reklam
reklam

SAL'da 4.haftanın ardından

Eklenme Tarihi: 3 Kasım 2022, Perşembe - 11:27   Okunma Sayısı: 80519
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da heyecan 4.haftada da devam etti. İlçe Güvenlik Kararları Tertip Komitesi tarafından İstanbul’da oynanan tüm yerel lig müsabakalarda Deplasman Seyircisi Yasağı uygulandı.

 

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'daki grup maçları heyecanında 4.haftayı geride bıraktık. Haftanın en önemli gelişmesi  İlçe Güvenlik Kararları Tertip Komitesi tarafından İstanbul’da oynanan tüm yerel lig müsabakalarda Deplasman Seyircisi Yasağı uygulanması oldu. Deplasmanda maçı olan kulüpler ise sosyal medya hesaplarından taraftarlarını uyararak, rakip sahadaki maça toplu halde ve kulüp renklerini taşıyan bayrak, atkı, şapka ve forma ile gitmemeleri istedi. Dört grupta liderler yerlerini korurken, dört grupta ise liderlik el değiştirdi. Siirt İstanbul Yavuz Selim, Balkan Yeşilbağlar, Sarıyer Yeni Mahalle ve Galata 4.haftanın yeni liderleri oldu. 4.hafta oynanan 37 maçın 21'ini ev sahibi takımlar kazanırken 8 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdılar. Biri golsüz olmak üzere toplam 8 maç beraberlikle tamamlanırken, ligden çekilen üç takım nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 37 maçta toplam 124 gol atıldı. En az gol 11 golle 1.grupta atılırken, en çok gol 20 ile 8.grupta filelerle buluştu. Haftanın en farklı skorunu Boyacıköy'ü 7-0 yenen Galata elde etti. Gol krallığında Paşabahçe'den Yusuf Kayalar 6 golle ilk sı4ada bulunuyor. Yusuf attığı 6 golün 4'ünü 4.hafta Paşabahçe'nin deplasmanda Mimarsinan'ı 4-3 yendiği maçta attı.

Maltepe liderliği uzatmalarda kaybetti

SAL 1.grupta haftaya lider giren Maltepespor evinde Avcılar Belediye ile 1-1 berabere kalınca liderliği kaybetti. 17'de Fuat Gürsu ile öne geçen kırmızı-yeşilliler, 90+4'de Emre Kamacı'nın golüne engel olamayınca, çok değerli iki puanı sahada bırakmış oldu. Siirt İstanbul Yavuz Selim deplasmanda Irmakspor'u 9 kişi kaldığı maçta bitime sekiz dakika kala Hüseyin Sarıosmanoğlu'nun golüyle mağlup ederek liderliğe yükseldi. Kartaltepe ile deplasmanda golsüz berabere kalan Yeni Ufukspor, Yeniköy'ün maç yapmadığı hafta kırmızı-beyazlıları gol averajıyla geçerek üçüncü sıraya yerleşti. Kendi sahasında geriye düştüğü maçta Soğuksu'yu ikinci yarıda Ümmet İlker Arslan, Talha Ortayol ve Zafer Dağ'ın golleriyle 3-1 yenerek ilk galibiyetini aldı. Küçükköyspor evinde 10.dakikada Kenan Şahin'in ayağından yediği golle Bağlarbaşı karşısında maça 1-0 yenik başlamasına rağmen,Volkan Erkut Öztürk (2) ve Abdullah Özdemi'in golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Başakşehir liderliği devretti

SAL 2.grupta haftaya yenilgisiz lider olarak giren Başakşehir, deplasmanda Beşyüzevler'e 1-0 mağlup oldu. Sarı-yeşilliler ilk yenilgisini alırken, aynı zamanda liderliği de Balkan Yeşilbağlar'a devretti.  Beşyüzevler'de rakibini liderlikten eden golü 13'de Önder Mula kaydetti. Balkan Yeşilbağlar ise son derece çekişmeli geçen maçta deplasmanda Yeşilbayır'ı 3-2 yenerek puanını 9'a çıkarttı. Başakşehir ile averajla geçen Balkan Yeşilbağlar 2.grubun yeni lideri oldu. Şilespor evinde Fikirtepe Dumlupınar'ı Ragıp Durmaz ve Oğultürk Karaorman'ın golleriyle 2-0 yenerek puanını 7'ye yükseltti. Karacaahmet Aygen ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İstanbul Bulancak Şilespor'un ardından averajla dördüncü sırada kendisine yer buldu. Oynadıkları tüm maçları kaybeden iki takımın mücadelesinde Paşabahçe deplasmanda Mimarsinan'ı 4-3 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Dudullu liderliğini perçinledi

SAL 3.grupta haftaya lider giren Dudulluspor deplasmanda Gültepe'yi Altan Emre Yıldırım'ın golüyle 1-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Lige 3'de 3 yaparak başlayan İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları haftayı bay geçti. Ortaçeşme deplasmanda Zeytinburnu'nu Recep Tayyip Gökteke'nin golleriyle 2-0mağlup ederek 3.sıraya yerleşti. 1877 Alemdağ einde Taşlıtarla'yı Alper Uğuz, Fatih Deniz (2) ve Abdülsamet Mert'in golleriyle 4-0 mağlup etti.

Esnafspor 4'de 4 yaptı

SAL 4.grupta lider Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor, evinde Çıksalın'ı Ömercan Şahin ve Doğukan Borak'ın golleriyle 2-1 yendi. 4 maçından da galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar liderliğini korudu. Lideri bir puan farkla takip eden Çekmeköy Belediye Alemdağ evinde Çubuklu'yu Murat Ulu ve Emrah Rafet Mat'ın golleriyle 2-1 yendi. Zirveden kopmak istemeyen üçüncü sıradaki Dikilitaş evinde Yeşilılgaz'ı Erdem Yılmaz'ın golüyle mağlup etmeyi başardı. Yenibosna deplasmanda Küçükyalı Yelken'i 3-0 ile geçti. Haftayı deplasman galibiyeti ile kapatan bir başka takım ise İstanbul Gümüşhane oldu.  Kartalgücü'nü rakip sahada Ersan Süngü, Ozan Özdemir ve Emircan Tufan'ın ilk yarıda attıkları gollerle 3-1 yenen Kağıthane temsilcisi puanını 6'ya çıkarttı.

Levent ve Gülsuyu kayıpsız ilerliyor

SAL 5.grupta Yamanspor'u 3-1 yenen Gülsuyu ile İzzetpaşa'yı 2-0 mağlup eden Leventspor 4.maçından da galibiyetle ayrılarak 4'de 4 yaptı. Gülsuyu 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Yamanspor'u Tarık Taştemir, Türker Samet Eraydın ve Sergen Arışan'ın golleriyle 3-1 yendi.  Leventspor ise İzzetpaşa'yı bir kişi eksik aldığı maçta Okan Akgül'ün golleriyle 2-0 mağlup etti. Ligin 3.haftasında Tunaspor'a yenilerek ilk mağlubiyetini alan Beykoz 1908 bu hafta  da evinde Gaziosmanpaşa'ya 3-1 mağlup oldu.

Sarıyer Yenimahalle gol averajıyla lider

SAL 6.grupta lider İFA'nın bay kaldığı hafta Pazariçi Köprülü'yü 6-0 yenen Sarıyer Yenimahalle liderliğe yükseldi. Kırmızı-beyazlıları farklı galibiyete taşıyan golleri Muhammed Gültaşlar (2), Ferdi Adıgüzel, Görkem Andaç Kuşatan ve ikinci yarı oyuna giren Mustafa Eren attı. Puanını 9'a yükselten Sarıyer temsilcisi gol averajıyla ilk sıraya yerleşti.  Eyüpsultan temsilcisi Akşemsettin Parseller evinde Bakırköy'ü Cüneyt Akkaya ve Deniz Balama'nın golleriyle 2-0 yenerek üçüncü sıraya yerleşti. İnkilapspor evinde Küçükayasofya ile 1-1 berabere kaldı. İki takım Akşemsettin Parseller ile birlikte 7'şer puan ve averajla sıralandılar. Geçen hafta evinde Sarıyer Yenimahalle'ye yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Çamlıca haftayı ligden çekilen Yeşiltepespor hükmen galibiyeti ile tamamladı.  Denizköşkler evinde yenik duruma düştüğü maçta Anadolu Hisarı İdman Yurdu'nu Mustafa Cevret ve Bedirhan Kaya'nın golleriyle yenmeyi başardı.

Galata liderliğe yükseldi.

SAL 7.grupta İstanbul Esenyurt Ordu evinde Taçspor ile 2-2 berabere kalınca, Boyacıköy'ü 7-0 mağlup eden Galata liderliğe yükseldi. Bahçelievler Gümüşhane evinde Üsküdar Futbol Yatırımları'nı bitime 3 dakika kala İbrahim Erdem'in golüyle 1-0 yendi. Beykoz İdman Yurdu evindeki maçta 2-1 yenik duruma düştüğü Nartspor karşısında beraberliği 88'de Fırat Demirci'nin golüyle kurtardı. Çıktığı üç maçtan da beraberlikle ayrılan Balat, deplasmanda Merkezefendi'ye 86'da Nuri Can Kaya'nın ayağından yediği golle yenilerek ilk mağlubiyetini aldı.

Alibeyköy kayıpsız hedefe koşuyor

SAL 8.grupta lider Alibeyköy evinde yenik duruma düştüğü maçta Albayrak'ı Barış Bakır ve Rıza Özgül'ün golleriyle 2-1 yenerek yerini korudu. Turuncu-mavililer 4.maçından da galibiyetle ayrılmış oldu.Haftayı bay geçen İstanbul Mesudiye 7 puanla ikinci sırada kaldı. Gol düellosu şeklinde geçen maçta Cevizli Anadolu deplasmanda Orhanlı ile 3-3 berabere kaldı. Orhanlı ise üç kez öne geçtiği maçta beraberliğe razı oldu. Tuzla ekibinin gollerini Osman Karaman, Özgür Tuptaş ve Recep İzmirli kaydetti. Rakibinin maçı bir kişi eksik kapattığı  Cevizli Anadolu ise beraberliği Fatih Gönen, Boğaçhan Daşdemir ve 90+6'da Oğuz Gönen'in golleriyle kurtardı. İstinye evinde Küçükçekmecespor'u Bilal Dikici ve Bahadır Sekizkardeş'in golleriyle yenerek ilk galibiyetini aldı.  Bayrampaşa Altıntepsi ile Tophane Tayfun 3-3 berabere kaldı.  

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam