reklam
reklam

BAL'da heyecan devam ediyor

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2022, Cuma - 10:43   Okunma Sayısı: 56420
Bölgesel Amatör Lig BAL'da 12. hafta heyecanı yaşandı. İstanbul temsilcilerinin altı galibiyet elde ettiği hafta altı İstanbul takımı birbirleriyle karşılaştı.

Bölgesel Amatör Lig BAL'da 12.hafta maçlarıyla heyecan devam etti. İstanbul temsilcilerinin altı galibiyet elde ettiği hafta Silivrispor, Sultanbeyli Belediye ve Küçükçekmece Sinopspor liderliklerini sürdürdüler. Üst üste sekiz maç kazanarak sezona fırtına gibi girdikten sonra son üç hafta sekiz puan kaybeden Küçükçekmece Sinopspor, 12.hafta kötü gidişe 'Dur' dedi. İstanbul ekipleri bu hafta altı galibiyet elde ederken, iki beraberlik ve 10'da mağlubiyet aldılar. 11.hafta 6  İstanbul takımı birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçların üçünü de ev sahibi takımlar kazandı. Gol krallığında Yunus Emre Belediye'den Enes Yıldırım ve Ermaş Muğlaspor'dan Sergen Şakirler 11 gole ulaşarak, Yozgat Belediyesi Bozokspor'dan Ercan Kuruçay'ı yakaladı. Toplam 14 grupta süren mücadelelerde; 1.grupta Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfat, 2.grupta Kahraman Maraş İstiklal, 3.grupta Sebat Gençlik, 4.grupta Tokat temsilcisi Niksar Belediye, 5.grupta Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetleri, 6.grupta başkent takımı Sincan Belediye, 7.grupta Adana 1954 Futbol Kulübü, 8.grupta Anadolu Üniversitesi ve 9.grupta Viven Bornova Futbol Kulübü gruplarında ilk sırada yer alıyor. İstanbul takımlarının mücadele ettiği son beş grubun analizi ile haberimize devam ediyoruz.

Kartalspor'a Bağcılar darbesi

BAL 10.grupta haftaya liderle aynı puanda giren Kartalspor, deplasmanda Bağcılarspor'a 3-1 yenilerek ağır yara aldı. Emrah Cülen, Hamza Tosun ve Emre İşçileri'in gollerine mani olamayan bordo-beyazlılar 90+7'de Anıl Gönderiç'in penaltıdan attığı golle farkı ikiye indirse de maçtan puansız ayrıldı. Bağcılar bu galibiyeti ile puanını 20 yaparak zirve yarışı için umutlandı. Sultangazi'yi İstanbul'da yenen Yunus Emre Belediyesi 3 puan farkla ilk sıraya yerleşti.  Gruptaki İstanbul takımları içinde son üç sırada yer alan Sultangazi (grup 10.su), evinde lider Yunus Emre'ye yenilirken, Gazi Mahallesi (11.) İzmir deplasmanında Öz Çamdibi'ye 1-0 yenildi. 11.hafta ilk galibiyetini alan Ortaköyspor 12.haftada ise SaruhanlıBelediye'yi 2-1 yenerek son sıradan kurtuldu. BAL statüsüne göre sıralaması ne olursa olsun, 5 İstanbul takımından son üçü SAL Ligine düşecek. Gruptan bir İstanbul takımının 3.Lige çıkması halinde ise en iyi 3.İstanbul takımı düşmekten kurtulacak.

Küçükçekmece Sinop yara sardı

BAL 11.grupta üst üste 8 hafta kazandıktan sonra ilk puan kayıplarını yaşayan ve son üç haftada 8 puan kaybeden Küçükçekmece Sinop, 12.hafta evinde Hendek Dereköy'ü Semih Küçük ve Umut Aslan'ın golleriyle 2-0 yenerek yara sardı ve kötü gidişe bir 'Dur' dedi. Zirve yarışına ortak olan Arifiye Kalaycı, İstanbul'da grubun bir diğer iddialı takımı Vefa'yı 2-0 yenik duruma düştüğü maçta 3-2 mağlup etti. Küçükçekmece Sinop ve Arifiye Kalaycı 28'er puan ve averajla sıralanıyorlar. Zirvenin iki güçlü adayı ilk devrenin son maçında 25 Aralık Pazar günü Sakarya Arifiye'de karşı karşıya gelecek. Son dört maçında galibiyet yüzü göremeyen Vefa ise 6.sıraya geriledi. Hendek'i 1-0 yenen Çorluspor da puanını 26'ya çıkartarak zirve iddiasını sürdürdü. Puan tablosunda İstanbul takımları arasında en kötü 3 dereceye sahip olan takımlardan Bahçelievler (grup 8.si) deplasmanda Kazımpaşa Birlikspor'u 3-1 yenerken, Bayburt 1918 (11.) deplasmanda Tekirdağspor'a 3-1 yenildi. Grubun son sırasında yer alan Modafen (14.) ise deplasmanda Serdivan'ı 2-0 yenerek ilk galibiyetini elde etti. Bu grupta da Bahçelievler, Bayburt ve Modafen, düşme potasında yer alıyorlar. Bu gruptan bir takım 3.Lige çıkarsa, bu grubun en iyi 3.İstanbul takımı BAL'da kalmaya devam edecek.

Sultanbeyli'den altın değerinde üç puan

BAL 12.grupta haftaya lider giren Sultanbeyli Belediye, deplasmanda Gönen Belediye'yi Gökhan Kılınç (2) ve Mehmet Eren Aktaş'ın golleriyle 3-1 yendi. Puanını 33'e çıkartan yeşil-beyazlılar, en yakın takipçisi Tavşanlı Linyitspor'un 8 puan önünde ilk sırada yer alıyor. TKİ Tavşanlı Linyitspor ise dört haftadır yenilmeyen İstanbul Beylikdüzü'nü evinde  1-0 yendi. Grup ikincisi Tavşanlı le grup 3.sü Etispor 13.hafta Balıkesir'de karşı karşıya gelecek. Grubun en iyi ikinci İstanbul takımı olmak ve küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Büyükçekmece Mimaroba, Kuştepe ve İstanbul Beylikdüzü arasında büyük bir mücadele yaşanıyor. Mimaroba (grup 6.sı) haftayı 2-0'lık Kuruçeşme galibiyeti ile kapatırken, Kuştepespor (9.) evinde Tepecik ile golsüz berabere kaldı. İstanbul Beylikdüzü (10.) ise şampiyonluğun iddialı takımlarından Tavşanlı Linyitspor'a yenilince 12 puanda kaldı. Kuruçeşme ise Mimaroba yenilgisi ile son sırada kalmaya devam etti. Bu grupta da sıralaması ne olursa olsun en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Bu gruptan bir takım 3.Lige çıkarsa, bu grubun en iyi 3.İstanbul takımı BAL'da kalmaya devam edecek.

Haliçspor sekiz maçtır yenilmiyor

  1. grupta lider Silivrispor, ligden çekilen Kavaklıspor hükmen galibiyeti ile haftayı tamamladı. Silivri temsilcisi Görükle İpekspor'un 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Yedi maçtır yenilgi yüzü görmeyen Haliç, Harb-işspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Yeşil-beyazlılar puanını 21'e yükselterek 5.sıradaki yerini korudu. Fatih temsilcisi grubun en iyi 2.İstanbul takımı konumunda bulunuyor. Beylerbeyi 1911'de puan kayıpları bu hafta da devam etti. Yuvacık'a deplasmanda 4-0 yenilen kırmızı-yeşilliler 8.sıraya düştü. Bayrampaşa Teknik (grup 9.su) evinde Babaeski'yi 3-2 yenerken, Sancaktepe (grup 10.su) Doğugücü'ne 4-1 yenildi. Ligi bu şekilde sona ererse bu üç takım SAL'a düşecek. Bu gruptan bir takım 3.Lige çıkarsa, bu grubun en iyi 3.İstanbul takımı BAL'da kalmaya devam edecek.

Kritik maçta Feriköy Nişantaşı'nı yendi

BAL 14.grupta lider Gebzespor, deplasmanda Yalovaspor'u 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Kocaeli temsilcisini İnegöl Kafkas ve Yalova ekibi Altınova Belediye ise haftayı 1-0'lık galibiyetlerle kapatarak zirve takibine devam ettiler. Lider Gebzespor ile ikinci İnegöl Kafkas 13.hafta Gebze'de karşı karşıya gelecek. Haftanın en önemli maçında Feriköy evinde son üç maçtır kazanan Nişantaşı'nı 1-0 mağlup ederek rakibini geçti ve 4.sıraya yerleşti.  Cankurtaran (grup 8.si) deplasmanda Değirmendere'ye 2-0 yenildi. Son beş haftadır yenilmeyen ve 14 puan toplayan Osmaniye İstiklal (grup 9.su) deplasmanda şampiyonluğun favori takımlardan İnegöl Kafkas'a 1-0 yenildi. Son beş haftadır kaybeden Kavacıkspor ise evinde Nilüfer Belediyesine 3-2 yenilerek mağlubiyet sersini 6 maça çıkarttı. Bu grupta da sezon sonunda sıralaması ne olursa olsun, grubun en iyi iki İstanbul takımı BAL'da kalacak. Diğer üç İstanbul takımı ise SAL'a düşecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam