reklam
reklam

Zeytinburnu kupaları topladı

Eklenme Tarihi: 7 Temmuz 2022, Perşembe - 23:05   Okunma Sayısı: 142535
İstanbul Amatör Futbol Ligleri'nde mücadele eden Zeytinburnu ekipleri; Merkezefendispor, YeşilIlgaz, Yeşiltepe, Zeytinburnuspor, Yenidoğan Güneşspor ve Beştelsiz elde ettikleri şampiyonluklarla ilçelerini gururlandırırken, kupaları da kimseye bırakmadılar.

İstanbul Amatör Futbol Liglerinde mücadele oynanan son hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı. Zeytinburnu ilçesi temsil eden takımlar 1.Amatör Lig ve 2.Amatör Lig'de fırtına gibi estiler. Merkezefendispor, YeşilIlgaz, Yeşiltepe, Zeytinburnuspor, Yenidoğan Güneşspor ve Beştelsiz elde ettikleri şampiyonluklarla ilçelerini gururlandırırken, kupaları da kimseye bırakmadılar. Bir dönem TFF Süper Liginde mücadele eden Zeytinburnuspor, hızlı düşüşünün ardından eski günlerine duyduğu özlemle İstanbul Süper Amatör Ligi'ne yükseldi. Merkezefendi, YeşilIlgaz ve Yeşiltepe de gelecek sezon İstanbul Süper Amatör'de Zeytinburnu ilçesini temsil edecekler. İlçenin başarısı İstanbul 2.Amatör Ligi'nde de devam etti. Yenidoğan Güneşspor ve Beştelsiz de şampiyon olarak 1.Amatör'e yükselme başarısını gösterdiler.

Merkezefendispor

İstanbul 1.Amatör Ligi 4.grupta mücadele eden Merkezefendispor, sezonu 18 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlikle elde ettiği 44 puanla tamamladı. İlk haftadan itibaren kendisiyle sıkı bir rekabete giren Kadırgaspor ile aynı puanla ligi tamamlayan kırımızı-mavililer, rakibiyle oynadığı iki maçta yenilmeyince ikili averajla Süper Amatör'e yükseldi. Ligin ilk devresindeki maçta taraflar 1-1 beraberlikle sahadan ayrılırken, Merkezefendi Stadında oynanan rövanş maçında Kadırgaspor'a 2-0 üstünlük sağlayan ev sahibi takım sahadan galip ayrılan taraf oldu. Grup maçlarında 44 gol atıp, kalesinde sadece 7 gol gören Merkezefendispor'da Ali Bora 12 golle öne çıkan isim olurken, kendisini Fatih Eren Kurtuluş 9, Ogün Kaya ve İbrahim Türköz 4'er golle takip ettiler. Sezona 5-0'lık Şişli Anadolu ve 5-1'lik Terazidere galibiyetleriyle başlayan kırımız-mavili ekip, 7.haftaya kadar yenilgi yüzü görmedi. İstanbul Çatspor ile oynanan 7.hafta maçında müsabaka 2-2 devam ederken çıkan olaylar sebebiyle takım 3-0 Hükmen yenik ilan edilince bu sezonki ilk yenilgisini almış oldu. Ertesi hafta Sütüce'ye de 2-1 yenilen Merkezefendi, ilk devreyi üçüncü sırada tamamladı. İkinci devreye fırtına gibi giren Zeytinburnu ekibi, oynadığı 9 maçta 8 galibiyet elde ederken, kalesinde hiç gol görmedi. İlk devrenin lideri Tokat Bereketli'yi 4-0, en yakın takipçisi Kadırga'yı da 2-0 yenen Merkezefendi, ikili averajla mutlu sona ulaşan taraf oldu. Merkezefendi 2019-2020 sezonunda 1.Amatör'de grubunu 4.sırada tamamlamıştı.

Yeşilılgazspor

İstanbul 1.Amatör 5.grupta mücadele eden YeşilIlgazspor, zorlu sezonu en yakın takipçisi Haydarspor'un 2 puan önünde zirvede tamamlamayı başardı ve adını Süper Amatör'e yazdırdı. Sezona hızlı giren ve ilk üç haftayı kayıpsız kapatan yeşil-beyazlılar Şişli Gençlik karşısında ilk yenilgisini alıp, son üç haftasını da beraberlikle tamamlayınca, ilk devreyi ikinci sırada bitirdi. İkinci devrede Bayrampaşa Doğan ve Haydarspor'a yenilen YeşilIlgaz, bitime bir hafta kala Yeniyüzyıl ile 3-3 berabere kalmasına rağmen, lider Şişli Gençlik'in yenilmesiyle liderliğe yükseldi. Son hafta avantajını koruyan yeşil-beyazlılar 4-0'lık Malkoçoğlu galibiyetiyle şampiyonluğa ulaştı. Sezon boyunca 40 gol atıp, kalesinde 15 gol gören Zeytinburnu temsilcisinde Ayberk Burhan 9, Ömer Faruk Ergezgin 7, Eyüp Akın 4, Yusuf Taç, Yavuzhan Üre ve Melih Akgül 3'er golle katkı sağladılar. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden YeşilIlgaz, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 9.grupta yenilgisiz ilk sırada bulunuyordu. Yeşil-beyazlılar TFF kararı ile 1.Amatör'e yükselmişti.

Yeşiltepespor

Zeytinburnu temsilcisi Yeşiltepespor 1.Amatör 6.grupta en yakın takipçisi Halil Rıfat Paşa'nın 12 puan önünde yenilgisiz şampiyon olarak Süper Amatör'e yükseldi. Sezon boyunca 77 gol atıp, kalesinde 20 gol gören yeşil-beyazlılar, 18 maçta 16 galibiyet elde ettiler. Hiç yenilgi yüzü görmeyen Yeşiltepespor iki beraberliğini de en yakın takipçisi Halil Rıfat Paşa karşısında aldı. Hamit Taşkın 16 gol, Furkan Özen ise 13 golle takımlarına katkı sağladılar. Sezona gol düellosu şeklinde geçen maçta Güngörenspor'u 5-4 yenerek başlayan Yeşiltepespor, 8 maç üst üste kazanarak büyük bir başarıya da imza attı. İkinci devre istikrarlı gidişini devam ettiren Yeşiltepespor, 8 galibiyet daha alarak bitime haftalar kala şampiyonluğunu ilan etti. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden Yeşiltepespor, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 11.grupta 4. sırada bulunuyordu. Yeşil-beyazlılar TFF kararı ile 1.Amatör'e yükselmişti.

Zeytinburnuspor

1989-1997 yılları arasında TFF Süper Ligi'nde 5 sezon mücadele eden, ardından hızlı bir düşüşe geçtikten sonra 2012'de BAL'dan İstanbul Amatöre gerileyen Zeytinburnuspor, sezonu şampiyon tamamlayarak İstanbul Süper Amatör Ligi'ne yükseldi. Mavi-beyazlılar 12.grubu 18 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlikle topladığı 41 puanla, lider Tophane Tayfunspor'ın 5 puan gerisinde 2.sırada tamamladı. Ancak mavi-beyazlılar Fair Play tablosunda sezon boyunca sadece 17 sarı kart görüp, hiç kırmızı kart cezası almadan Kart Puan durumunda sezonu ilk sırada tamamlayınca, Süper Amatör'e alınacak son iki takımdan biri olmayı başardı. Grubunda oynadığı 18 maçta 52 gol atan Zeytinburnuspor'da Eray Çoban 12 golle öne çıkan isim oldu. Sezon boyunca kalesinde sadece 10 gol gören mavi-beyazlılar, çıktıkları 18 maçın 12'sinde ağlarında gol görmedi. Ligin son iki haftasına lider giren Zeytinburnuspor, üst üste aldığı Filizspor ve Tophane Tayfunspor yenilgilerine rağmen, grup birincisi olarak çıkamasada Fair Play birincisi olarak Süper Amatör'ün yeni ekiplerinden biri oldu. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden Zeytinburnuspor, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 6.grupta yenilgisiz lider durumda buluyordu. Mavi-beyazlılar TFF kararı ile 1.Amatör'e yükselmişti.

Yenidoğan Güneşspor

Bu sezon 2.Amatör Lig'de mücadele eden Yenidoğan Güneşspor, sezonu 18 maçta 14 galibiyet ve 3 beraberlik sonunda topladığı 45 puanla en yakın rakibi ve kendisine tek yenilgisini aldıran Kosova Güçspor'un 5 puan önünde şampiyon olarak tamamladı. Rakip filelere 50 gol gönderen Yenidoğan Güneşspor, kalesinde sadece 14 gol gördü. Gökhan Bahçi ve Ramazan Kara attıkları 16'şar golle takımlarını sırtlayan isimler oldu. Ligin ilk devresini Kosova Güçspor ve Mollaaşkı'nın gerisinde üçüncü sırada kapatan Yenidoğan Güneşspor, ikinci devrede sadece Mollaaşkı ile beraber kalırken, tüm maçlarını kazandı. Şampiyonun büyük ölçüde belli olacağı kritik maçta Kosova Güçspor'u 2-0 yenerek liderle arasındaki puan farkını bire indiren kırmızı-beyazlılar bitime 1 hafta kala Kosova Güçspor'un Öz Y.Selim'e yenilmesiyle liderliğe yükseldi. Son iki hafta maçını ligden çekilen takımlara karşı hükmen kazanan Yenidoğan Güneşspor, 1.Amatör Lig'e yükselmeyi başardı. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden Güneşspor, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 12.grupta 8. sırada buluyordu.

Beştelsizspor

2.Amatör Lig 9.grupta mücadele eden Beştelsizspor, grubunu ikinci sırada tamamlamasına rağmen Fair Play tablosunda 2 kırmızı kart, 27 sarı kart ile grup ikincileri arasında ilk ikiye girerek adını 1.Amatör Lig'e yazdırmayı başardı. Sezonu şampiyon Yenişehirspor ile aynı puanda tamamlayan Beştelsiz, rakibine ikili averajda geçilince ikinci sırayı aldı. 2-2 biten ilk maçın rövanşında Yenişehir'e 1-0 yenilen Beştelsiz hem liderliği, hem de ikili averajı kaybetmiş oldu. Ancak Mavi-beyazlılar grup ikincileri arasında en az kart gören iki takımdan biri olunca 1.Amatör Lig biletini de almış oldu. Oynadığı 16 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik alan Beştelsiz, attığı 44 gole karşılık, kalesinde 17 gol gördü. Uğur Deniz ve Murat Aydın 6'şar, Mert Ataş 5 golle mavi-beyazlıların en golcü isimleri oldu. 2019-202 sezonunda İstanbul 2.Amatör'de mücadele eden Beştelsiz, 8.haftasında pandemi nedeniyle yarıda kalan 8.grupta 7. sırada buluyordu.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam