reklam
reklam

1.Amatör Lig ilk haftanın ardından

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2022, Cumartesi - 23:10   Okunma Sayısı: 80217
İstanbul 1.Amatör Futbol Ligi 16 grupta oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. İlk haftaya gösterilen kırmızı kartlar ve bol gollü maçlar damgasını vurdu.

İstanbul'un futbol heyecanı Süper Amatör, U14 ve U16'dan sonra 1.Amatör Ligi de sardı.Toplam 173 takım 16 grupta dereceye girerek Süper Amatör Lig'e yükselme mücadelesi verecek. İlk hafta sonunda Esenyurt Acar, Avcılar Tahtakale Kartalları, Anadolu Esenyurt, Kadırga, Bağcılargücü, Damlaspor, İstanbul Kastamonu, Güngören, Cevizlispor, Şirintepe, Sağmalcılar, Zeytinburnu Zafer, Yeldeğirmeni, Kavakpınar, Erenköy Acar ve İstanbul Esnaf ilk haftayı lider olarak tamamladılar. İki maç golsüz berabere biterken sadece 19 takım gol atamadı. Hakemler 47 kez kırmız kartlarına başvurdular.

İlk hafta farklı kazananlar liderliğe oturdu

1.Amatör Lig 1.grupta Esenyurt Acarspor evinde bir kişi eksik kalan rakibi Gazitepe'yi Yasin Demir, Murat Dilek (2) ve Yakup Bozar'ın golleriyle 4-1 yendi. Hadımköy deplasmanda Doğa Hosptal Yeşilkent'i Furkan Akbay ve Can Sesli'nin golleriyel 3-1 mağlup etti. Haftanın en gollü maçında Çanakça evinde 3-0 öne geçtiği maçta Gürpınar karşısında üstünlüğünü koruyamadı ve bir puana razı oldu. 1.Amatör Lig 2.grupta Yeşilesenyurt'u 5-2 yenen Avcılar Tahtakale Kartalları liderliğe oturdu. Karacaköy Belediye ise Terkos stadındaki maçta Yeniköy 1924'ü 4-1 ile geçti. Alibeyspor da haftayı deplasman galibiyeti ile kapatan takım oldu. Büyükçekmece Mimarsinan'ı Doğan Kızılboğa, Abdulhaim Bilen ve Alirez Rosteijalyani'nin (2) golleriyle 4-2 yendi.

İki takım sahaya çıkmadı

1.Amatör Lig 3.grupta ilk hafta Dağyenice ve İstanbulspor sahaya çıkmadı. Değirmenköy 1963 deplasmanda Tepecik Anadolu'yu Efe Can Efe, Enes Duymaz ve Ahmet Koç'un golleriyle 3-0 yendi.  Taşoluk evinde Gökçeali'yi Serkan Türe ve Oktay Gündoğdu'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti.  Büyükçekmece Gençordu ise Selimpaşa deplasmanından Yunus Emre Cebecioğlu'nun golüyle  golüyle galip ayrıldı. 1.Amatör Lig 4.grupta Kadırga sezona fırtına gibi girdi. Bordo-mavililer  Namık Sevik Stadındaki maçta Bahçeköy karşısında ilk 24 dakikada Kubilay Tekin (2), Kadir Erdoğan ve Seyyid Ahmet Işk'ın ayağından dört gol bularak maça başladı. 75.dakika da Kubilay bir gol daha atarak hat-trick yaparken Kadırga sahadan 5-1 galip ayrıldı. Beştelsiz, Bayrampaşa deplasmanında Demirspor'u 4 golle geçti. Geçen sezon 2.Amatörde fırtına gibi eserek 1.Amatör'ün yolunu tutan THY, ilk amçında deplasmanda Avcılar Gençlerbirliği'ni Eyüp Yanmış, Onur Berber, Ali Temizkan (2)'in golleriyle 4-1 yendi. Esenler deplasmanda Vardar'ı 3-1 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Bağcılargücü gol oldu yağdı

1.Amatör Lig 5.grupta Bağcılargücü, deplasmanda Piyelepaşa'yı İsmail Çelik'in hat-trick yaptığı maçta Özgür Okar (2), Eyüp Erdem ve Bedirhan Güneş'in de katkılarıyla 7-0 yendi. Yeşildirek evinde Arnavutköy'ü Buğrahan beyhan'ın hat-trick yaptığı maçta 4-1 yendi. Sarı-yeşillilerin diğer golünü ise Ahmet Kaygusuz attı. Altınyıldız evinde Karadolapspor'u Nemetullah Arık'ın golleriyle 2-1 yendi. 1.Amatör Lig 6.grupta  ilk hafta deplasmanda Rumelikavağı'nı 3-1 yenen Zeytinburnu temsilcisi Damlaspor liderliğe oturdu. Sarı-siyahlıların golleri Orhan Kulüp (2) ve Nurettin Kağan Ersöz'den geldi. Kocamustafapaşa, evinde iki kişi eksik kaldığı maçta İkitelli'yi Mahmut Erdoğan'ın golüyle 1-0 mağlup etti. Şişli Yayla evinde Çeilktepe'yi Oğuzhan Yılmaz'ın golüyle yenmeyi başardı.

Favoriler zorlanmadan kazandı

1.Amatör Lig 7.grupta şampiyonluğun iddialı takımlarından İstanbul Kastamonu evinde Ulutepe'yi Furkan Aydın ve Abdalla Abouzeid'in golleriyle 2-0 yendi. Merter ise Eroğlu deplasmanında Kenan Demirel ve Sami Sözer'in golleriyle iki farklı kazandı. Şafak 76 evinde Kanarya Azim'i Can Demir'in golüyle yenerken, İstanbul 25 Çat, evinde Sanayi Mahallesini, Esenay ise Deplasmanda Sakarya İMÇ'yi aynı skorla 2-1 yendi. 1.Amatör Lig 8.grupta Güngörenspor, deplasmanda Mahmut Şevketpaşa'yı, Umut Ceylan (2), Mahmut Satılmış (2), Yusuf Söker ve Berat Ünverdi'nin golleriyle 6-0 yendi. Çankırı Maruf deplasmanda Söğütlüçeşme'yi Mert Çalgıcı'nın gölüyle yenmeyi başardı. Rami, Aksaray golsüz berabere kalırken, Yeni Yüzyıl, İTÜ karşısında üç puanı üç golle aldı.

Cevizli deplasmanda farklı galip geldi

1.Amatör Lig 9.grupta Cevizlispor deplasmanda yenik duruma düştüğü maçta Yenidoğan Güneşspor'u Ali Yavuz Akkaya ve Umutcan Kun'un hat-tricki ile 4-1 yendi. Sefaköy Kartal evinde Fatih Hilal karşısında üç puanı üç golle aldı. Abidei Hürriyet evinde Ateştuğla ile Malkoçoğlu ise deplasmanda Çayırbaşı ile 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. 1.Amatör Lig 10.grupta Şirintepe evinde Filizspor'u Ömer Faruk Kaya (2), Sezer Erdoğan ve Alper Karakaya'nın golleriyle 4-0 yendi. Gol düellosu şeklinde geçen maçta ise Şişli Gençlik evinde Yenişehir'i 4-3 mağlup etti. Kırmızı kartların havalarda uçuştuğu maçta Haydarspor evinde Reşitpaşa ile 2-2 berabere kaldı.Neslişah ise evine 1-0 geriye düştüğü maçta Terazidere'yi Davut Yalğı'nın iki golüyle yenmeyi başardı.

Batı Trakya son dakika golüyle güldü

1.Amatör Lig 11.grupta Sağmalcılar evinde İstanbul Barışspor'u ikinci yarıda oyuna giren Gökhan Gönülaçar'ın iki golüyle mağlup etti. Batı Trakya, Çeliktepe Ümit deplasmanında Abdullah Bulut'un 90.dakikada attığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Ferahevler ise Güzelhisar deplasmanında ilk yarıyı 1-0 yenik kapamasına rağmen, ikinci yarının son on dakikasında Enes Şahin ve Kayra Çakır'la bulduğu gollerle maçtan galip ayrıldı. Kocasinanspor deplasmanda Halil Rıfatpaşa karşısında bir puanı bitime bir dakika kala Eren Güngörmez'in attığı golle kurtardı. 1.Amatör Lig 12.grupta Zeytinburnu Zaferspor evinde Merkez Kayaşehir'i Efe Ateşçakmak (3), Uğur Keskin ve Habib Kılıç'ın golleriyle 5-0 yendi. Yahya Kemal, Şirinevler deplasmanından üç puanı  Selçuk Karaman'ın golüyle aldı. Emirgan ise yenik duruma düştüğü maçta Küçükpazar'ı deplasmanda 4-1 yendi. 1.Amatör Lig 13.grupta Yeldeğirmeni Üsküdar temsilcisi Valide Tayfun'u yenik duruma düştüğü maçta 5-1 yendi. Bodo-beyazlılarda Alp Ertunga hat-trick yaptı. Maltepe Yıldız evindeki maçta 8 kişi kalan rakibi Gümüşsuyu'nu Bircan İzgi'nin iki golüyle 2-1 yendi.

Üsküdar Anadolu galibiyetle başladı

1.Amatör Lig 14.grupta Pendik Çamlık evinde Heybeliada'yı 3-0 mağlup etti. Geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Üsküdar Anadolu yeni sezonun ilk maçında evinde Tuzla 1954'ü 3-2 yendi. İlk yarıyı Fırat Yılmzgil'in iki golüyle önde kapatan yeşil-beyazlılar ikinci yarıda Harun ve Seyit'in gollerine engel olamayınca skora denge geldi. Bitime bir dakika kala bir kez daha sahneye çıkan Fırat Yılmzgil'in şık golüyle sahadan galip ayrılmasını bildi. Kavakpınar, Ernest Owoicho Abaj-h'ın hat-trcik yaptığı maçta Esenkent'i 5-1 mağlup etti. beykoz Yenimahalle son dakikalarına 2-1 geride girdiği maçta Sultanbeylispor karşısında bir puanı son dakikada Safa Suha Gelen'in golüyle kurtardı.  1.Amatör Lig 15.grupta Erenköy Acarspor evinde Üsküdar temsilcisi Tunusbağı'nı 3-0 mağlup etti. İki Tuzla temsilcisinden Gençlerbirliği deplasmanda Sancaktepe Zigana'yı 3-2, Şifaspor ise Kartal Yunus'u 4-2 yenerek haftayı üç puanla kapattılar. 1.Amatör Lig 16.grupta İstanbul Esnafspor, Sarıgazi'de oynanan maçtaTuzla Anadolu'yu 4-2 yendi. Ümraniye İnkilapbir spor evinde Çekmeköy'ü Şerif Turan'ın iki golüyle mağlup etti. Gülensuspor, deplasmanda Çiğdemspor'u bitime 4 dakika kala Hakan Şit'in golüyle 1-0 yendi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam