reklam
reklam

SAL'da 6.hafta heyecanı yaşandı

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2022, Çarşamba - 21:14   Okunma Sayısı: 77197
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'daki grup maçlarında 6.hafta geride kaldı. Ev sahibi takımlarının 15 galibiyet çıkarttığı hafta Maltepe, Çekmeköy Belediye Alemdağ ve Merkez Efendi liderliğe yükseldi. Başakşehir, İstanbul Futbol Yatırımları, Leventspor, İFA ve Alibeyköy ise ilk sıradaki yerini korudu.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 6.hafta beş grupta liderler yerlerini korurken, üç grupta ise ilk sıra el değiştirdi. Maltepe, Çekmeköy Belediye Alemdağ ve Merkez Efendi liderliğe yükselirken, Başakşehir, İstanbul Futbol Yatırımları, Leventspor, İFA ve Alibeyköy ilk sıradaki yerini korudu. 6.hafta oynanan 37 maçın 15'ini ev sahibi takımlar kazanırken 12 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdı. Hiç golsüz biten maç olmazken, 10 maç beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 37 maçta toplam 113 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Küçükköy'ü 5-0 yenen Maltepespor elde etti. Çamlıca'dan Anıl Üstün, Alibeyköyspor'dan Rıza Özgül, Paşabahçe'den Yusuf Kayalar, Balkan Yeşilbağlar'dan Devrim Alkan 6'şar golle ilk sırada bulunuyorlar.

Maltepespor yeniden lider

SAL 1.grupta 5.hafta deplasmanda Bağlarbaşı karşısında 2-0 yenik durumdan maçı çeviren Maltepespor, 6.hafta evinde Küçükköy'ü 5-0 yenerek iki hafta aradan sonra yeniden liderliğe yükseldi. Kırmızı-yeşilliler Ekrem Özer, Eyüp Erim, Fuat Gürsu, Murat Gürsu ve ikinci yarı oyuna giren Enes Baydarman'ın golleriyle maçı farklı kazanırken puanını 14'e çıkartarak yenilmezliğini sürdürdü. Haftaya ilk sırada giren Siirt İstanbul Yavuz Selim, Yeniköy deplasmanında beklemediği bir yenilgi alınca liderliği kaybetti. Gruptaki ilk iki maçını kazandıktan sonra galibiyete hasret kalan Yeniköy, Siirt İstanbul engelini Çağdaş Demirkaya, Mert Keklik ve Ramazan Şafak'ın golleriyle aşarak puanını 10'a çıkarttı. Üçüncü sıradaki Avcılar Belediyesi deplasmanda Irmak ile 1-1 berabere kalınca, Siirt İstanbul'u geçme şansını kaçırdı ve 11 puanla 3.sırada kaldı. Haftayı bay geçen Yeni Ufuk, Yeniköy'ün averajla önünde 4.sıradaki yerini korudu. İki haftadır kaybeden Bağlarbaşı, 2-2 biten Okspor deplasmanında beraberliği 90.dakikada Sertuğ Berk Şanlı'nın golüyle kurtardı. Kartaltepe deplasmanında 3-1 yenilen Soğuksu, 6.maçından da puan çıkartamadı.  

Başakşehir liderliği bırakmıyor

SAL 2.grupta geçen hafta liderliğe yükselen Başakşehir, 6.hafta deplasmanda karşılaştığı Büyükçekmece Belediyesini Ali Akbaba ve Yasin Kalaman'ın golleriyle 2-1 yenerek puanını 13'e çıkarttı. Beşyüzevler yenilgisiyle geçen hafta liderliği kaybeden Balkan Yeşilbağlar, Şile deplasmanından üç puanı Halil İbrahim Koç, Devrim Alkan ve Sefa Kaya'nın golleriyle alarak 12'ye yükseltti. Başakşehir'den sonra Balkan Yeşilbağlar'ı da yenen Beşyüzevler, galibiyet serisine Paşabahçe maçıyla devam etti. Zara Ekinli Stadındaki maçı 2-0 kazanan yeşil-beyazlılar puanını 12'ye yükselterek averajla üçüncü sıradaki yerini korudu. Mimarsinan'ı deplasmanda ilk 17 dakika içinde Furkan Er, Emre Ay ve İshak Kuş'un ayağından bulduğu gollerle 3-1 yenen Karacaahmet Aygen, ikinci galibiyetini aldı. 10 kişi kalan İstanbul Bulancak'ı Alim Bölük'ün golüyle yenen Yeşilbayır ise puanını 8'e çıkartarak 5.sıraya yerleşti. 

Selimiye üç puanı dört golle kazandı

SAL 3.grupta geçen hafta liderliğe yükselen Maltepe temsilcisi İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, deplasmanda yenik duruma düştüğü maçta Gültepe'yi son 15 dakika içinde Murat Erdi Yeşiltepe (2) ve Ahmetcan Türkmen'in golleriyle 3-1 yenerek 5.maçından da galibiyetle ayrıldı. Geçen hafta evinde Zeytinburnu'na 2-1 yenilerek liderliği kaybeden Dudullu, Selimiye deplasmanından beklemediği bir yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlıları Umut Erdal (2), Ahmet Mutlutürk ve Serkan Yıldırım'ın golleriyle 4-0 yenen Selimiye, puanını 11 yaparak 2.sıraya yükseldi. Dudulluspor ise 10 puanda kalırken, haftayı maç yapmadan bay geçen Ortaçeşme'nin averajla gerisine düşerek 4.basamağa geriledi. Taşlıtarla 9 kişi tamamladığı maçta Zeytinburnu ile 2-2 berabere kaldı. Pınarspor ise deplasmanda 1877 Alemdağ'ı 3-1 mağlup etti.

Çekmeköy Belediye Alemdağ ilk sıraya yükseldi

SAL 4.grupta haftaya lider başlayan Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor, evinde Kartalgücü ile 1-1 berabere kalınca liderlik el değiştirdi. Samet Batuhan Batur'un golüyle yenik duruma düşen ev sahibi ekip 81'de Melih Miraç Özyaman'nın golüyle sahadan 1-1 berabere ayrıldı ve ilk kez puan kaybetti. Zirvenin bir diğer yenilgisiz takımı Çekmeköy Belediye Alemdağ evinde İstanbul Gümüşhane'yi Tolga Öztürk'ün golleriyle 2-1 yenerek liderliğe yükseldi. Alemdağ ile Esnaf 16'şar puan ve averajla sıralanıyorlar. Yenibosna ve Çubuklu yenilgileri ile zirve yarışında yara alan Dikilitaş, evinde Çıksalın'ı 2-1 yenerek üçüncü sıraya yükseldi. Küçükyalı Yelken ile 1-1 berabere kalan Çubuklu, haftayı bay geçen 10 puanlı Yenibosna'yı averajla geride bırakarak 4.sıraya yükseldi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Yeşilköy evinde Yeşilılgaz ile 3-3 berabere kaldı.

Leventspor'dan altın değerinde üç puan

SAL 5.grupta geçen hafta deplasmanda İzzetpaşa'ya yenilerek hem ilk yenilgisini alan, hem de liderliği kaybeden Gülsuyu, 6.hafta evinde lider Leventspor'a da 2-1 yenildi. Ercan Kumcu'nun golüyle öne geçen ev sahibi ekip, 45'de Alpcan Arıcı'nın golüne engel olmadı. 74'de Mehmet Ünal Holoğlu ile bir gol daha bulan Leventspor sahadan galip ayrılarak altın değerinde bir üç puanı hanesine yazdırdı. Leventspor 15 puana yükselirken üst üste ikinci yenilgisini alan Gülsuyu 12 puanda kaldı. Evinde konuk ettiği Ayazağa'nın 8 kişi tamamladığı maçta Bahçelievler Soğanlı 3 puanı son 15 dakikada Fırat Gürbüz'ün iki golüyle yenerek Gülsuyu ile puanları eşitledi. Üst üste 3 mağlubiyet alarak zirveden kopan Beykoz 1908, evinde Yamanspor'u Oğulkan Aydın'ın golleriyle 2-1 yenerek kötü gidişe 'Dur' dedi. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Küçükçekmece İdman Yurdu evinde Gaziosmanpaşa karşısında mağlubiyetten 90.dakikada Melih Hazıroğlu'nun attığı golle kurtuldu.

İFA'nın galibiyet serisi son buldu

SAL 6.grupta lider İFA, evinde Bakırköy ile 1-1 berabere kalmasına rağmen ilk sıradaki yerini korudu. Umut Doğan'ın ayağından yediği golle ilk yarıyı yenik kapatan İFA, 9 kişi kaldığı maçta beraberliği bitime 4 dakika kala Uğur Balkanlı'nın golüyle kurtardı. Beş maçlık galibiyet serisi noktalanan İFA bu sezonki ilk puan kaybını yaşamış oldu. Zirve takibini sürdüren Çamlıca, deplasmanda Akşemsettin Parseller'i Anıl Üstün, Hasan Can Erdem ve ikinci yarıda oyuna giren Numan Özmen'in iki golüyle 4-0 mağlup etti. Geçen hafta evinde İnkilap karşısında 89'da kazandığı penaltı ile bir puana razı olan yeşil-beyazlılar, elde ettiği farklı galibiyetle puanını 10'a yükseltti ve averajla ikinci sıraya yükseldi. İFA'ya ilk puan kaybını yaşatan Bakırköyspor ise 10 puan ve averajla üçüncü sırada kendisine yer buldu.

İlk yenilgisini alan Galata liderliği devretti

SAL 7.grupta oynadığı 4 maçta kalesinde sadece bir gol gören lider Galata, evinde Balat'a 2-0 yenilince hem yenilmezliğini, hem de liderliği kaybetti. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Çerkez dilinde Gözüpek, korkusuz kahraman anlamına gelen Nartspor'u 3-2 yenen Merkez Efendispor liderliğe yükselirken, galibiyet serisini de üç maça çıkarttı. Nuri Can Kaya'nın iki golüyle 2-0 öne geçen mavi-beyazlılar, Furkan Ersekmen'in iki golüne Eren Yıldırım ile cevap vererek sahadan galip ayrıldı. İsmi Çengelköyspor olarak değişen Üsküdar Futbol Yatırımları ise deplasmanda Mecidiyeköy'ü 3-1 yendi.

Alibeyköyspor yara sardı

SAL 8.grupta geçen hafta Kağıthane karşısında ilk yenilgisini alan lider Alibeyköy evinde Tophane Tayfun'u Hüseyin Kılıç ve Rıza Özgül'ün golleriyle 2-1 yenerek 5.galibiyetini elde etti. Saha kapama cezası nedeniyle Cevizli Anadolu ile Selimiye Standında karşılaşan İstanbul Mesudiye, penaltı kaçırdığı zorlu karşılaşmayı  Ali Kemal Bilir'in golüyle kazanarak puanını 11 yaptı. Mor-sarılılar, liderin 4 puan gerisinde ikinci sıraya yerleşti. 8 puanda kalan Cevizli Anadolu ise 3.sıraya geriledi. Geçen hafta lidere ilk yenilgisini tattıran Kağıthane, bu hafta deplasmanda İstinye'yi Taner Mol'un golüyle yenerek üst üste 2.galibiyetini elde etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam