reklam
reklam

'Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tutumu düşmanca'

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2017, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 137340

SAKARYA 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ortadoğu Enstitüsü Müdürü ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İnat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın skandal tavırlarının uluslararası ilişkiler ve diplomatik açıdan skandal olduğunu söyledi.

Hollanda'nın NATO üyesi, Avrupa değerlerinin temsilcisi ve Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirten İnat, "Böyle bir ülkenin Türkiye'nin Dışişleri Bakanına uçuş izni vermemesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının konsolosluğa ulaşımının engellenmesi hiçbir şekilde ne diplomatik nezaketle ne uluslararası hukuk kurallarıyla ne de devletler arası ilişkilerle açıklanacak bir şey değil. Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tutumu düşmanca." diye konuştu.

"Hollanda, Türkiye ile ilişkilerini seçim malzemesi yaptı" 

Hollanda'nın Türkiye ile ilişkilerini seçim malzemesi olarak kullandığını, bunun aşırı sağcı, ırkçı, İslam düşmanı Geert Wilders ve partisinin yapmasının Türkiye açısından şaşkınlık yaratmadığını ancak Mark Rutte'nin Wilders ile aynı çizgiye ayak uydurmasının Türkiye açısından şaşkınlık verici olduğunu vurgulayan İnat, "Ama neden böyle bir tutum izlediğini de az çok anlıyoruz. Wilders ile girmiş olduğu bir yabancı düşmanlığı yarışı, iç politik kaygılar söz konusu." dedi.

Avrupalı ülkelerin terör örgütlerine destek verdiğini de belirten İnat, şöyle devam etti: 

"Özellikle Türkiye'nin iç siyaseti açısından önemli bir dönemeç söz konusu. Avrupa'daki bazı çevrelerin açık açık 'hayır' kampanyaları başlattıklarını görüyoruz. Oy kullanacak vatandaşlarıyla buluşmaya gitmek istedikleri için engellenenler kimler? AK Parti'nin bakanları neyi savunacaklardı? Orada halktan 'evet' oyu vermelerini isteyeceklerdi, tam da bunun engellendiğini görüyoruz. 'Hayır' sonucu çıkmasını arzulayan bir tutum söz konusu. Dolayısıyla yaşananlar hem Türkiye'deki iç siyaset ve iç siyasete nüfuz etme çabası hem de Hollanda'nın kendi iç seçimleri çerçevesinde ırkçı siyasetçilerle girmiş oldukları yabancı düşmanlığı yarışı içerisinde değerlendirilebilir diye düşünüyorum."

"Yabancı düşmanlığını öne çıkaran siyasi figürler cirit atıyor"

Avrupa'da yabancı ve İslam düşmanlığının artmasının Avrupa'nın geleceğiyle ilgili sorunlara işaret ettiğini anlatan İnat, "Avrupa Birliği çoğulculuğu, özgürlüğü ve demokrasiyi temsil eden bir birlik olarak kuruldu. Şimdi ise Avrupa Birliği, toleranssızlığı, tahammülsüzlüğü, yabancı düşmanlığını öne çıkaran siyasi figürlerin cirit attığı bir alana dönüşmeye başladı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam