reklam
reklam

Maltepe’de anlamlı bir doğum günü

Eklenme Tarihi: 8 Şubat 2022, Salı - 23:44   Okunma Sayısı: 67796
Birlikte Güçlüyüz Platformu, Engellilere yönelik çalışmaları ile adından söz ettiren Tülay Düztaş önderliğinde ve Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği ev sahipliğinde Ocak ve Şubat ayında doğmuş engellilere doğum günü partisi düzenledi.

Engellilere yönelik çalışmaları ile sık sık adından söz ettiren Tülay Düztaş yine güzel bir etkinliğe imza attı. Ocak Şubat ayı içerisinde doğan engelleriler için doğum günü partisi organize etti.  Düzenlenen bu etkinliğe Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneği ev sahipliği yaptı. Doğum günü kutlamasına Maltepe  Sanayici ve  İşadamları Derneği Başkanı Muhammet Çavuşoğlu,  CHP  Maltepe İlçe Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Adem Kaya ve Maltepe  Kent Konseyi Başkanı Eray Aydın'da katıldı.

Muhammet Çavuşoğlu, organiasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını vurgularken, her ay tekrarlanmasını dilediklerini söyledi ve Tülay Düztaş’a teşekkür ederken, “Bize bu mutluluğu yaşattığınız için çok mutluyuz” dedi.

Adem Kaya, Tülay Düztaş’ın yıllardır çok önemli etkinliklere mza attığını belirterek, “Bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve  iş insanlarını destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Eray Aydın ise Kent Konseyi olarak Tülay Düztaş’ın her zaman destekçisi olacaklarını vurgularken; “Kent Konseyimiz ve Engelliler Meclisimiz, Maltepe’de bütün engellerin kaldırılması için sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Tülay Düztaş ise Biz Birlikte Güçlüyüz platformunu ve çalışmalarını şöyle anlattı;

“Salgın hastalık korkusu ve hayat pahalılığı yüzünden engelliler ve ailelerinin sosyal hayatları durma noktasına geldi. İşte bu sıkıntılı süreci daha hafif atlatabilmek ve çözüm bekleyen sorunlarımızı çözebilmek için engelliler veya ailelerinden oluşan bir WhatsApp grubu kurdum ve adını hep birlikte Biz Birlikte Güçlüyüz" İbaresini koyduk. Grubumuzda hem kişisel bürokratik ve medikal ihtiyaç sorunlarını gideriyor, hem de ihtiyaca göre belirlediğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. İlk etapta Maltepe'de E-KPSS hazırlık kursu için yani online eğitim ve beraberinde kitap seti için İBB İSEM'e başvurdum. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanan gençlerimiz bu hafta sonu itibarıyla eğitimlerine başladılar. Bu arada tatile ihtiyacı olan engellilerimizi aileleriyle birlikte İBB Şile kampına gönderiyoruz. Grubumuzda memurluk sınavı için nereye başvuracağını bilemeyen ailelere de tıpkı bir danışman gibi hazırlayacağı evrakları ve gideceği kurumların bilgisini veriyoruz. Kısacası herkes hangi bilgiyi alabilirse grubumuzda paylaşıyoruz. Bu yıl itibarıyla engellilerimiz ya da ailelerinin yani engellenmiş canlarımızın doğum gününü kutlama  kararı aldık. Tabii salgın sebebiyle o küçük gruplar halinde, maske ve hijyene dikkat ederek... İçimizden özel eğitim öğretmenimiz de HES kodu kontrolünü üstlendi. Ocak ve şubat ayında doğmuş olan İşitme, görme, bedensel, hafif metal, CP ve otizmli çocuklarımız anne ya da babalarıyla birlikte İsimlerini yazdırdılar . Maltepe  Sanayici ve  İşadamları Derneği başkanı Sayın Muhammet Çavuşoğlu'nun dernek mekanı, pasta ve hediye sponsorluğu ile bu güzel buluşma gerçekleşti. Bu anlamlı doğum günü buluşmasında Kış aylarında doğmuş olan engelli dostu, CHP İlçe Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Sayın Adem Kaya, Kent Konseyi Başkanı Sayın Eray Aydın'da katıldı. Bu doğum günü partisinin en büyük özelliği herkesin imece usulü katkı sağlamasıydı… Anneler yaptıkları kısır, yaprak sarması, kek, poğaça, börek gibi elemeyi ürünleri, getirdikleri duvar süsleri Ramazan Narman hocanın müzik desteği ile buluşma daha da renkli ve coşkulu hale geldi. MASİAD Başkanım Muhammet Bey Engellilerle bir arada olmaktan dolayı duygulu anlar yaşayarak, bu doğum günü buluşmalarının periyodik olarak  devamı konusunda destek vereceğini belirtti. Evet, "Biz Maltepeliler Birlikte Güçlüyüz…"

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam