reklam
reklam

U18'de 4.hafta geride kaldı

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2023, Perşembe - 22:29   Okunma Sayısı: 122091
İstanbul Amatör futbol alt yapısında 18 yaş altı futbolcuların katıldığı İstanbul U18 Liginde 4.hafta heyecanı yaşandı

Sadece grup birincilerinin bir üst tura çıkabildiği İstanbul U18 Ligi'nde 335 takım mücadele ediyor. Gruplarında birinci olan 44 takım ikinci turda Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u temsil edecek 16 takım arasına girebilmek için mücadele edecek. 31 grubun yer aldığı Avrupa yakasında; Büyükçekmece Mimaroba, Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arena, Kosova Güçspor, Kartaltepe, Ortaköy, İstanbul Kastamonu, Akşemsettin Parseller, Tozkoparan Birlik, İstanbul Bulancak, İstanbul Beylikdüzü, Haznedar İdman Ocağı, Nartspor, Başakşehirspor, Taşlıtarla, Albayrak, Yeniköy, Trabzon 1453, Bahçelievler Futbol Atletik, Taksim, Şenlik Gençlerbirliği, Damlaspor, Kocasinan, THY, Yıldırım Bosna, 5 Mevsim Gençlik, Anadolu Esenyurt, İstanbul Trabzon, Gazi Mahallesi, Kağıthanespor, Gaziosmanpaşa 4.hafta sonunda gruplarında lider durumda bulunuyor. Gol krallığında Gazi Mahallesi'nden Barış Alp ve Nartspor'dan Orhan Köçer 12'şer golle ilk sırada bulunuyor. 3.haftanın en farklı skorunu İstanbul Esenler Tokat'ı 15-0 yenen Emirefendi elde etti. İstanbul Anadolu yakasında ise 13 grup bulunuyor.

Ataşehir Doğuş ilk yenilgisini aldı

32.grupta 4 maçta 3'er galibiyet elde eden 4 takım 9'ar puan ve averajla sıralanıyorlar. İnkilapspor evinde Fikirtepe Dumlupınar'ı, İdealtepespor evinde Pendik Kaynarca'yı aynı skorla 5-0 yendi.

Çamlıcaspor ise deplasmanda Ataşehir Doğuş'u 2-1 yenerek rakibine ilk yenilgisini aldırdı. 10'ar puanla 33.grubun zirvesinde yer alan takımlardan, Bulvarspor deplasmanda Girne Gençlik'i Emre Kaya, Kadir Akçay, Uğur Çelik ve Sedat Peker Bozkaya'nın golleriyle 4-0, Selimiyespor ise deplasmanda Ortaçeşme'yi Meriç Burç Kolbaş'ın golüyle 1-0 yendi. 34.grupta lider İstanbul DSİ evinde Harb-iş takımını Mehmet Talha Açıkgöz (2), Selimhan Çakar (2), Muhammed Yıkar (2), Hüseyin Burak Dalay ve ikinci yarı oyuna giren Ömer Faruk Taşkıran'ın golleriyle 8-0 mağlup ederek 4.maçından da galibiyetle ayrıldı. Lideri 3 puan geriden takip eden Kavakpınar ise deplasmanda Sultan Mehmed Han takımını 5-0 yendi.

Dudulluspor lideri devirdi

35.grupta Dudulluspor evinde haftaya lider giren Tuzla Gençlergücü'nü Alperen Şengün, Burkay Öztel, Fatih Kurt, Enes Harun Karaarslan ve Emircan Şahin'in golleriyle 5-0 yenerek liderliğe yükseldi. Puanını 10 yapan yeşil-beyazlılar, 4 maçta rakip filelere 13 gol gönderdi.

Grubun en çok gol atan takımı Dudulluspor ayrıca kalesinde henüz gol görmedi. 36.grupta lider Paşabahçe deplasmanda Beylerbeyi 1911 ile 1-1 berabere kalmasına rağmen ilk sıradaki yerini korudu. Maçın henüz başlarında Esat Baran Yılmaz'ın kırmızı kart görmesiyle maça neredeyse bir kişi eksik başlayan konuk ekip, 40.dakikada Ferdi Çolak'ın golüyle öne geçti. Bu gole Beylerbeyi 70.dakikada Haydar Basa ile cevap verdi. Karşılaşma 1-1 berabere biterken, Paşabahçe 10, Beylerbeyi 4 puana yükseldi. Yakacık'ı 2-0 yenen Şilespor ise puanını 6 yaparak ikinci sıraya yerleşti.

Beykoz 1908 farklı kazandı

37.grupta lider Beykoz 1908, deplasmanda Üsküdar Salacak'ı Polat Çalım (2), Enver Serkan Kasarcı, Devran Çavuşoğlu ve Said Uluğ'nun golleriyle 5-0 mağlup etti. Puanını 10'a yükselten sarı-siyahlılar 4 maçta rakip filelerle 17 gol gönderdi. Lider 3 puan geriden takip eden Taçspor ise deplasmanda İstanbul Sitespor'u Erdem Yıldırım'ın golüyle 1-0 yendi. Karşılaşmayı her iki takımda 10'ar kişi tamamladı. Küplüce Gençlik'i Serhat Kardaş'ın iki golüyle 2-0 yenen Yenisahra da puanını 7 yaparak averajla Taçspor'un ardında üçüncü sırada yer aldı. 38.grupta lider Kartalspor deplasmanda İyi Gençlik spor kulübünü 10-0 yenerek 4.maçından da galibiyetle ayrıldı. Sultanbeyli'de oynanan maçta bordo-beyazlıların gollerini Adem Songültekin (2), Ömer Kaynarcı, Arda Samet Ünal, Emirhan Atasoy, Berke Tambaş, Samet Yeni ile ikinci yarıda oyuna giren Mert Kurğa (2) ve Rıdvan Bayram kaydetti. Puanını 12 yapan Kartal temsilcisi rakip filelere 25 gol gönderdi. Lideri 6 puan geriden izleyen Cevizli Anadolu ise Kartal'daki maçta Atalar'ı 4-1 mağlup etti.

Bağlarbaşı zirveye ortak

39.grupta lider Bağlarbaşı, Beylerbeyi'nde oynanan maçta Üsküdar Futbol Yatırımları'nı Yusuf Kütük, Rıdvan Karakaş, Alperen Cinkaya, Emre Kutlu ve Oğuzhan Kazım Tekşen'in golleriyle 5-0 yendi. Haftayı bay geçen Maltepespor ile Bağlarbaşı 9'ar puanla zirvede yer alıyor. Bağlarbaşı'na yenilen Üsküdar F.Y. ise 6 puanda kaldı. 40.grupta Maltepe Kültür evinde Ataşehir Arena'yı bitime 5 dakika kala Günal Sergen Karabıyık'ın golüyle 1-0 yendi. Puanını 9 yapan Maltepe ekibi, bay kalan Kavacık ve puan kaybeden Taşdelen'in önünde liderliğe yükseldi. Taşdelen öne geçtiği maçta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ile 2-2 berabere kaldı. Alemdağ Stadında oynanan mücadeleye hızlı başlayan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor 4. dakikada Osman Güney’in golü ile 1-0 öne geçti. Bu gole Taşdelenspor 15. dakikada Berkay Kara ve 60. dakikada Yağızhan Güven ile cevap vererek öne geçti. Yediği golden sonra beraberlik golü için yüklenen Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor 68. dakikada penaltı atışı kazandı. Konuk ekipte topun başına geçen Emir Efe Ülker topu ve kaleciyi ayrı köşelere yollayarak skoru eşitledi. Kalan sürede ve uzatma dakikalarında başka gol olmayınca ekipler sahadan birer puanla ayrıldılar.

Tunusbağı 3 puanı üç golle aldı

41.grupta haytayı maç yapmadan bay geçen Yamanspor, 7 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Sarıgazi'yi deplasmanda 3-0 yenen Tunusbağı liderle puanlarını eşitledi. Mavi-beyazlılara galibiyeti getiren golleri, Emir Türk (2) ve İlker Yerlikaya kaydetti. 42.grupta 3'de 3 yaparak yollarına devam eden Sancaktepe ve Beykoz Çavuşbaşı haftayı farklı galibiyetlerle tamamladı. Sancaktepe evinde Çekmeköy Çarşı'yı Baran Erden (2), Musa Boğlu (2), Agit Doğan, Işık Soyalan, Şahin Can Şahinoğlu ve Murat Çinkılıç'ın golleriyle 8-3 yendi. Konuk ekibin sayılarını maçta hattrick yapan Orçun Akdeniz kaydetti. Beykoz Çavuşbaşı ise deplasmanda Anadolu Üsküdar'ı Berkay Özdeniz, Furkan Okuyucu, Yiğit Şahin ve Yağız Özbıyık'ın golleriyle 4-0 mağlup etti.

Dolayoba fırsatı iyi değerlendirdi

43.grupta lider Ortadağ evinde yenilince Dolayoba liderliğe yükseldi. Sultanbeyli'de oynanan maçta Ortadağ kendi saha ve seyircisi önünde Pendik Kavakpınar'a 2- 0 yenildi. Kırmızı-yeşilli ekip 7 puanda kalırken, evinde Sancaktepe Belediyeyi 4-0 yenen Dolayoba ilk sıraya yükseldi. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri Samet Kaan Uysal, Cemil Cihan Demir, Ali Ömer Taşkın ve Murat Kabil Aydın attı. 44.grupta lider Balkan Yeşilbağlar haftayı maç yapmadan bay geçince, Ümraniye Kemerdere'yi 3-1 yenen Ihlamurkuyu Birlik liderliğe yükseldi. Dudullu Stadında oynanan maça hızlı bağlayan Ihlamurkuyu Birlik, ilk 12 dakika içerisinde Batuhan Şengül'ün iki golüyle 2-0 üstünlüğü yakaladı. Ev sahibi takım 45.dakikada Yusuf Türkoğlu ile farkı bire indirse de, 90.dakikada bir kez daha sahneye çıkan Batuhan Şantürk hem kendisinin, hem de takımının üçüncü golünü atarak skoru ilan etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam