reklam
reklam

Mesire yerleri dolup taşıyor

Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2022, Cuma - 10:59   Okunma Sayısı: 121148
İstanbul, ülkemizin en güzel mesire yerlerine sahip. İnsanlar hasret kaldıkları yeşili seyretmek, ağaçların dallarında sallanmak, rengarenk orman çiçeklerini koklamak, cıvıl, cıvıl kuş seslerini dinleyebilmek için Avrupa Yakası'ndaki mesire yerlerine koşuyorlar.

Ağustos ayı gelince ilk akla gelen aktiviteler arasında mesire yerlerine giderek piknik yapmak ve tüm gün doğanın içerisinde hoşça vakit geçirmektir. insanların dinlenmek, eğlenmek ve piknik yaparak karınlarını doyurmak için özel olarak ayrılmış doğal orman alanı veya ağaçlık yeşillikli yerler Mesire alanları olarak ifade ediliyor. Özellikle şehrin gürültüsünden, stresinden uzaklaşmak isteyenler, hasret kaldıkları yeşili, ağacı, çiçekleri, cıvıl, cıvıl kuş seslerini dinleyebilmek için İstanbul’un Anadolu Yakasındaki birbirinden güzel mesire alanlarına akın ederler. Siz de doğa ile iç içe olmak, kelebeklerin peşinden koşup, yemyeşil çimlere uzanıp, masmavi gökyüzünü seyredip, yeşilin her tonunun tadını çıkartmak istiyorsanız işte sizlere İstanbul Avrupa Yakasının en güzel mesire alanları.

Sanatçılar Parkı

Şehrin ortasında saklı bir cennet köşesini andıran Sanatçılar Parkı, Etiler metro durağına yürüme mesafesinde. Tüm gününüzü hiç sıkılmadan geçirebileceğiniz Sanatçılar Parkı, her yaştan insanın huzur aradığı bir yer. Spor kıyafetlerini giyen İstanbullular soluğu Sanatçılar Parkı’nda alıyor. Kitabını okuyanlar, müzik dinleyenler, yoga ve ya fitness yapanlar, köpeğini gezdirenler, ya da sadece doğanın ve kuşlarının ritmine kendisini kaptıranlar, kısaca bir çok çeşit insan bulabilirsiniz. Park, ayrıca piknik yapmaya da son derece elverişli. Sanatçılar Parkına İETT'nin 58N, 59 N hat nolu otobüsleriyle Etiler Camii durağında inerek gidebilirsiniz.

Kuruçeşme Parkı

Deniz kenarında boğazdan esen rüzgarlara kendisini kaptırmak isteyen, martıların şarkılarına eşlik etmeyi bekleyenler soluğu Kuruçeşme Parkı'nda alıyor. Burası Bebek Parkı’nın kalabalığından kaçanlarında sığındığı bir liman adeta. Boğazın deniz kokusunu ciğerlerinize çekerek, İstanbul'un yemyeşil Anadolu Yakası'nı buradan seyre dalabilirsiniz. Hafta sonu, piknik örtülerinin serildiği, yemek kaplarının çıkartıldığı Kuruçeşme Parkı, ailecek ya da arkadaşlarınızla piknik keyfi yapabileceğiniz bir yer. Kuruçeşme Parkına Beşiktaş-Sarıyer sahil hattında hizmet veren İETT otobüsleri ile Kuruçeşme durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Belgrad Ormanı

Sarıyer ilçesinin sınırları içinde yer alan Belgrad Ormanı, hafta sonu İstanbulluların en çok tercih ettiği piknik alanlarından birisi durumunda. Yeşilin her tonunun yüzlerce farklı ağaç türünün içer,s,nden seçebileceğiniz Belgrad Ormanı, daha çok doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, hikiking ve treking için tercih ediliyor. Yürüyüş tutkunları 6 km uzunluğunda yürüyüş parkurunda doğa ile iç içe olmanın keyfini çıkartıyorlar. Ormanın içinde bulunan üçgen ev, fotoğraf meraklıları için güzel sürprizler sunuyor. Belgrad Ormanı içerisinde yer alan Bentler Tabiat Parkı, Osmanlı döneminden kalma bentleri ve doğası ile hafta içi ya da hafta sonu fark etmeden, doğa ile buluşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Belgrad Ormanı içerisinde serbest olan yerlerde mangal yakabilirsiniz. Tabiat parkı piknik için son derece ideal. Bentler Tabiat Parkına İETT'nin 42HM, 42M, 42T, 48D, 59RK hat nolu otobüsleriyle Bahçeköy durağında inerek gidebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

Sarıyer ilçesi sınırları içerisinde kalan Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri, hem özel araçınızla, hem de toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabileceğin bir mesire alanı. Doğa yürüyüşü, koşu, bisiklet, piknik ve çeşitli etkinlikler için oldukça uygun bir yer olan alanda, ilgilenenler için bir de kır lokantası hizmet veriyor. Rahatça piknik yapılabilmesi için çok sayıda piknik masası konulmuş. Çocuklar için çocuk oyun alanları unutulmammış. Bu güzel mesire yerinde meşe, selvi, söğüt ve gürgen ağaçlarının gölgesinde doğa yürüyüşleri yapabilir, acıktığınızda piknik alanında karnınız doyurabilirsiniz. Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri'ne İETT'nin 42, 42HM, 42M ve 42T hat nolu otobüsleriyle Sular durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Eyüp ilçe sınırları içerinde bulunan Göktürk Göleti Tabiat Parkı, göl çevresinde göl ve doğa manzaralı bir gün geçirmek isteyenler için son derece ideal. Yemyeşil ağaçlarla ve rengarenk çiçeklerle dolu bir doğanın içerisinde, tertemiz, bol oksijenli bir havada piknik yapabileceğiniz bu yer kahvaltı içinde çok uygun. Mangal yakılmasına izin verilen parkta, piknik yapabilmeniz için kurulmuş piknik masaları bulunuyor. Piknik yapmak için gerekli malzemeyi yanınızda getirebileceğiniz gibi, sosyal tesisler içerindeki mekanlarda da karnınızı doyurabilirsiniz. Park içerisindeki kır lokantası bütün bir gün hizmet veriyor. Çeşme, otopark, büfe, WC, piknik masaları ve çocuk oyun alanın bulunduğu mesire yerine İETT'nin 48, 48E, 50G, 48A hat nolu otobüsleriyle İstanbul evleri durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Avrupa Yakası’nın en güzel piknik alanlarından biri olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı Çatalca ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Diğer Tabiat parklarına göre daha sakin ve sessiz olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, piknik ve mangal için son derece uygun. Alanda piknik masaları bulunuyor. Mesire alanında mangal hizmeti veren bir de işletme bulunuyor. Alanda; WC, büfe, restoran, hazır mangal, semaver, çocuk oyun alanı ve otopark yer alıyor. Çatalca’da yer alan bir diğer mesire alanı ise Çilingoz Mesire Yeri. Çilingoz Tabiat Parkı’nın içerisinden yer alan bu mesire yeri muhteşem bir göl manzarası ile kendisine hayran bırakıyor. Yaz aylarında denize girilebilen mesire alanında piknik alanı bulunuyor. Yiyecek ve içecek için tesis içerisindeki işletmelerden de destek alınabiliyor. Tabiat parkında kamp, trekking, yürüyüş, balık tutma gibi aktiviteler için de çok uygun. Kamp alanına kendi çadırını getirebileceğin gibi tabiat parkında çadır kiralama imkanı da bulabilirsiniz.

Neşet Suyu Tabiat Parkı

Sarıyer Belgrad Ormanı içerisinde piknik için sık sık tercih edilen alanlardan biri olan Neşet Suyu Tabiat Parkı, İstanbulluların ciğerlerini temiz havayla doldurdukları adeta çöldeki bir vaha gibi. Orman içerisinde yürüyüş yolu ise çok güzel. İnsanın yürüyesi geliyor. Doğayla iç içe olan yürüyüş ve koşu parkurunu göleti dönerek bitiriyorsunuz Bol bol temiz hava alma imkanı sunan tabiat parkında piknikçiler için özel bir alan ayrılmış. Piknik yapma imkanı olan Tabiat Parkının bazı alanlarında yer ateşi yakmak, mangal, semaver, piknik tüpü yasak. Alanda ayrıca kır lokantası ve büfe de bulunuyor. Gölet, bisiklet parkurları, yürüyüş ve koşu yolları sayesinde Neşet Suyu, hem hafta içi hem de hafta sonu çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle pazar günü piknik yapmayı düşünüyorsan çok erken saatlerde piknik alanına gitmeni tavsiye ederiz. Tabiat parkı içerisinde çocuk oyun alanı bulunuyor. 67 hektar alana sahip Tabiat Parkı, zengin bir flora ve fauna varlığına sahip. Meşe ve gürgenin ağırlıklı olduğu alanda zemin kırmızı toprak. Tesiste yer yer içilebilir çeşmeler bulunuyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam