reklam
reklam

Çocukların da Üniversitesi var

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2022, Salı - 17:29   Okunma Sayısı: 67756
Sosyal sorumluluk projesi olarak geleceğin dahilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk çocuk üniversitesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde bu yıl da gurur dolu anlar yaşandı.

Bundan tam 10 yıl önce İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi’nin işbirliğinde hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, Türkiye'de bir ilk olmanın gururunu yaşıyor. İlkokuldan mezun olan öğrencilerin ilkokul ve ortaokul modüllerine, ortaokuldan mezun olan öğrencilerin ise ortaokul ve lise modüllerine katılabildiği Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde bu yılın mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. 2012 yılında Türkiye’de ilk kez YÖK onayıyla kurulan çocuk üniversitesi olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, özel yetenekli ve üstün potansiyelli çocuklara, üniversite ile etkileşim içinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğretmeyi hedefliyor. Öğrencilere ders dışı zamanlarında, uzun soluklu ve uygulamalı bir eğitim destek birimi olarak; bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel olarak ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetler düzenleyen Üsküdar Çocuk Üniversitesi, bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırma; zekâ seviyeleri, yetenek ve ilgileri doğrultusunda üstün yetenekli çocukların gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Zeka ve yetenek testleri uygulayarak seçilen öğrencilerini geleceğe hazırlayan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, milli ve manevî değerleri benimseyerek ülkemiz ve insanlığa faydalı bireyler olma yolunda planlı ve disiplinli bir 4 yıllık eğitim programı sunuyor.

Ailelere yönelik rehberlik hizmeti veriliyor

Dünyanın en gelişmiş ülke ve uygulamaları incelenerek, modern bir eğitim müfredatı oluşturan  Üsküdar Çocuk Üniversitesi, nitelikli eğitim kadrosuyla 2012 yılından bugüne, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi açısından önem taşıyan üstün yetenekli çocuklarımız ve ailelerine yönelik eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sağlıyor. Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğinde iki kampüste yaklaşık 2 bin öğrenciye hizmet veren Üsküdar Çocuk Üniversitesi ön kayıtları her sene Mayıs ve Haziran aylarında yapılıyor. Ön kayıtlar sonrasında uygulanan zeka testi ve değerlendirmeler akabinde kesin kayıtlar  gerçekleştiriliyor.

Mezuniyet coşkusu yaşandı

Türkiye’de tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi öğrencileri Üsküdar’da mezuniyet coşkusu yaşadı.  “Geleceğin dâhilerini yetiştiriyoruz’’ sloganı ile Türkiye’nin ilk ve tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesini hayata geçiren Üsküdar Belediyesi, bu seneki mezunlarını Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde düzenlediği törenle uğurladı. Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nin 2021- 2022 mezunları ve tüm eğitim kadrosunun yer aldığı mezuniyet töreninde çocuklar diplomalarını alırken gurur dolu anlar yaşadı. Çeşitli etkinlik ve gösterilerin yer aldığı programda mezun olan öğrenciler aileleri ile birlikte etkinlik alanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen mezuniyet törenine katılarak öğrenciler ve aileleri ile selamlaşarak sohbet etti.

 

'Hedeflerine çok daha rahat ulaşacaklar'

Geleceğin dahilerini yetiştirmek amacıyla  bu anlamlı yolculuğa 10 yıl önce çıktıklarını dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Türkiye'nin ilk ve tek YÖK onaylı Çocuk Üniversitesi, Üsküdar'da İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile birlikte bu anlamlı yolculuğa 10 yıl önce çıktık. Bu yolculuk o kadar bereketli o kadar güzel ve o kadar heyecanlı bir yolculuk ki, bunu tarif etmek mümkün değil. Ama bunu ancak yaşayan bilir. Bu çocuklarımızı bugün üniversitemizden uğurluyoruz. Ama yeni bir eğitim hayatına yeni bir üniversite yolculuğuna başlıyorlar. Eminim ki bu çocuklar artık gelecek eğitim hayatlarında, iş hayatlarında da bu millete olan hizmet etme makamlarındaki hayatlarında da buradan aldıkları eğitimle enerjiyle, karakterle çok rahatlıkla amaçladıkları hedeflere ulaşacaklar” şeklinde konuştu.

Gurur dolu anlar yaşandı

Üsküdar Çocuk Üniversitesi 2021- 2022 mezunları ve tüm eğitim kadrosunun yer aldığı mezuniyet töreninde çocuklar diplomalarını alırken gurur dolu anlar yaşadı. Öğrenci velileri göz yaşlarını tutamazken, öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okundu. Çocuğu mezun olan veli İbrahim Çağlayan, “Açıkçası heyecanlıyız biz de mutluyuz. 4 yıl önce bir mülakatla alındı. Parlak ve zeki çocukları seçiyorlar. Çok güzel eğitim aldılar. Her dalda eğitim aldılar. Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz çocuklarımıza böyle bir imkan sağladığı için” dedi. Mezun öğrenci Eren Çağlayan, “Çok mutluyum. Burada kazandığım deneyimler, bilgiler bana ilerde çok fayda sağlayacak diye düşünüyorum. İyi ki buraya gelmişim” dedi.

Dört kademelik temel eğitim

Üsküdar Çocuk Üniversitesi, 4 kademeden oluşan eğitim programı ve 2 kampüsü ile yaklaşık 2 bin özel yetenekli öğrenciye hizmet vermektedir. Her biri 5 dersten oluşan 4 kademelik eğitim ile 20 farklı ders programının yanı sıra, öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kulüp & atölye etkinlikleri ile sanatsal ve sportif aktivitelere de katılabilmektedir. Temel eğitimler öğrencinin; Bilimsel ve yaratıcı düşünmesine, kendini rahatça ifade etmesine, somut ürünler ve fikirler geliştirmesine, sorunlara çözüm odaklı yaklaşmasını sağlamaktadır. Dört kademelik temel eğitimin sonunda öğrendiklerini somut ürünler ve çıktılarla ortaya koyan bireyler haline gelen öğrenciler, akademisyenlerin danışmanlığında bitirme tezi ve mezuniyet projesi gerçekleştirmektedir.

Sanat ve spor öz güveni arttırıyor

Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde öğrencilerinin zihinsel gelişiminin yanında sosyal gelişimine katkı sağlamak için sanat ve spor dersleri veriliyor. Sanatın ve sporun çocuğun hayatında öz güven kazanmasından, arkadaşlık ilişkilerine, dikkatini toplamasından, okul başarısına kadar etki eden geniş bir yayılım alanı bulunuyor. Bu sayede çocuk uyum sağlamayı, dikkatini toplamayı, paylaşmayı, arkadaşına zaman tanımayı, eksikleri tamamlamayı, iletişim kurmanın farklı yollarını öğrenir. Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde atölye ve kulüp çalışmaları kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak için çeşitli eğitimler veriliyor. Eğitimler seçmeli olup hafta içi ve hafta sonu herkesin katılımına açık olarak yapılıyor. Tüm bunların yanında Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nde öğrencilere, tarihi, doğayı, bilim ve teknolojiyi, sanatsal ve sportif faaliyetleri tanıtmaya ve geliştirmeye yönelik geziler ve etkinlikler düzenleniyor.

 

 

Uzun süreli danışmanlık hizmeti sağlanıyor

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Çocuk Eğitim ve Bilim, Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde öğrencilerin proje, fikir ve çalışmaları akademik olarak destekleniyor. Öğrencileri bizzat merkezinde yer aldığı interaktif ve uygulamalı eğitimler, proje ve çalışmalar ile geliştirilebilmesi amacıyla İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademisyenleri mentörlüğünde takibi yapılıyor. Böylelikle mezun öğrencilerin Üniversite ve mentor akademisyenleri ile sürekli iletişim halinde kalması, alanında uzman mentörlerinden uzun süreli danışmanlık hizmeti alması öngörülüyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam