reklam
reklam

Sivas Zara Konfederasyonu Dayanışma Gecesi Yaptı

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 225848

İSTANBUL- Sunuculuğu İlknur Kaplan’ın üstlendiği Büyük Zara Buluşmasında en dikkat çeken konuklar ise  ; Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sancaktepe Belediye Başkanı  İsmail Erdem, Zara Belediye Başkanı Seyit Ahmet Pala, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, SİDAD Genel Başkanı Hakkı Ergün, Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılıç, Zara Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Şimşek,Zara Haber ve TV 58 İstanbul Temsilcisi Osman Sönmez, Zara Festival ve Güreş Ağası Şerafettin Yıldırım, İstanbul Diş Teknisyenleri Oda Başkanı Muammer Değerli ve Çalışma  Eski Bakanı Ziya Halis olurken geniş ve yoğun katılımın  da dikkat çektiği gözlerden kaçmadı. 
Cenan Arslan : Bugün burada sağladığımız kardeşlik, birlik, dayanışma ve kardeşlik toplumuzun tüm kesimine hızla yayılacak. 
Zara Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cenan Arslan yaptığı konuşmada ;”2008 Yılında 11 köy derneğinden büyüklerimizin bir araya gelerek kurduğu federasyonumuz bugün, 30 köy derneğinin bir arada olduğu Zara’nın, Sivas’ın bütün bileşenleriyle hareket eden büyük bir aile ve sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Zara Dernekler Federasyonu olarak demokratik ve bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile bu birlikteliği sürdürmek için yola çıktık. Göreve geldiğimiz günden bugüne hemşerilerimizi federasyonumuzun nesnesi değil, öznesi haline gelmesi için çalıştık. Yönetim kurulu olarak Zara’da bulunan mahalle ve köy muhtarlarımızla buluştuk. Köylerimizin ileri gelenleri ile istişare toplantılarında bulunduk. Zaralı hemşerilerimizin köylerindeki şikâyetlerini, taleplerini ve isteklerini dinledik. Hemşerilerimizin taleplerini ilgili ve yetkili merciler ile paylaştık. Amacımız sorunları çözen, ortak akıl ile hareket eden, güçlü ve çözümcü bir yapıya kavuşarak, topluma hizmet etmek. 4 Eylül’ün birleştirici değerleri altında toplumumuzun barışını ve huzurunu sağlamayı amaçlamaktayız. Bu amaçla toplumumuzun farklı dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla bugün burada bir araya gelerek, bu buluşmanın adını Zara Gecesi değil, Büyük Zara Buluşması olarak adlandırdık. Bugün burada sağladığımız kardeşlik, birlik, dayanışma ve kardeşlik toplumuzun tüm kesimine hızla yayılacaktır. Bu anlamlı gecemizi onurlandıran Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Muhtarlarımıza ve çok kıymetli hemşerilerimize tekrardan hoş geldiniz diyorum” diyerek birlik, dayanışma ve kardeşliğin toplumun tün kesimlerine yayılacağını ifade etti. 
Şükrü Erdem : Bu tür çalışmalarda görev almak fedakârlık ister; eşten, aştan ayrı kalmak ister. 
Sivas Platformu – İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı  İsmail Erdem konuşmasında ise ZADEF’i kutlarken  şunları söyledi ; “Bu anlamlı gecede bizleri, sizlerle buluşturan ZADEF’i ve Yönetim Kurulunu öncelikle yürekten kutluyorum. Hemşeri dernekleri, sivil toplum kuruluşları demokrasi ve demokratik sistemin vazgeçilmezi, geçmişten geleceğe köprü uzatan geçmiş kültürel bağlarımızı, gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımızla buluşturan yapılardır. Bu tür çalışmalarda görev almak fedakârlık ister; eşten, aştan ayrı kalmak ister. O yüzden Sivas’ımızın 400 farklı mezrası ile ülkemizin önemli ilçelerinden biri olan Zara geliyor. 4 Farklı mevsimi ile Anadolu’nun farklı renklerini Köse Dağ’dan Zara’mıza bakışımızı, insanlarımızı ve gönül dünyasını gördük.” Diyerek ve  sözlerini de teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 
Handan Toprak Benli: Ülkemizin bölünmez bütünlüğü Sivas’tan geçer. Tam zamanıdır 4 Eylül ruhunun. 
Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise yaptığı konuşmasında Sivas’ın tarihi ve kültürel dokusuna dikkat çekti ve konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Konuşmalarda gerçekten mozaiği ortaya koydular. Sivas’ın tarihi dokusuyla birlikte mozaiği ile ülkemizin küçük sembolü gibidir. Aynı zamanda mozaiği ile aynen Anadolu topraklarında yaşayan tüm farklı inanç, dini, etnik kökenleri bir arada barındırır. Sivas’ın en önemli özelliği Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerdir. 4 Eylül Sivas Kongresi ile Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık yemini etmiştir. Ya İstiklal, Ya Ölüm dediği kenttir. Tam zamanıdır Sivas’ı anmanın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti ihtiyacı olan ruh, 4 Eylül ruhudur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü Sivas’tan geçer. Bizler yurtsever ve aydınlar olarak konfederasyonlarımızla, Sivas’ımızı ve değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle Sivas Konfederasyonumuzun değerli üyesi ZADEF’i bu anlamlı etkinliğinden dolayı kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Yapılan bu konuşmaların ardından geceye gelen konuklar ise  Türk Halk Müziği sanatçıların yorumlarının yanı sıra Davul-Zurna eşliğinde doyasıya eğlenerek de  birlik, dayanışma ve kardeşliği doyasıya yaşadılar. 

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam