reklam
reklam

Transferler hız kesmiyor

Eklenme Tarihi: 5 Eylül 2022, Pazartesi - 18:07   Okunma Sayısı: 84551
İstanbul Amatör Ligleri'nin başlamasına az bir süre kala takımlar transfer çalışmalarını hızlandırdı. Şampiyonluğu hedefleyen takımlar transfer bombalarını ardı ardına patlatıyor.

TFF Lig'lerinden, İstanbul Amatör Ligleri'ne kadar bir çok ligde mücadele eden İstanbul takımları 2022-2023 sezonu için transfer çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Liglerin başlamasına az bir süre kala çeşitli liglerde mücadele eden İstanbul takımları transfer çalışmalarını hızlandırdı.Transferin en faal kulüplerinden olan Alibeyköyspor, kadrosunu yaptığı takviyelerle güçlendirerek sezona 'Şampiyonluk' parolasıyla girmeye hazırlanıyor. Son dört yılda üç şampiyonluk kazanan İstanbul temsilcisi Arnavutköyspor da transferde oldukça hızlı. Şampiyon takı iskeletini koruyan ekip, kadrosuna önemli takviyeler yaptı. İstanbul'un en köklü kulüplerinden biri olan Üsküdar Anadolu 1908, geçen sezon kıl payı kaçan şampiyonluğun ardından, bu yıl kolları sıvadı. Yeşil-beyazlılar şampiyonluk özlemini giderecek bir kadro için takviyelere erken başladı.

Alibeyköyspor

Alibeyköyspor yeni sezon öncesi geçtiğimiz sezon Ayvalıkgücü'nde 3. Lig’e yükselme başarısı yakalayan Mehmet Yıkılmazdağ'ın yardımcı antrenörlüğünü yapan Gürkay Kızılbayrak'ı teknik direktör koltuğuna oturttu. Alibeyköyspor altyapısında yedi sene aralıksız futbol oynayan Gürkay Kızılbayrak , Altınova Belediyespor ve Bağcılarspor'da yardımcı antrenörlük yapmıştı. Alibeyköyspor, Öz Alibeyköy altyapısında futbola başlayan ardından Beşiktaş altyapı , Galata, Silivrispor, Sancaktepe , Orhangazi , Halide Edip Adıvar, Kırklarelispor, Bayburtspor, Bağcılarspor, Cizrespor, Siirtgücü ve son olarak BAL’da Lüleburgaz forması giyen ofansif orta saha oyuncusu Nazif Şener ile anlaştı. Geçen sezonu Ayazağaspor'da 23 maçta 7 gol atarak takımının klasman grubuna kalmasında büyü payı olan golcü futbolcu Murat Tan'ı renklerine katan turuncu-mavili ekip forvet hattını güçlendirmiş oldu. 1991 doğumlu Tan, Kasımpaşa alt yapısında futbola başladıktan sonra sırasıyla Yeniköy, Küçükçekmece, Ayvalık gücü Belediye, Erdek, Orhangazi, 1920 Maraş, Şile Yıldız, Kırıkkale, Çayırova , Leventspor ve Ayazağaspor'da oynamıştı. Turuncu-mavili ekip ayrıca Şişli Gençlikspor'dan 2002 doğumlu Kubilay Usta, Beşyüzevlerspor'dan 1997 doğumlu stoper Sezer Muriç, Gebzespor'dan 2000 doğumlu, stoper Toprak Yürük, Yeni Mahallespor'dan gecmis yıllarda Alibeyköyspor alt yapısında forma giyen Enes Batuhan Kodalak, Kağıthanespor'dan Amatör Milli Caner Güner, Bigadiç Belediyespor'dan Ahmet Turan Solak, Beylerbeyi 1911 takımından Muhammed Bozkurt ile anlaşmaya vardı.

Kağıthanespor

Yeni sezona BAL hedefiyle giren İstanbul Süper Amatör Lig takımlarından Kağıthanespor, Vefa'dan genç orta saha Melih Toksoy ile anlaşmaya vardı. 21 yaşındaki orta saha, Fatih Karagümrük ve Yahya Kemal'in ardından Vefa'ya transfer olarak BAL'da giydi. Kağıthanespor iki sezondur sarı-yeşilli formayı giyen takım kaptanı Ahmet Akyüz ile yeniden anlaştı. 26 yaşındaki orta saha, Batı Trakya, Küçükköyspor, Şile Yıldız formaları giymişti. Sarı-yeşilliler Bahçelievlerspor ile Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısı gösteren 24 yaşındaki stoper Ali Yıldırım’ı renklerine bağladı. Kağıthanespor kaleci Sercan Kıvanç'ı renklerine bağladı. Yeni sezon hazırlıklarına aralıksız devam eden Kağıthane temsilcisi kalesine de takviye yaptı. Son olarak KKTC 1. Lig ekibi Yalovaspor'da forma giyen 27 yaşındaki kaleci Sercan Kıvanç sarı-yeşilli kaleyi koruyacak. Kağıthanespor ayrıca Tepebağ Kültürspor'dan eski oyuncusu kaleci Tayyip Günday ile yeniden anlaştı. 25 yaşındaki futbolcu daha önce Merkezefendispor, Telsizspor, Yenidoğan Güneşspor takımlarında da forma giymişti.

Arnavutköy Belediyespor

Son dört yılda üç şampiyonluk yaşayan Arnavutköy Belediyespor yeni sezon öncesi kamp çalışmalarına devam ederken, transferde de hız kesmiyor. Arnavutköy temsilcisi; Bodrumspor'dan Adem Metin Türk, Ankara Demirspor'dan Mustafa Fettahoğlu, Turgutluspor'dan Hakan Turan, Gençlerbirliği'nden Mehmet Can Güngör ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezon Orduspor 1967’de forma giyen kaleci Alper Doğan, TFF 2.Lig ekiplerinden Afjet Afyonspor ’da forma giyen kanat oyuncusu Melik Derin, Beyoğlu Yeniçarşı takımında forma giyen stoper Kubilay Yıldırım, TFF 2.Lig ekiplerinden Serik Belediyespor’da forma giyen forvet Furkan Yaman, Artvin Hopaspor'da forma giyen forvet Melih Kılıç, Ankara Demirspor’dan Kamil İçer, Kırklarelispor’dan Ferhat Görgülü, Kırşehirspor’dan Volkan Kılıç, geçtiğimiz sezon Sakaryaspor’da şampiyonluk yaşayan kaleci Fatih Gülmez ile bir yıllık anlaşma sağladı. Ayrıca Arnavutköy iç transferde; geçen yıl kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Tolga Şahin, stoper Fuat Yaman, iki yıldır ekipte forma giyen Osman Bayrak ve takım kaptanı Mert Caymaz ile bir sezon daha anlaşma sağladı.

Üsküdar Anadolu 1908

Yeni sezona ''Şampiyonluk'' parolasıyla hazırlanan Üsküdar Anadolu 1908, dış transferde Süper Lig takımlarından Başaksehirspor alt yapısından yetişen ve Tekirdağ Süper amatör takımlarından Şarköyspor'da futbol oynayan orta saha oyuncusu Emir Kuvvet'i transfer etti. Ayrıca aynı takımdan bir başka orta saha oyuncusu Devran Yıldız ile anlaşan yeşil-beyazlılar iç transferde kaleci Hüseyin Avcı, sağ bek Miraç İslamoğlu, Enes Çelik ve Tarık Saral ile yeni sezon için anlaşmaya vardı. Üsküdar Anadolu 1908, son olarak Kartalspor'dan Fırat Yılmazgil'i kadrosuna kattı. Transfer dedikodularıyla ilgili bir açıklama yapan Üsküdar Anadolu 1908 Spor kulübü basın sözcüsü İbrahim Hakki Gündoğan, ''Gerekli yerlere gereken transferleri yapmaktayız. Transferler genellikle Süper amatör veya BAL liginden yapılıyor. Transferler de şuana kadar hiç sıkıntı yaşamadık. Yaşayacağımızı da sanmıyorum. Futbolcular hedefi olan bir takım olduğumuz için bizi tercih ediyorlar. Geçen yıl olduğu gibi hedefimiz yine şampiyonluk. Taraftarlarımız merak etmesin transferler hocalarımızın istediği doğrultusunda firesiz devam etmekte. Bildiğiniz gibi hocamız son iki yıl şampiyonluk yaşamış bir isim. Başkan ve yönetim kurulumuz hocamızın raporları doğrultusunda şampiyon kadroyu kurmaya çalışıyoruz. Geçen yılı aratmayacak, hatta daha güçlü bir kadro kuruyoruz. Sevgili taraftarlarımızın içi rahat olsun. Bu arada liglerin başlamasına iki ay kala düzenlenen katibim turnuvasına genç oyuncularımıza çıkacağız. Havaların sıcak olması A takım kadromuzun antrenmanlara henüz başlamamasından dolayı dolayı böyle karar aldık'' diye konuştu.

Siirt İstanbul Yavuz Selim

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Siirt İstanbul, geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lige yükselen Haliçspor'da forma giyen 1997 doğumlu Oğuz Hamitoglu ile anlaştı. Tecrübeli futbolcu daha önce Yıldırım Bosna, Beşyüzevler, Büyükçekmece Mimaroba, Çerkezköy Kapaklı, Tunaspor ve Haliçspor takımlarında forma giymişti. Süper Amatör'de yeni sezon şampiyonluğu hedefleyen sarı-mavililer, geçen sezon Bahçelievler forması giyen orta saha oyuncusu Ali Sarı'yı renklerine bağladı. Ekip ayrıca Sağmacılarspor'dan 22 yaşındaki forvet oyuncusu Oğuz Ersoy ile de anlaştı. Sarı-mavililer iç transferde orta saha oyuncusu Sebahattin Küçükali, Orhan Kılıç, Mert Palabıyık ve Burak Alpaslan ile yeniden el sıkıştı. Fatih ilçesinin temsilcisi dış transferde Bayrampaşa Teknikspor'dan Saruhan Müşkül ve Yeniköyspor'dan Doğukan Aydın ile anlaşmıştı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam