reklam
reklam

Üç puan BAL'dan tatlı

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2022, Cumartesi - 23:14   Okunma Sayısı: 100012
Bölgesel Amatör Lig BAL'da mücadele eden İstanbul takımları gelecek sezon 3.Lige çıkabilmek için zorlu bir mücadele veriyor. Küçükçekmece Sinop, Vefa, Sultanbeyli Belediye ve Cankurtaranspor ikinci maçlarından da üç puanla ayrılmayı başardılar.

BAL'da ikinci hafta geride kalırken, İstanbul takımları zirveye yerleşmeye başladılar. 10.grupta Gazi Mahallesi, 11.grupta Küçükçekmece Sinop ve Vefa, 12.grupta Sultanbeyli Belediye ve Büyükçekmece Mimaroba, 13.grupta Silivrispor, 14.grupta ise Cankurtaran ve Feriköy ilk üç içinde yer alıyorlar. Küçükçekmece Sinop, Vefa, Sultanbeyli Belediye ve Cankurtaranspor ikinci maçlarından da üç puanla ayrılmayı başardılar. Kartalspor, evinde İzmir temsilcisi Özçamdibispor'u 3-1 mağlup etti. Küçükçekmece Sinop ve Vefa ikinci haftayı da kayıpsız kapattılar. Kağıthane Nurtepe'de oynana maçta Sultanbeyli Belediye deplasmanda Kuştepe'yi mağlup etti. Silivrispor, haftayı 4-0'lık Haliçspor galibiyeti ile kapattı. Son İstanbul Şampiyonu Cankurtaran, deplasmanda Kavacıkspor'u farklı yendi. BAL Liginde bu sezon 5 grupta toplam 15 İstanbul takımı 3.Lige yükselme mücadelesi veriyor.

Kartalspor evinde galip geldi

BAL 10.grupta Kartalspor, evinde İzmir temsilcisi Özçamdibispor'u 3-1 mağlup etti. Geçen hafta Manisa deplasmanda şansız bir şekilde Saruhanlı Belediyespor’a son 10 dakika içinde yediği iki golle yenilen Bordo-Beyazlılar ikinci maçında çok üstün bir oyun sergiledi. İlk yarısı golsüz kapanan karşılaşmanın ikinci yarısında Anıl Gönderiç ile öne geçen bordo-beyazlılar, Barış Bakca ve Kadir Ballı'nın golleriyle üç farkı yakaladı. Bitime 5 dakika kala konuk takım Sercan Yıldırım ile farkı ikiye indirdiyse de Kartalspor maçtan 3-1 galip gelerek, yeni sezonda ilk kez üç puanla takışan taraf oldu. Bordo-Beyazlı futbolcular ortaya koydukları futbolla ilerisi için sporseverlere büyük ümit verdi. Geçtiğimiz ay vefat eden Kartalspor taraftarı Furkan Apyadın, Kartalsporlu taraftarlar tarafından unutulmadı. Maça “Simsiyah” sloganıyla siyahlar giyerek gelen taraftarlar Furkan Apaydın’ın kareografisini yaparak onu bir kez daha andılar. Kareografiyle birlikte Kartalsporlu taraftarlar tribüne “Ayıramaz Bizi Ölüm Bile, Furkan Apaydın Hep Bizimle” pankartı astılar. İlk hafta Ortaköy'ü net bir skorla 3-0 yenen Gazi Mahallesi Sultangazispor deplasmanından bir puanla döndü. Karşılaşma golsüz sona ererken Sultangazispor da ilk puanını almış oldu. Golsüz sona eren bir diğer maçta Bağcılarspor deplasmanda Aliağa Futbol A.Ş. ile yenişemedi. Böylece puanını 4'e çıkartan mavi-beyazlılar gol averajıyla 6.sırada haftayı kapattı. İkinci hafta Çeşme deplasmanına giden Ortaköyspor sahadan 1-0 yenik ayrılırken, bu hafta da puanla tanışamadı.

Favoriler bu hafta da puan kaybetmedi

BAL 11.grubun iki iddialı takımı Küçükçekmece Sinop ve Vefa ikinci haftayı da kayıpsız kapattılar. Bahçelievler'i deplasmanda Osman Atalay Demirtaş'ın iki golüyle yenmeyi başaran Küçükçekmece Sinop gol averajıyla zirveye yerleşti. Vefa ise Alemdağ'da oynanan maçta Modafen'i Melih Nişancı ve Yılmaz Çoşkunçay'ın kaydettiği gollerle yenmeyi başardı. Haftanın en gollü maçında ise Kağıthane temsilcisi Bayburt 1918, rakibi Bilecik 1969'u 3-0 geriye düştüğü maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle 4-3 yendi. Yeni sezona genç bir takım ile hazırlanan İstanbul temsilcisi Bayburt 1918, takımı da genç Teknik Direktör Mustafa Atasoy'a teslim etti. İlk yarıda konuk ekip Bilecik 1969 devre arasına 3-0 önde girdi. İkinci yarıya oyuncu ve taktiksel değişikliklerle giren ve etkili başlayan ev sahibi Bayburt 1918 FK, bu yarıda ortaya koyduğu futbolla sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-siyahlıların muhteşem bir geri dönüşe imza attığı maçta Bayburt 1918'in golleri Bedirhan Kaya, Gürkan Çitçi, Caner Taşkıran ve bitime üç dakika kala Gökdeniz Karadeniz'den geldi. Bayburt 1918 de puanını 4'e çıkartmayı başardı.

Sultanbeyli deplasmanda kazandı

BAL 12.grupta Kağıthane Nurtepe'de oynana maçta Sultanbeyli Belediye deplasmanda Kuştepe'yi mağlup etti. İlk yarısı 1-0 Kuştepe üstünlüğünde kapanan maçın ikinci yarısının ilk beş dakikası içinde Hakkı Helvacı ve Ali Burak Atmaca ile iki gol bulan Sultanbeyli temsilcisi ligdeki ikinci galibiyetini elde etti. Ev sahibi Kuştepe ise ilk yenilgisi ile tanıştı. İstanbul Beylikdüzü Balıkesir deplasmanında Etispor'a 3-1 yenilerek ikinci haftayı da puansız kapattı. Kuruçeşmespor ise evinde Gönen Belediyespor'a 3-1 mağlup olarak bu hafta da puanla tanışamadı. Sezona kötü başlangıç yapan iki takımın mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşma da sevinen taraf konuk ekip Gönen Belediyespor oldu.Büyükçekmece Mimaroba, Edremit deplasmanında 1966 Edremitspor'u Ahmet Gündoğdu, Fatih Bektaş ve Okan Demir'in golleriyle 3-1 yenerek puanını dörde çıkarttı. Büyük bir mücadeleye sahne olan ve maçı izlemeye gelenlerin nefeslerin adeta tutularak izlendiği maçta iki takım da mükemmel bir futbol ortaya koydular. Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen maçta İstanbul ekibi 38. dakikada Ahmet Gündoğdu’nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarının skorunu belirleyen gol 44. dakikada ev sahibi ekip adına Barış Kılıç'tan geldi. İkinci yarıya iki takım da etkili başlayarak birbirlerinin kalesinde gol pozisyonlarına girdiler. Mimaroba 78. dakikada Fatih Bektaş’ın attığı golle yeniden öne geçerken 90+6. dakikada Okan Demir’in golü skoru ilan etti.

Silivrispor 3 puanı dört golle aldı

BAL 13.grupta şampiyonluk mücadelesi veren Silivrispor, haftayı 4-0'lık Haliçspor galibiyeti ile kapattı. Silivri Müjdat Gürsu stadında oynana maçta Haliçspor karşısında kırmızı-lacivertlileri farklı galibiyete taşıyan goller Ali Arashan Altuntaş, Tayfur Emre Yılmaz, Muhammet Yeşilyurt ve Kerem Aydın'dan geldi. Böylece Silivrispor ikinci haftayı da kayıpsız kapattı. Bayrampaşa Teknikspor, Bursa İnegöl deplasmanında Doğugücü'ne 3-1 yenilerek bu hafta da galibiyetle tanışamadı ve bir puanda kaldı.Beylerbeyi 1911 evinde Babaeskispor ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıyı Ali Özgür Basa'nın golüyle önde kapatan kırmızı-yeşilliler, maçın bitimine yedi dakika kala Emir Süleyman Öztürk'ün golüne engel olamayınca bir puana razı oldu. Sancaktepe Futbol Kulübü, Kırklareli temsilcisi Kavaklıspor'un sahaya çıkmaması üzerine maçtan 3-0 hükmen galip ayrılarak yeni sezonun ilk galibiyetini ve ilk puanlarını almış oldu.

Cankurtaran deplasmanda güldü

BAL 14.grupta son İstanbul Şampiyonu Cankurtaran, deplasmanda Kavacıkspor'u farklı yendi. İlk yarıyı Sefa Turan'ın attığı golle 1-0 önde tamamlayan mavi-beyazlılar, ikinci yarıda , 90+4'de Harun Akyel ve 90+6'da Aykut Balcı ile iki gol daha bularak sahadan 3-0 galip ayrıldı. Mavi-beyazlılar ikinci maçlarından da galip ayrılarak puanını altıya çıkartmış oldu. Feriköyspor Kocaeli deplasmanında Kullar 1975 karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen, ikinci devre Yusuf Selim Kayaoğlu ve Emir Çilli'nin golleriyle skoru 2-2'ye getirmeyi başardı. Kırmızı-beyazlılar puanını 4'e çıkartmış oldu. Öte yandan Başiskele İlçe Güvenlik Kurulu'nun aldığı seyirci yasağından habersiz olarak maça giden Feriköy taraftarları, ev sahibi Kullar 1975 takımı yöneticilerinin girişimleri sonucunda stada alındılar.  Nişantaşıspor, Ayazağa'da oynanan maçta Değirmenderespor'u bitime 8 dakika kala İsmet Can Solak'ın kafa golüyle 1-0 yenerek ilk galibiyetini elde etti. Bakırköy temsilcisi Osmaniye İstiklal, Gebze deplasmanında Gebzespor'a 2-0 yenilerek bu hafta da galibiyete hasret kaldı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam