reklam
reklam

U16'ya İstanbul damgası

Eklenme Tarihi: 25 Ağustos 2022, Perşembe - 10:36   Okunma Sayısı: 77504
2021-2022 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası final müsabakasında Samsun Atakumspor'a 2-0 üstünlük sağlayan İstanbul Kurtköyspor, Türkiye birinci olurken, Bağlarbaşıspor ise üçüncülüğü elde etti.

Son iki sezondur pandemi nedeniyle yapılamayan U16 Türkiye Şampiyonasında Kurtköyspor şampiyonluğu elde etti. İstanbul en son 2013'de Damlaspor ile U16 şampiyonluğu sevincini yaşamıştı. 2010'da Gaziosmanpaşa, 2013'de ise Kasımpaşaspor U16 Türkiye Şampiyonluğunu İstanbul'a getiren ekipler olmuştu.U16 Türkiye Şampiyonası, 78 ilden 111 takımın katılımı 20 grupta yapılan maçlarla başladı. 1. Kademe müsabakaları sonunda 2. kademeye katılmaya hak kazanan 21 takımın katılımıyla 4 grupta 2. Kademe müsabakaları oynandı. U16 Türkiye Şampiyonası'nda İstanbul'u Gazi Mahallesi, Büyükçekmece Belediyespor, Paşabahçe, Selimiye, Arnavutköy Belediyespor, İstanbul Kurtköy, Bağlarbaşı, Feriköy, Sultanbeyli Belediyespor ve Kartalspor temsil etti. Final müsabakaları, gruplarda birinci olan Samsun Atakum Belediyespor, İstanbul temsilcileri Bağlarbaşıspor ve Kurtköyspor ile Şanlıurfa Belediyespor takımlarının katılımı ile yapıldı.

Kurtköy Türkiye Şampiyonu

U16 Türkiye Şampiyonası yarı finalin ilk maçında Bağlarbaşıspor, Samsun temsilcisi Atakum Belediye ile karşılaştı. 4-4 sona eren maçın sonunda Atakum Belediyesi penaltı atışlarını 5-4 kazanarak finale yükseldi. Yarı finalin diğer maçında ise Kurtköy, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Kastamonu Gazi Stadı'nda İstanbul Kurtköyspor ile Samsun Atakumspor arasındaki final müsabakası 2-0 İstanbul Kurtköyspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. İstanbul Kurtköyspor bu sonuçla Türkiye birincisi olurken, Samsun Atakumspor Türkiye ikincisi oldu. Üçüncülük müsabakasında Şanlıurfa Belediyespor'u 9-8 (penaltılarla) yenen İstanbul temsilcisi Bağlarbaşıspor Türkiye üçüncüsü oldu. Şanlıurfa Belediyespor ise şampiyonayı dördüncü olarak tamamladı. Müsabakalar sonunda takımlara kupa ve madalyalarını TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi tarafından verildi. Kupa törenine Kastamonu Vali Yardımcısı Ünal Kılıçaslan, Kastamonu Gençlik Spor İl Müdürü Reşat Arsak, Kastamonu ASKF Başkanı Adem Keloğlu katıldı. Müsabakaları spor taban birlikleri yöneticileri ile çok sayıda taraftar izledi.

Atakum Belediye

Nevşehir Grubunda; Atakum Belediyespor (Samsun), 4 Eylülspor (Sivas), Adana Kanaryaspor (Adana), Gaziantep Futbol Gelişim (Gaziantep), Kadıköyspor (Samsun), Selçuklu Belediyespor (Konya) mücadele etti. Grubun finalinde, Gaziantep Futbol Gelişim'i 3-2, 4 Eylülspor'u 5-1 yenen Atakum Belediyespor ile Adana Kanaryaspor'u 2-0 yenip, Kadıköyspor ile 1-1 berabere kalan Selçuklu Belediyespor karşı karşıya geldiler. Nevşehir'deki iki grup birincisinin karşılaştığı maçta Selçuklu Belediyespor'u 5-0 yenen Atakum Belediye yarı finale yükselen ilk takım oldu. U16 Türkiye Şampiyonası yarı finalin ilk maçında Bağlarbaşıspor, Samsun temsilcisi Atakum Belediye ile karşılaştı. 4-4 sona eren maçın sonunda Atakum Belediyesi penaltı atışlarını 5-4 kazanarak finale yükseldi. Final maçını Kurtköy'e kaybederek Türkiye ikinciliğini elde eden Atakum Belediyesi, 2017-2018 sezonunda da U16 kategorisinde final oynamış, ancak Diyarbakır DSİ'ye kaybederek ikinci olmuştu.

Şanlurfa Büyük Şehir Belediyespor

Bingöl Grubunda; Elazığ İl Özel İdarespor (Elazığ), Güroymakspor (Bitlis), Şanlıurfa BŞB (Şanlıurfa), Van GSİM (Van), Yomraspor (Trabzon) iki grupta mücadele ettiler. Yomraspor ilk maçta 3-0 yendiği Van GSİM'ne ikinci maçta 2-1 yenilmesine rağmen ikili grupta birinci olarak Bingöl grup finaline yükseldi. Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyespor ise Güroymakspor'u 3-0 yenerek Trabzon temsilcisinin rakibi oldu. Grup final karşılaşması 0-0 berabere tamamlanınca seri penaltı atışlarına geçildi. Yomraspor'u penlatı atışları sonunda 4-3 mağlup eden Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyespor yarı finale yükselen ikinci takım oldu. Yarı finalin diğer maçında ise Bağlarbaşı, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Üçüncülük müsabakasında Şanlıurfa Belediyespor'u 9-8 (penaltılarla) yenen İstanbul temsilcisi Bağlarbaşıspor Türkiye üçüncüsü oldu.

Kurtköyspor

Turuncu-lacivertliler İstanbul Şampiyonası 38.grupta oynadıkları 14 maçın 13'ünü kazanarak Pendik Güllübağlar'ın önünde grup birincisi oldular. Pendik temsilcisi rakip filelere 106 gol gönderirken, kalesinde sadece 2 gol gördü. Bedirhan Koca 24, Emirhan Bülbül 16 golle en golcü isimler oldu. Turuncu-lacivertliler, Batı Ataşehir karşısında sahadan 21-0 galip ayrılarak bir rekora da imza attı. Kurtköyspor U16 takımı, Türkiye Şampiyonası İstanbul eleme grubunda; Trabzon Samandıra, Kağıthane Sadabat, Zara Ekinli ve İsmetpaşa ile mücadele etti. 8 maçta 7 galibiyet, bir beraberlik alan Pendik ekibi Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. Yiğithan Uras 5, Yusuf Kerem Duğal 4 golle bu turda takımlarını sırtlayan isimler oldu. Türkiye Şampiyonası 2.kademe Balıkesir Grubunda; Aydın Yıldızspor (Aydın), Ilıca Belediyespor (Antalya), Kurtköyspor (İstanbul), Kuşadası Küçükadaspor (Aydın), Salihlispor (Manisa), Selimiyespor (İstanbul) takımları iki grupta karşı karşıya geldiler. Kurtköyspor, Ilıca Belediyespor ile 1-1 berabere kalırken, Kuşadası Küçükadaspor'u 1-0 yenerek grup finaline yükseldi. Diğer grupta ise Selimiyespor, Aydın Yıldızspor'u 4-2, Salihlispor'u 2-0 yenerek finale adını yazdırdı. İki İstanbul takımının Balıkesir grup finali maçında Kurtköyspor, Selimiyespor'u 3-0 yenerek yarı finale yükselen üçüncü ekip oldu. Yarı finalde Kurtköy, Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyespor'u 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Kurtköyspor finalde Samsun Atakumspor'u 2-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Bağlarbaşı

Bağlarbaşıspor, İstanbul Şampiyonası 48.grupta oynadığı 14 maçın 13'ünü kazanarak Ihlamurkuyu Birlikspor'un önünde ilk sırayı aldı. Rakip filelere 93 gol gönderen Üsküdar temsilcisi kalesinde sadece 11 gol gördü. Taha İhtiyar 17, Doğan Kaan Okul ve Emre Kutlu 9'ar golle takımlarını sırtlayan isimler oldu. Bağlarbaşı gruptaki en farklı galibiyetini Tuzla Anadolu karşısında 17-0'lık skorla aldı. Bordo-beyazlılar, Türkiye Şampiyonası İstanbul eleme grubunda; Kocamustafapaşa, Gaziosmanpaşa, Barışspor ve Tunaspor ile eşleşti. 8 maçta 7 galibiyet ve bir beraberlik alan Üsküdar ekibi Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. İbrahim Akyüz 6, Emre Kutlu 4 golle katkı sağladı. 2.Kademe Düzce Grubunda; Bağlarbaşıspor (İstanbul), Harmanlıkspor (Sakarya), Pidosan Yahyalarspor (Ankara), Yaşamkent İlklerspor (Ankara) tek grupta karşı karşıya geldiler. Bağlarbaşıspor, Harmanlıkspor'u 1-0, Yaşamkent İlklerspor'u 2-1, Pidosan Yahyalarspor'u da 3-1 yenerek grubunu birinci sırada tamlayarak yarı finale yükselen dördüncü takım oldu. Bağlarbaşıspor, Samsun temsilcisi Atakum Belediye ile karşılaştı. 4-4 sona eren maçın sonunda Atakum Belediyesi'ne penaltı atışları sonunda 5-4 yenilen bordo-beyazlılar finale yükselemedi. Üçüncülük müsabakasında Şanlıurfa Belediyespor'u 9-8 (penaltılarla) yenen İstanbul temsilcisi Bağlarbaşıspor Türkiye üçüncüsü oldu. 2021-2022 sezonunda Türkiye üçüncülüğünü elde eden Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşıspor daha önce U16 kategorisinde 2014-2015 sezonunda final oynarken, 2016-2017 sezonunda ise Türkiye üçüncüsü olmuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam