reklam
reklam

Gönül Dostları’ndan annelere armağan

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2022, Çarşamba - 08:09   Okunma Sayısı: 97412
Necati Gürbüz’ün başkanlığında ve Türk Sanat Musıkisi’nin büyük ustası Hayri Pekşen’in yönetimindeki Gönül Dostları Musıki Topluluğu, Anneler Günü özel konserinde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu

Anadolu yakasının saygın musıki topluluklarından biri olan Gönül Dostları Musıki Topluluğu ve Fasl-ı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği, dillere destan konserlerine bir yenisini ekledi.

Türk Musıkisi gönüllüsü Necati Gürbüz başkanlığındaki Gönül Dostları Musıki Topluluğunun, Türk musikisinin büyük ustalarından ses sanatçısı Hayri Pekşen yönetimindeki korosu Anneler Günü nedeniyle düzenlenen özel konserde sanatseverlere buluştu.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve TRT ses sanatçısı Seda Gökkadar’ın konuk sanatçı olarak sahne aldığı konserde musıki dostları keyifli bir gece geçirdi.

Kalabalık bir davetli topluluğunun heyecanla izlediği konserin konukları arasında Bölge Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Göksoy, bestekar ve musıki sevdalısı Elçi Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Elçi, şair, güfte yazarı Atılay Erge ve Fahrettin Balaban gibi isimler vardı.

Türk musikisine uzun yılllardır hizmet eden beyefendiliğiyle gönüllerde taht kuran ve uzun sanat yaşamı boyunca bir çok sanatçının yetişmesinde katkıları olan Hayri Pekşen, bu annelere adanan özel gecede hazırladığı repertuvar ve emek verdiği koroyla izleyenlerden beğeni ve alkış aldı.

Konserde solistlere kemanlarda (Maestro) Özgür Koban ve Haşmet Akşener, udlarda Akif Erdem Düzkaya ve Hatice Arma, kanunda Gücenç Saraç, Klarnette Ahmet Gümüş, Çelloda Murat Büyükkaya,Ritmde Özkan Korkut ve bendirde Bahar İrentürk eşlik etti.

Koro şu isimlerden oluştu;

Hatice Gürbüz, Necati Gürbüz, Abdullah Çarıkçıoğlu, Nur Sönmez, M. Kemal Tabakoğlu, Üstün Burçkin, Betül Başıbüyük, Enver Kara Fatoş Erdem, İsmail Koç, Bircan Tansel, Nazlı Türksoy, Ali İhsan Bostan, Ayşe Uysal, Mehmet İnan, Gülay Tanrıkulu, Ercan Mungan, Lütfü Özşen, Şeyma Küçük, Aynur Mete, Memduh Ünaldı, Figen Kıcıman, Neslihan Ürenkuzu, Nuran Karaca, Ömer Özdoğan, Nalan Edinsel.

Konserin başlangıcında kısa bir selamlama konuşması yapan Gönül Dostları Musıki Topluluğu ve Fasl-ı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği kurucusu ve başkanı Necati Gürbüz, “Salgın dönemindeki uzun aranın ardından dostlarla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımıza destek veren Kadıköy Belediyesi’ne, bu akşam bize bu salonda konser vermemize imkan sağlayan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a, konserlerimize her zaman destek veren Anadolu Sigorta’ya ve Çağdaş Sigorta Şirketine teşekkür ediyoruz. Kutsal varlıklarımız annelerimize adadığımız bu özel konserimizde bizleri yalnız bırakmayan musıki dostlarına ayrıca tek tek teşekkür ediyoruz” dedi.

 

MUSIKİYE BÜYÜK HİZMET

Maddi ve manevi olarak musikiye yıllardır önemli hizmetler sunan Necati Gürbüz’ün, müzik sevdalılarına tahsis ettiği Kadıköy Hasanpaşa’daki Fasl-ı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği’nde Türk Sanat Musıkisi çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara katılmak isteyenler 0532 251 75 36 nolu telefondan bilgi alabilir.

Konser koronun seslendirdiği Gülşende yine Ah ü enin eyledi bülbül adlı rast eserle başladı. Ardından Memduh Ünaldı, Ferit Sıdal’ın aynı makamdaki şarkısı Hicran Olacaksa Bu Aşkın Sonu adlı eseri seslendirdi.

Şekip Ayhan Özışık’ın Rast eseri Belki Bir Sabah Geleceksin’i Mehmet İnan seslendirdi. Avni Anıl’ın rast eseri Bir Göz Aşinalığı Var Aramızda’da Neslihan Örenkuzu ve A.İhsan Bostan düet yaptı. Yılmaz Yüksel’in rast eseri Öyle Güzel ki Gözlerin’i Üstün Burçkin okudu, rast eserler Abdullah Çarıkçıoğlu’nun okuduğu İstanbul Türküsü Salıncak’la tamamlandı.

HAYRİ PEKŞEN’E SÜRPRİZ

Hicazkar makamındaki Kulağımdan Gitmiyor Ninni Sesin adlı esere sıra geldiğinde konserin sunucusu Nedim Saatçioğlu, bir emrivaki yaparak koronun seslendireceği bu şarkıyı koro şefi büyük usta Hayri Pekşen’in seslendirmesini istedi. Salondaki sanatseverler de alkışlarıyla destek verince Özcan Korkut’un bu güzel eserini doyumsuz sesiyle koro şefi Hayri Pekşen seslendirdi.

Hicazkar makamındaki bir başka eser Gül Dalında Öten Bülbülüm Olsanı ise Ercan Mungan okudu.

Avni Anıl’ın hüzzam eseri Ömrümüzün Son Saati Çıkmadan Gel Ne Oluru Kemal Tabakoğlu seslendirdi.

Nihavent eserlerden Erdoğan Berker’in Bir İlkbahar Sabahı’nı Ayşe Uysal, Yıldırım Gürses’in Aşkım bahardı Ümitler Vardı adnı eserini Figen Kıcıman okudu.

İlk bölüm hicaz şarkılarla sona erdi. Alaattin Yavaşça’nın Rahmi Duman’ın güftesine yazdığı musıkimizin klasiklerinden olan Kimseyi Böyle Perişan Etme Allahım Yeter’i Ali İhsan Bostan, Avni Anıl’ın eseri Gün be gün yaşanan o hatırayı Betül Başıbüyük seslendirdi. İlk bölüm koronun okuduğu Fahri Kayahan’ın Sarı Kurdelem Sarısı ile tamamlandı.

İkinci bölümde solistler geçidi vardı.

Koronun en genç solisti Şeyma Küçük, Yaşar Güvenir’in hicaz eseri Çaresizim’i okudu.

Abdulla Çarıkçıoğlu, Selçuk Tekay’ın kürdilihicazkar şarkısı Unuturum Diye Yorma Kendini adlı eseri,

Neslihan Örenkuzu Halil Karaduman’ın Leyla Ela Gözlü bir Çöl Ahusu adlı hicaz fantazisini,

Nur Sönmez ise Selahattin İnal’ın Gözümde Özleyiş Gönlümde Acı adlı buselik eserini seslendirdi.

Gönül Dostları Topluluğu’nun kurucusu ve Başkanı Necati Gürbüz önce Sezen Aksu’nun uşşak eseri Sorma Ne Haldeyim’i ardından yine aynı makamda Zeki Duygulu’nun Selam Vermeden Gelip Geçersin isimli eserini seslendirdi.

Fatoş Erdem kürdilihicazkar eserler okudu. Yesari Asım Ersoy’un Ömrümde O Saf Aşkını Kalbimde Yaşatsan ve Avni Anıl’ın Sen Körfeze Geldiğin zaman isimli eserlerini seslendirdi.

Konser konuk sanatçı Seda Gökkadar’ın okuduğu birbirinden güzel ve salonu coşturan şarkılarıyla sona erdi.

Faslı Muhabbet Müzik Eğitim Derneği’nde eğitim alan gençlerin hocaları Özgür Koban’la birlikte sundukları Sultaniyegah sirto dinletisi de salondan büyük alkış aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam