reklam
reklam

Dünyanın en sağlıklı kalpleri Bolivya'da

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2017, Cumartesi - 17:00   Okunma Sayısı: 137705

LONDRA

Lancet dergisinin internet sayfasında yayımlanan ve Amerikan Kardiyoloji Kolejinde bir toplantıda sunulan çalışmada, incelenen toplumlar arasında damar tıkanıklığının en az Tsimane halkında görüldüğü belirtildi.

Araştırmaya katılan, ABD'nin Missouri eyaletinde Kansas kentindeki St. Luke's Sağlık Sisteminden kardiyolog Dr. Randall Thompson ve arkadaşları, yıllarca Tsimane halkının sağlık durumlarını izledi.

Çalışmaya katılan 705 Tsimane yerlisinin kalbini bilgisayarlı tomografiyle inceleyen doktorlar, Tsimanelerin kilolarını, kalp hızı, kan basıncı, kolesterol ve kan şekerini ölçtü.

Tsimaneli katılımcıların sağlık sonuçlarını 6 bin 800 Amerikalının örnekleriyle karşılaştıran araştırmacılar, Amerikalıların Tsimane halkından beş kat daha fazla kalp rahatsızlığı geçirme riski olduğunu ifade etti.

Çalışma, 10 Tsimane yerlisinden 9'unda kalp hastalığı riski olmadığını ortaya koydu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam