reklam
reklam

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi projeleriyle eğitim seferberliğinde

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2021, Pazartesi - 10:15   Okunma Sayısı: 98401
Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesi ve Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında hayata geçen “Öğrenen Mahalle Projesi” ile eğitimi mahallelere taşıdı

NEREDE KALMIŞTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan  "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesi ile Eğitim hayatını tamamlayamamış kız çocukları ve kadınların, yarım kalan eğitimlerine devam etmeleri amaçlandı.

Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlenen "Haydi Kızlar Okula", "Ana Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" gibi projelerle dezavantajlı çocuklar ve kadınlara yönelik projelerin iyi sonuç vermesi üzerine doğan "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesi ile çocuklarımızın ve kadınlarımızın yarım kalmış eğitimlerini tamamlamaları hedeflendi.

Proje ile kadınların bilgi ve becerileri kadar istihdam oranlarını da artırılması, maddi sıkıntı içindeki insanlara ekonomik ferahlık sağlayacak yardımlaşma kanalları açılması da sağlanabilecek. Ana hedeflerden biri de eğitim hakkını tamamlamamış tek bir kadın ya da kız çocuğu bırakmamak. Eğitim öğretim süreçlerini bir şekilde tamamlayamayan kadınların, bu süreci hayat boyu öğrenme ve açık öğretim aracılığı ile tamamlayabilmeleri için de her türlü destek sağlanacak.

Bu projenin toplantısı Maltepe Kaymakamlık binasında yapılmış ve ilçedeki muhtarlara, okul yöneticilerine, öğretmenlere, usta öğreticilere ve tüm kursiyerlere projeyle ilgili bilgi verilmişti.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber konuyla ilgili şunları söyledi; Öğrenen mahalle projesinin amacı Maltepe ilçemizin her mahallesinde bir halk eğitimi  merkezi oluşturarak kişilerin ilgi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaktı. Maltepe Halk Eğitimi Merkezi olarak bu kapsamda her  okulda okuma yazma , el sanatları, giyim, halk oyunları, drama, spor,  aşçılık, yabancı dil, güzellik ve saç bakımı,resim , müzik, muhasebe finans, kişisel gelişim, kalorifer ve doğalgaz ateşçiliği, emlak danışmanlığı, bilişim teknolojileri, aile eğitimi gibi bir çok alanda  kurs açtık.

Çağımızda kadınların meslek hayatına katılmasında ve kadınların eğitiminin ne kadar önemli olduğunun farkında olan bizlerde kadınlara yönelik eğitimlerimizi sürdürmekteyiz.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları sayesinde Okuma- Yazma Kursları ve Açık Orta Okul, lise imkanları ile kadınların yarım kalmış eğitimlerine devam etmeleri sağlanıyor. Özellikle kırsal kesimde veya ekonomik nedenlerle hiç okula gidememiş okuma yazma öğrenememiş kadınların da bu sayede eğitime katılmaları için fırsatlar oluşturuluyor.  Toplumun tüm kesimlerinin eğitim hakkından eşit yararlanmalarının sağlanması önemli.”

Asuman Büber, ‘Açılan kursların yanı sıra Maltepe Halk Eğitimi Merkezi olarak Okuma-Yazma kurslarımız; 

Kadir Has İlkokulunda 1 (bir),

Merkez Binamızda 2 (iki),

Fındıklı Kadın Dayanışma derneğinde 1(bir),

Şehit Er Çağlar Mengü İmam hatip Lisesinde 1 (bir),

Gülsuyu Kadın Dayanışma derneğinde 1 (bir),

Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumunda 1 (bir),

Esenkent Kadın Dayanışma Derneğinde 1 (bir),

Başıbüyük Kadın Dayanışma Derneğinde 1 (bir)

Maltepe Cezaevinde 2 (iki)adet olmak üzere açılmıştır.” dedi.

ÖĞRENEN MAHALLE

Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında kurumsal iş birliğiyle hayata geçirilen “Öğrenen Mahalle Projesi”  kapsamında mahallerde eğitim ortamı ve ulaşımı uygun birer okul belirlenerek hayat boyu öğrenme merkezi hâline getirilmesi talimatını vermişti.  İlçe halk eğitim merkezleri ile eşgüdümlü bir şekilde uygulanacak proje ile hayat boyu öğrenme süreçlerine yönelik farkındalık artırılması hedeflenmişti.

Proje kapsamında Maltepe Halk Eğitimi Merkezi de çeştl kurslar açmıştı.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber; “Öğrenen mahalle projesinin amacı Maltepe ilçemizin her mahallesinde bir halk eğitimi  merkezi oluşturarak kişilerin ilgi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaktır. Maltepe halk eğitimi merkezi olarak bu kapsamda her  okulda okuma yazma , el sanatları, giyim, halk oyunları, drama, spor,  aşçılık, yabancı dil, güzellik ve saç bakımı,resim , müzik, muhasebe finans, kişisel gelişim, kalorifer ve doğalgaz ateşçiliği, emlak danışmanlığı, bilişim teknolojileri, aile eğitimi gibi bir çok alanda kurs açmış bulunaktayız.” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam