reklam
reklam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: Bu bir ülke meselesi, genel seçim değil

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2017, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 137610

ÇORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Çorum İl Başkanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin bugün çok önemli bir sürecin eşiğinde olduğunu bildirdi. 

Referandum sürecinde bir takım yalan, yanlış bilgilerin ortaya atıldığını belirten Hotar, bunlardan birinin rejim değişikliği olduğunu ancak hiç kimsenin, 1923'te ilan edilen cumhuriyet rejimiyle bir sorunu olmadığını ifade etti.

Hotar, yeni anayasa ile yargı bağımsızlığının yanına bir de tarafsızlığını getirdiklerini vurgulayarak, bağımsız ve tarafsız yargının herkese lazım olduğunu, bunun bilincinde olduklarını ve bunu güçlendirmek için uğraştıklarını dile getirdi.

Anayasa değişikliğinin bu noktaya gelmesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin büyük desteği oluğuna dikkati çeken Hotar, Bahçeli'nin tam bir devlet adamı duruşu gösterdiğini, referandumda MHP'li seçmenlerden de destek istediklerini belirtti.

"Yönetiminiz hata yapabilir, yapıyor da"

Hotar, CHP'li seçmenlere de seslenerek, şöyle devam etti:

"Yönetiminiz hata yapabilir, yapıyor da. Bugün terör unsurlarına destek veren kişilerle beraber görüntü veriyor. CHP'li kardeşlerimizin bundan rahatsızlık duyduğunu ben yakınen biliyorum. Bu bir ülke meselesi, genel seçim değil. Sizlerin de çocukları, torunlarınız var. Sizlerden de referandumda destek bekliyoruz."

Yeni anayasayla yüzde 5'i geçen her partinin genel başkanının ve 100 bin imza toplayan herkesin Cumhurbaşkanı olabilme imkanı tanındığına değinen Hotar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Böyle bir demokrasi var. Kendine, fikirlerine güveniyorsan gel aday ol, daha iyi yönet sen seçil. Niye 'bu yolda kefenimi giydim yola çıktım' diyen bir kişiyi yıpratmak için gece gündüz uğraşıyorsun? Sen aday ol, seçilmek için uğraş ama bu zor. 'Hayır'ların çıktığı mekanizmalara, odaklara bakalım. Onların oklarını karşılamak çok zor. Bu kadar yalan yanlış iftirayı karşılamak çok zor. Bunlara karşı durabilen tek bir güç var o da Allah'a olan inanç ve halkına olan inançtır. İşte buna sahip bir liderimiz varken bize düşen de buna sahip çıkmak." 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam