reklam
reklam

IFRC'den, Rusya ve Ukrayna'ya "savaş esirlerine erişime izin verilmesi" çağrısı

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2022, Cuma - 21:00   Okunma Sayısı: 59491
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Rusya-Ukrayna Savaşı'nda esir alınanlara insani yardım erişimi sağlanabilmesi için her iki tarafa çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında konuşan IFRC Sözcüsü Ewan Watson, savaşın her iki cephesindeki esirlere erişim sağlayamamaktan ötürü hayal kırıklığı içinde olduklarını belirtti.

Watson, "Her iki tarafa da savaş esirlerine düzenli şekilde erişim sağlamamıza izin verme çağrısı yapıyoruz. Çatışma süresince esirlerin durumunu kontrol etmemiz, aileleriyle iletişim halinde olabilmemiz ve yerlerini bilmemiz açısından bu hayati önem taşıyor." dedi.

IFRC'nin esirlere erişim çağrısının acil olduğunu vurgulayan Watson, Rusya ve Ukrayna güçlerinin bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam