reklam
reklam

Lige doğru adım adım

Eklenme Tarihi: 15 Eylül 2022, Perşembe - 13:26   Okunma Sayısı: 76533
Bölgesel Amatör Lig, İstanbul Süper Amatör Ligi ve İstanbul 1.Amatör Ligi'nde sezonun başlamasına sayılı günler kala İstanbul takımları hazırlıklarını, kamp ve dostluk maçlarıyla sürdürüyor.

Yeni sezonu Ekim ayı ile birlikte başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig, İstanbul Süper Amatör Ligi ve İstanbul 1.Amatör Ligi'nde heyecan giderek artıyor. Bu sezon şampiyonluğa oynayacak takım sayısının çok olması yeni sezonu iple çekenlerin sayısını arttırıyor. Bir çok takım dış transferlerle kadrosunu güçlendirirken, sezonu da 'Şampiyonluk' parolasıyla açıyor. 2022-2023 sezonunda hem Bölgesel Amatör Lig'de, hem İstanbul Süper Amatör Ligi'nde, hem de İstanbul 1.Amatör Ligi'nde çok heyecanlı karşılaşmalar bizi bekliyor olacak. Geçen sezon SAL klasmana kalma başarısını gösteren Yeşilova Esnafspor, sezona Zafer Kupasını kazanarak başladı. İstanbul Sinopspor Bolu'da, SAL'ın yeni ekibi Tophane Tayfunspor Kocaeli'nde kamp çalışmalarıyla yeni sezona hazırlanıyor. SAL'da bu sezon şampiyonluğu kovalayacak olan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise yeni sezon hazırlıklarına kendi tesislerinde devam ediyor.

Zafer kupası Yeşilova Esnafspor'un

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Zafer Kupası müsabakasında İFASpor’u 3-1 mağlup eden Yeşilova Esnafspor şampiyon oldu. Yeşilova Kemal Aktaş Stadı’nda gerçekleştirilen turnuva sonunda takımlar kupa ve madalyalarını Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin elinden aldı. İFA Spor ve Yeşilova Esnaf Spor’un Zafer Kupası için mücadele ettiği müsabakayı izleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Dostluk ve centilmenlik içinde geçen karşılaşma için iki takımın futbolcularını da tebrik ediyor, maçı izleyen tüm katılımcılara takım ve hocalarına da teşekkür ediyorum” dedi. Zafer Kupası için iki takımın dostluk ve barış içinde rekabetine sahne olurken, kupa heyecanını taraftarlar da doyasıya yaşadı. Dereceye giren takımlara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yeşil -beyazları kupaya taşıyan golleri Doğukan (2) ve Hacı Arif atarken İFA spor'un tek gollü ise penaltıdan Mehmet Ali'den geldi. Final maçının ardından düzenlenen ödül töreni ile kupa Yeşilova Esnafspor'un oldu. Böylece yeşil-beyazlılar yeni sezona kupa şampiyonluğu ile girmiş oldu.

İstanbul Sinopspor Bolu'da hazırlanıyor

Küçükçekmece temsilcisi İstanbul Sinopspor, 2022-2023 sezonu hazırlıklarını Bolu kampı ile sürdürüyor. Mardinspor ile oynanan hazırlık maçını izlemek için Bolu'ya gelen İstanbul Sinop Başkanı Rafet Orhan, takımının son durumunu hakkında teknik ekipten bilgi aldı. Başkan Orhan maç öncesi takımın kamp yaptığı tesislere gelerek teknik direktör Murat Şenvardarla ile bir görüşme yapıp takım hakkındaki son durumu öğrendikten sonra Mardin Spor maçını izledi. Kulübü 3.Lig'e taşıyacak bir takım kurduklarını söyleyen İstanbul Sinopspor'un başkanı Rafet Orhan, ''Eksik mevkilere gerekli takviyeleri yaptık. Kulübümüzü 3.Lig'e taşıyacak kadroyu kurduk. Kendi mevkilerinde en iyi futbolcuları alarak transferi noktaladık. Kemal Aktaş Stadı'nda top başı yaptık. Ardında Bolu'daki 15 günlük bir kamp dönemi ne geçtik" dedi. Taraftarların ve yönetimin takıma güvendiğinin altını çizen Rafet Orhan, ''Bu güveni boşa çıkarmamak için gece-gündüz çalışıyoruz. Bu takımdan başarı isteniyorsa bu herkesin karınca kararınca maddi ve manevi destek vermesi gerekiyor. Sadece maça gelip seyredip, sonra da başarı beklemek doğru olmaz. Herkes elini taşın altına koymalı" diye konuştu.

Ç.B. Alemdağspor evinde top başı yaptı

İstanbul Süper Amatör Ligi 4.grupta mücadele edecek olan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor yeni sezon hazırlıklarına Alemdağ Stadı’nda yaptığı çalışmalarla devam ediyor. Geçen sezon SAL klasman gruplarına kalma başarısı gösteren kırmızı-beyazlılar, aynı başarıyı bu yıl da tekrarlayarak BAL'a çıkmayı hedefliyor. Teknik Sorumlu Aydın Dursun yönetiminde çalışmalara ara vermeden devam eden Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, 2022-2023 sezonunda şampiyonluğu hedefliyor. Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor Süper Amatör'de yeni sezonda ilk maçını deplasmanda Yeşilköyspor ile yapacak. Kırmızı-beyazlılar 2.hafta ise evinde Yenibosnaspor'u misafir edecek. Öte yandan Çekmeköy temsilcisi kadrosunu iki stoper ile güçlendirdi. Kırmızı-beyazlılar, Cevizli Anadoluspor forması giyen 30 yaşındaki stoper Tolga Öztürk ve Kavacıkspor forması giyen 1995 doğumlu stoper Hasan Emre Aydın’ı renklerine bağladı.

Tophane Tayfunspor bu yıl da iddialı

Geçtiğimiz sezon İstanbul 1.Amatör Liginde şampiyon olarak Süper Amatör Ligine yükselen Tophane Tayfunspor'un Kocaeli kampı sona erdi. Mavi beyazlılar Kandıra'da üç gün süresince kondisyon ağırlık antrenmanlar yaparken, yeni sezon hazırlıkları İstanbul'da devam edecek. 2022-2023 sezonunda İstanbul Süper Amatör Ligi 8. Grupta mücadele edecek olan Tophane Tayfunspor, yeni sezonda da şampiyonluğu hedefliyor. Geçen yıl İstanbul 1. Amatör Lig 12. Grup'ta sezonu şampiyon tamamlayan Tophane Tayfunspor, Süper Amatör Lig'de de teknik direktör Mehmet Coşğun'la devam edecek. Öte yandan mavi-beyazlılar şampiyon kadronun önemli isimlerinden Çetin Eren'le yeniden anlaştı. Geçen sezon 1.Amatör Lig'de kazanılan şampiyonlukta pay sahibi olan tecrübeli oyuncu Hüseyin Terim, Okspor ile anlaştı. İstanbul 1. Amatör Lig 12. Grup'ta sezonu şampiyon tamamlayan Tophane Tayfunspor, Süper Amatör Lig'de de teknik direktör Mehmet Coşğun'la devam edecek. Tophane Tayfunspor'u şampiyonluğa taşıyıp SAL'a yükselten Mehmet Çoşğun, Tophane Tayfunspor gibi köklü bir kulübün yerinin Amatör ligler olmayıp, TFF Ligleri olması gerektiğinin altını çizdi. Takımı 1.Amatör'den alıp, Süper Amatör'e çıkardıklarına vurgu yapan genç teknik adam sıradaki hedefin Bölgesel Amatör Lig olacağını, mavi-beyazlıların bu hedefe ulaşacak güce sahip olduğunu söyledi.

Öz Karacaahmet Beykoz'da güldü

Geçen sezon İstanbul 1.Amatör Ligi'nde şampiyon olarak Süper Amatör Ligi'ne yükselen Öz Karacaahmet, teknik direktör Tansu Açabey'in sözleşmesini uzattı. 2022-23 sezonunda Süper Amatör Lig'e Aygen Karacaahmetspor olarak katılım sağlayacak olan kırmızı siyahlı kulüp, 1. Amatör Lig'de namaglup şampiyonluk yaşadığı teknik direktörü Tansu Açabey'le anlaşma sağladı. Kulübün sponsoru Aygen Group'un binasında gerçekleşen imza töreninde Kulüp Başkanı Fahrettin Türköz ve Genel kaptan Barış Mısırlıoğlu da hazır bulundu. Açabey, geçmiş dönemde Öz Karacaahmetspor'da, takım Süper Amatör Lig'deyken görev yapmıştı. Kırmızı-siyahlılar, hazırlık maçında deplasmanda Beykoz 1908'i 4-2 mağlup etti. Geçen sezon BAL'dan Süper Amatöre düşen Beykoz 1908, maçın ilk yarısını 26 ve 35. dakikalarda Ali Özgül'ün ayağından bulduğu gollerle 2-1 önde kapattı. Öz Karacaahmet'in tek golü 30.dakikada Furkan'dan geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Beykoz 1908, tüm oyuncularının kenara alırken, bam başka bir on bir ile sahaya çıktı. Oyundaki üstünlüğü eline geçiren Öz Karacaahmet, 50.dakikada Emre ile skora denge getirdi. 10 dakika sonra Furkan kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak Üsküdar ekibini öne geçirdi. 70.dakikada ise Yakup skoru ilan eden golü attı. Zorlu karşılaşmanın her iki yarısında iki farklı Beykoz 1908 kadrosuyla mücadele eden Öz Karacaahmet, ilk yarıyı 2-1 geride kapatsa da, ikinci yarıyı 3-0 kazanmayı başardı. Süper Amatör'ün yeni ekibi kırmızı-siyahlılar, yeni sezonda 2.grupta mücadele edecekler. Beykoz 1908 ise yeni sezonda SAL'da 5.grupta yer alacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam