reklam
reklam

Çocuklar, Pozitip’le enerjilerini korumayı eğlenerek öğreniyorlar

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 126689

Öncelikle hane halkından başlayacak olan bu hareket ile ülke genelinde herkesin enerji tasarrufu yapması ve tüketim davranışlarında bir değişim sağlaması hedeflenmiş. 
Tüm bireyler olarak enerji tasarrufunda harekete geçmemiz gerektiği bilincinin yerleşmesi için Enerjisa, çocuklara enerji tasarrufunu eğlenceli ve öğretici bir yol ile anlatmayı hedeflemiş ve bir mobil oyun hazırlamış. ‘Enerjimi Koruyorum’ mobil oyunu sayesinde çocuklar, dünyanın enerji kaynakları hakkında bilgi sahibi olurken, sınırlı olan kaynakları nasıl koruyabileceklerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde öğreniyorlar. 
Enerji Şehri inşa edecekler
Enerjisa, ‘Dünyanın Enerjisini Ben Koruyorum!’ sloganıyla ilköğretim çağındaki çocuklar için 2010 yılından itibaren hayata geçirdiği ‘Enerji Verimliliği Eğitimleri’ sosyal sorumluluk projesi ile bugüne kadar 520 okuldan yaklaşık 250 bin öğrenciye ulaştı. Şimdi de Enerji Verimliliği Eğitimlerini, hazırlanan mobil oyun ile tüm çocuklara anlatmayı hedefliyor. Çocukları bir maceraya davet eden ‘Enerjimi Koruyorum’ oyunu, enerji koruyucusu Pozitip’in yardımıyla yeni bir şehir inşa edilmesiyle başlıyor. Çocuklar her adımda enerji tasarrufu sağlayacak yöntemleri öğreniyor ve bu yöntemleri uyguladıkça yeşil puanları topluyor. Ayrıca çocuklar, oyundaki evleri ziyaret ederek eğlenceli tutumluluk görevlerini yerine getiriyor, evleri verimli hale getiriyor ve kazandığı ödüllerle yeni maceralara açılmanın keyfini yaşıyor. 
Tüm mobil cihazlardan oynanabilen Enerjimi Koruyorum oyununa Google Play Store ve Apple Store üzerinden ücretsiz olarak erişilebiliyor.

Editör: MAHMUT KILINÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam