu’na gerekli askeri yardımı ve malzemeyi en hızlı bir şekilde ulaştırmak, Kafkas Cephesinde savaşan  Rusya’nın yükünü hafifletmek ve Türk Ordusu’nun geri çekilmesini sağlamak için Çanakkale Boğazı’na çıkarma yaptılar.
İngiliz ve Fransız savaş gemilerinin Çanakkale Boğazı’ndan geçişleri elbette kolay olmayacaktı ve nihayetinde 18 Mart 1915’te gemilere karşı konuldu. Düşman gemileri büyük bir bozguna uğrayarak denize dökülmüşlerdir. Büyük bir destan yazılarak Çanakkale’nin geçilmez olduğu düşman ordularına bir kez daha gösterilmiştir. Bu vatan Türklerindir ve Türklerin kalacaktır. 

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam