reklam
reklam

Futbolun yıldızları yetişiyor

Eklenme Tarihi: 21 Haziran 2022, Salı - 14:55   Okunma Sayısı: 82386
HABER: MURAT İLTER Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen alt yapı liglerinde Türk futboluna genç yetenekler kazandırılması hedefleniyor. U16, U17, U18 ve U19 kategorilerinde oynanan müsabakalarda binlere genç futbolcu gelecek için büyük tecrübeler edindiler.

Türk futboluna yeni genç yeteneklerin kazandırılacağı alt yapı liglerinde şampiyonlar belli olmaya başladı. U19 Süper Liginde şampiyon olan Galatasaray bu başarısını Elit U16 Ligi'nde de devam ettirdi ve sezonu çifte şampiyonlukla kapattı. Sarı-kırmızılılar ayrıca Elit 14'de de Beşiktaş ile yarı finalde karşılaşacak. U19 1.liginde ise mutlu sona ulaşan takım Altınordu oldu. Elit U17'de Beşiktaş, Elit 16'da Galatasaray, Bölgesel U19'da Bodrumpsor, Bölgesel U15'de İnegölspor, Amatör U18'de ise Adana Vefaspor şampiyonluğu kazanan takımlar oldu.

U19 Süper Ligi

2021-2022 sezonunda 20 takımla oynanan U19 Süper Lig'de son Galatasaray Şampiyonluğu elde etti. Ligin ilk devresini en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde lider tamamlayan sarı-kırmızılılar, puan farkını koruyarak 38 hafta sonunda birinciliği elde ettiler. Oynadığı 38 maçta 27 galibiyet elde ederek en çok maç kazanan takım olan Galatasaray, 5 beraberlik, 6 da yenilgi aldı. Kalesinde 37 gol gören sarı-kırmızılı ekip rakip filelere 81 gol gönderdi. Galatasaray Ligin 37.haftasında evinde İttifak Holding Konyaspor'u 2-1 mağlup ederken, en yakın takipçisi Beşiktaş'ın Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kalmasıyla bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Galatasray'da Zeki Mert Saki 14, Emir Tintiş, Hamza Yiğit Akman 8'er, Taha Aydınlı 7, Ahmed Jafeli, Eren Büyükkaya, Özgür Baran Aksana 5'er gol kaydetti. Sarı-kırmızılılar ligin son haftasında takipçisi Beşiktaş'a 2-0 yenilmesine rağmen, 3 puan farkla ligi 86 puanla şampiyon bitirdi. Ligin tamamlanmasının ardından Galatasaray kupasını düzenlenen törenle aldı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen törende sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti ile oyuncularına, kupa ve madalyalarını TFF İstanbul Bölge Müdürü Gür Onar ile TFF FGD İdari Koordinatörü Sertan Kıragası takdim etti. Galatasaray U19 takımı önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA Gençlik Ligi'nde temsil edecek

 

Amatör U18

2021-2022 sezonu U18 Türkiye Şampiyonası final müsabakasında Samsun Atakumspor'a 1-0 üstünlük sağlayan Adana Vefaspor, Türkiye birincisi oldu. U18 Türkiye Şampiyonası, 75 ilden 116 takımın katılımı ile 12-15 Mayıs 2022 tarihinde başladı ve 20 grupta 1. Kademe müsabakaları yapıldı. 1. Kademe müsabakaları sonunda grup birincisi olan 20 takımın katılımıyla 4 grupta 2. Kademe müsabakaları oynandı. Final müsabakaları, gruplarda birinci olan Atakum Belediyespor (Samsun), Feriköyspor (İstanbul), Selçuklu Belediyespor (Konya) ve Vefa Spor (Adana) takımlarının katılımı ile 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Bolu'da yapıldı. Bolu Atatürk Stadı'nda Adana Vefaspor ile Samsun Atakumspor arasındaki final müsabakası 1-0 Adana Vefaspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. Adana Vefaspor bu sonuçla Türkiye birincisi olurken, Samsun Atakumspor Türkiye ikincisi oldu. Üçüncülük müsabakasında Feriköyspor'u 4-0 yenen Selçuklu Belediyespor, Türkiye üçüncüsü oldu. Feriköyspor ise şampiyonayı dördüncü olarak tamamladı. Müsabakaları TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi, Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın, Adana ASKF Başkanı Ahmet Bozan, Bolu ASKF Başkanı Cemalettin Metin, spor taban birlikleri yöneticileri ve çok sayıda taraftar izledi.

 

Elit U17

2021-2022 sezonu Elit U17 Gelişim Ligi Finalleri'nde Beşiktaş A.Ş. şampiyon oldu. Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Emirhan Otel Spor Kompleksi 1 Nolu Saha'da oynanan final maçında Altınordu ile karşılaşan Beşiktaş A.Ş., karşılaşmayı Semih Kılıçsoy'un 25 ve 33, Muhammed Eren'in 90. dakikadaki golleriyle 3-0 galip geldi ve mutlu sona ulaştı. Şampiyon Beşiktaş A.Ş.'ye kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Şenol Ustaömer, Futbol Gelişim Direktörlüğü İdari Koordinatörü Sertan Kıragası ile birlikte verdi. Elit U17 Gelişim Ligi ikincisi Altınordu'ya kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörleri Mehmet Hacıoğlu ve Ahmet Ceyhan takdim etti. Üçüncülük maçında rakibi Adana Demirspor'u 2-1 yenen Galatasaray A.Ş.'ye üçüncülük kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörleri Ali Nadir Başkan ile Sinan Turhan sundu. Adana Demirspor A.Ş.'ye dördüncülük plaketini Genç Milli Takımlar Antrenörleri Suat Okyar ve Yusuf Yardımcı teslim etti.

Elit U16

2021-2022 sezonu Elit U16 Ligi Finali, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Galatasaray A.Ş. ile Demir Grup Sivasspor arasında oynandı. Emirhan Spor Kompleksi 1 Nolu Saha'da gerçekleşen mücadeleyi Galatasaray A.Ş.; Recep Yalın Dilek, Halimi Ayaz Yükseloğlu ve Berk Kızıldemir'in golleriyle 3-1 kazandı ve sezonu şampiyon olarak tamamladı. Demir Grup Sivasspor'un tek sayısı Mehmet Mustafa Çolak'tan geldi. Şampiyon Galatasaray A.Ş.'ye kupa ve madalyalarını TFF Genç Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Şenol Ustaömer, U14 Oluşum Milli Takımları ve Scout Ekibi Teknik Direktörü Güngör Şahinkaya birlikte verdiler. Sezonu ikinci bitiren Demir Grup Sivasspor'a ikincilik kupası ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörleri Mehmet Hacıoğlu ile Onur Zayim takdim etti. Üçüncü olan Yılport Samsunspor'a kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörleri Övünç Soykan Başar ve Mehmet Yıldırım verdi. U16 Elit Ligi'ni dördüncü tamamlayan Trabzonspor A.Ş.'ye plaketini Futbol Gelişim Direktörlüğü İdari Koordinatörü Sertan Kıragası verdi. Finali ve üçüncülük maçını MHK üyeleri, Genç Milli Takımlar Teknik Direktörleri ile A Milli oyuncumuz Yusuf Yazıcı da tribünden izledi. Ayrıca Ukrayna'daki savaşta öksüz ve yetim kalan yaklaşık 50 kişilik bir çocuk grubu da tribüne gelerek mücadeleyi takip etti. Galatasaraylı oyuncular, karşılaşma öncesinde Ukraynalı çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bölgesel U15

2021-2022 sezonu U15 Bölgesel Gelişim Ligi Finali, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Emirhan Otel Spor Kompleksi 2 Nolu Saha'da oynandı. U15 Bölgesel Gelişim Ligi Finali'nde normal süresi 2-2 biten müsabakada Esenler Erokspor'u penaltılar sonucunda 5-4 yenen İnegölspor şampiyonluğa ulaştı. Şampiyon İnegölspor'a kupa ve madalyalarını TFF Bölge Antrenörleri Koordinatörü Nevruz Şerif takdim etti. U15 Bölgesel Gelişim Ligi ikincisi Esenler Erokspor'a kupa ve madalyaları Genç Milli Takımlar Oyuncu ve Maç İzleme Antrenörü Sinan Turhan tarafından verildi. Sezonu üçüncü tamamlayan Karşıyaka; kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörü Onur Zayim'in elinden aldı. Çorum FK'ya dördüncülük plaketi Gelişim Ligleri ve Kadın Ligleri Sorumlusu Enes Reşitoğlu tarafından takdim edildi.

 

Bölgesel U19

2021-2022 sezonu U19 Bölgesel Gelişim Ligi Finali'nde Karşıyaka'yı penaltılarla 4-1 mağlup eden Bodrumspor A.Ş. şampiyonluğa ulaştı. Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yer alan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan final maçında 90 dakika Karşıyaka'dan Efekan Kıran, Mustafa Durgun; Bodrumspor A.Ş.'den Emre Özsarı (kk.) ve Kadir Arslan'ın golleriyle 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Üçüncülük maçında Bursa Yıldırım Spor ile Yomra Spor, 2 Nolu Saha'da karşı karşıya geldi. Yomra Spor'u Mustafa Arda Mutlu ve Eren Kara'nın golleriyle 2-0 mağlup eden Bursa Yıldırım Spor, U19 Bölgesel Gelişim Ligi Üçüncüsü oldu. Şampiyon Bodrumspor A.Ş.'ye kupa ve madalyalarını TFF Genç Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Şenol Ustaömer, ikinci olan Karşıyaka'ya kupa ve madalyalarını Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif, üçüncü Bursa Yıldırım Spor'a kupa ve madalyalarını Plaj Futbolu Milli Takımı İdari Koordinatörü Cem Pamiroğlu, dördüncü Yomra Spor'a plaketini Futbol Gelişim Direktörlüğü İdari Koordinatörü Sertan Kıragası verdi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam