reklam
reklam

Maltepe Yıldızspor Genç Kızlar Takımı İçin Hazırlanıyor

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 153301

Yaşar Murat Orhan: “Türkiye’de Voleybol;Futbol ve Basketbol’dan sonra geliyor. Voleybolun diğer branşlardan daha üst sıralarda yer alması için uğraşıyoruz.”

7 senedir Maltepe Yıldızspor için antrenörlük yapan Yaşar Murat Orhan bu sezon 3 kategoride yarıştıklarını ve takımların  bu sezon başarılı bir grafik çizdiklerini ifade etti. Genç voleybolcularımıza ve velilere  tavsiyelerini sorduğumuzda altyapının  çok önemli  olduğunu ve 4 yaşında Jimnastiğe başlayarak yeterli desteği kazandıktan sonra 8 yaşından itibaren voleybola başlanabileceğini ifade eden Orhan; ülkemizde voleybola yeterince değer verilmediğini ve voleybolun halbuki çok keyifli bir takım sporu olduğunu söyledi. Eski yıllara göre gereken değerin daha iyi ama  bununla yetinmediklerini  daha fazla olmasını istediklerini söyleyen Yaşar Murat Orhan Voleybolun diğer branşlardan daha üst sıralarda yer alması için uğraştıklarını; bunun içinde katılım sayısının artması gerektiğini, velileri yönlendirirken  de voleybolun üst sırlarda yer alması için uğraştıklarını açıkladı.  

 

Hocam;kısaca kendinizi anlatabilir misniz ?

Y.M.O: Adım Yaşar Murat Orhan. Antalyalyım. 7 senedir Maltepe Yıldızspor için antrenörlük yapmaktayım.

Hocam; Maltepe Yıldızspor’un voleybol takımlarının başarı grafikleri baya yüksek şu dönemde.Bize ve  çalıştırdığınız takımın durumundan bahsedebillrmisniz ?

Y.M.O: Bu sene biz 3 kategoride katıldık. Minikler, Küçükler ve Yıldız Kızlar kategorilerinde. Başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Şu dönemde de; Gelişim Liginde yer alacağız. Ligin başlamasını bekliyoruz.

Hocam;Minik ve Genç Voleybolcularımıza tavsiyeleriniz neler olabilir?

Y.M.O:  Öncelikle velilere şunu söylemek istiyorum; altyapı çok önemli burada. 4 yaşında Jimnastiğe başlayarak yeterli desteği kazandıktan sonra 8 yaşından itibaren voleybola bekliyoruz onları. Eğer Jimnastik altyapıları olursa bizimde onların da işleri kolaylaşır. 

Hocam; Maltepe Yıldızspor’un önümüzdeki  dönemdeki çalışmaları neler olacak ?

Y.M.O: Önümüzdeki senede çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Yine bu  salonda çalışmalarımıza devam ediyor olacağız

Hocam; sizce ülkemizde voleybola yeterince değer veriliyor mu ?

Y.M.O: Yeteri kadar verilmiyor. Üçüncü sırada kaldık maalesef;  halbuki çok keyifli bir takım sporu voleybol .Eski yıllara göre gereken değer daha iyi ama biz bununla yetinmiyor daha fazla olmasını istiyoruz.

Hocam; son olarak Son An Gazetesi okuyucularına söyleceğiniz mesajlar var mı?

Y.M.O: Sürekli voleybolun hayatlarının içlerinde olmasını istiyoruz. Voleybolu çocuklara sevdirebilirsek; Türkiye’de Voleybolun gelişmesi ve söz sahibi olması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de Voleybol;Futbol ve Basketbol’dan sonra geliyor. Voleybolun diğer branşlardan daha üst sıralarda yer alması için uğraşıyoruz. Bunun içinde katılım sayısının artması gerekiyor. Velileri yönlendirirken  de voleybolun üst sırlarda yer alması için uğraşıyoruz.

Hocam,röportajnız için teşekkür ediyoruz.

Y.M.O: Ben de Son An  gazetesine  çok teşekkür ediyorum. 

 

Aykut Emre: Çocuğunuz muhakkak spor yapsın. Voleybol,Basketbol,Jimnastik  olsun ama bizim spor kültürünü aşılamamız gerekiyor onlara. Voleybolda son 4-5 senedir Türk takımları birbirleriyle final oynuyorlar ama basın şunları küçücük puntolar halinde veriyor.

Röportaj yaptığımız bir diğer isim de Aykut Emre. Maltepe Celal Avşar Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmakta olan Emre aynı zamanda da Maltepe Yıldızspor için Voleybol Antrenörlüğünü Yaşar Murat Orhan’la  birlikte  üslenmekteler. Minik, Küçük ve Yıldız kızlar takımlarının  olduğunu  ve Maltepe Yıldızspor ‘un 3 senedir Voleybol ve Basketbol takımlarının faaliyette olduğunu  ve Galatasaray,Fenerbahce,Vakıfbank takımlarıyla voleybolda başa baş  yarıştıklarını açıklayan Emre; bu senenin kalan kısmında da Gelişim Ligi başlayacağını ve ilk üçte yer alacaklarını tahmin ettiklerini söyledi. Aykut Emre yeni voleybola başlamak isteyenler için  söyle tavsiyelerde bulundu. “Çocuğunuz muhakkak spor yapsın ve bir spora yönelsin. Voleybol,Basketbol,Jimnastik  olsun ama bizim spor kültürünü aşılamamız gerekiyor onlara. Maalesef toplum olarak bu konuda geriyiz. Yani; velilerimiz özellikle çocuklarımızı sınav yarışında strese sokuyorlar. Aman spora gitmesin ders çalışın deniliyor. Tam tersi.Bir kere bilimsel olarak spor yapan insanın beynin daha fazla çalıştığı açıklanmıştır. Yani kalp beyine daha fazla kan pompalıyor ve beyinde daha fazla çalışıyor bu bilimsel olarak da açıklanmış ama ısrarla velilerimiz çocuklarını  “aman spora gitmesin ders çalışın” diyerek spordan uzak tutmaya çalışıyorlar.” Aykut Emre Voleybol’un maalesef takım sporları arasında ülkemizde 3.sırada yer aldığını,Basketbol  ve Voleybolda Avrupa Kupalarında  daha başarılı sonuçlar aldıklarını Vakıfbank, Fenerbahçe  ve Eczacıbaşı’ın  daha başarılı olduğunu  ve voleybolda son 4-5 senedir Türk takımlarının  birbirleriyle final oynadıklarını ama basının bunu küçük puntolarla verdiklerini voleybolun da basın ve toplum tarafından aynı sevgiyi ve ilgiyi beklediklerini ifade etti. Aykut Emre Son An okuyucularına şöyle mesajlar verdi:” Sadece çocuklar için değil herkesin hayatında spor kültürünün olması lazım.Mesela bizim yaşımızda  yürüyüş mü yapacağız? Yürüyüş yapacağız. Koşu mu yapacağız ? Koşu yapacağız. Maalesef Türk insanının içinde  spor kültürünün pek gelişmediğini görüyoruz. Aileler ve fert olarak da maalesef bir sporu hayatımıza sokamadık. sokamadık. Son An okuyucularına önerim herkesin hayatında spor olmasını istiyor ve rica ediyorum sağlıklı yaşam için .””

 

 

                                   

Hocam;kısaca kendinizi anlatabilir misniz ?

A.E: İsmim Aykut Emre.1963 Yalova doğumluyum.lk-Orta ve Lise eğitiminin Yalova’da tamamladım. Uludağ Üniversitesi  M.Y.O Spor Bölümünü kazandım. Çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra en son Maltepe Celal Avşar Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmaktayım .Aynı zamanda Maltepe Yıldızspor için Voleybol Antrenörlüğünü Yaşar Murat Orhan  hocamız ile birlikte  üslenmekteyim.

Hocam; Maltepe Yıldızspor’un  Voleybol konusundaki bu sezonki durumu nasıl oldu. Bildiğim kadarıyla iyi de bir sezon geçirildi.

A.E: Şimdi bizim Minik, Küçük ve Yıldız kızlar takımlarımız var  önümüzdeki sezonda; Genç Kızlar takımımızın kurulması için sağ olsun Murat hocamız yardımcı oluyor. Hem başarılı bir antrenör aynı zamanda çocukları da eğitiyor. Ondan memnunuz. Çocuklarımız da sağ olsun kulübümüz için çalışıyor ve o kadar katkı sunuyorlar ki ; kurulalı 3 senedir Maltepe Yıldızspor  Voleybol ve Basketbol takımları faaliyetteler ve Galatasaray,Fenerbahce,Vakıfbank takımlarıyla voleybolda yarışıyoruz  mesela. Başa baş oynayabilecek düzeydeyiz şu anda.

Hocam; Maltepe Yıldızspor’un  önümüzdeki sezon planlaması nasıl olacak ?

A.E: Şimdi Maltepe Yıldızspor’un  önümüzdeki sezondaki planlanmasındaki amacımız her sezonun bir üst seviyesine çıkılması. Hedefimiz de bir ilerisi. Daha iyi olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Okullarla çalışmalar yapıyoruz öğrenci bulmak için. Zor oluyor öğrenci bulmak ve velileriyle görüşüyoruz haliyle . İnşallah da seneye  daha başarılı olacağız.

Hocam;  Peki Maltepe Yıldızspor’un  bu sezonun kalan kısmında çalışmalar neler olacak ?

A.E: Şimdi bu senenin kalan kısmında da Gelişim Ligi başlayacak. Zaten 1-2 hafta içinde başlyor.Daha başarılı olacağımıza inanıyorum.Büyük ihtimalle ilk üçe girebiliriz.

Hocam;  yeni voleybola başlamak isteyenler için tavsiyeniz neler olabilir ?

A.E: Şimdi, öncellikle velilere ve Marmara Çağdaş okuyucularına söyleyeceğim şey; çocuğunuz muhakkak spor yapsın. Voleybol,Basketbol,Jimnastik  olsun ama bizim spor kültürünü aşılamamız gerekiyor onlara. Maalesef toplum olarak bu konuda geriyiz. Yani; velilerimiz özellikle çocuklarımızı sınav yarışında strese sokuyorlar. Aman spora gitmesin ders çalışın deniliyor. Tam tersi.Bir kere bilimsel olarak spor yapan insanın beynin daha fazla çalıştığı açıklanmıştır. Yani kalp beyine daha fazla kan pompalıyor ve beyinde daha fazla çalışıyor bu bilimsel olarak da açıklanmış ama ısrarla velilerimiz çocuklarını  “aman spora gitmesin ders çalışın” diyerek spordan uzak tutmaya çalışıyorlar. Benim Son An okuyucularına tavsiyem çocuklarını bir spora yönlendirmeliler.Muhakak  çocuklar sporun içinde olsunlar.

Hocam; sizce ülkemizde voleybola yeterince değer veriliyor mu ?

A.E: Şimdi,yeterince değer verilmiyor. Maalesef voleybol takım sporları arasında 3.sırada.Gerekli değeri görmüyor .İşte görüyorsunuz; Futbol birinci sırada. Ancak futbolda Avrupa anlamında başarılı değiliz. Basketbol  ve Voleybolda daha başarılıyız.Ama voleybolda Vakıfbank ve Fenerbahçe daha başarılı oldu. Şampiyon oldular. Ama ısrarla büyüklerimiz, bu sporu yöneten insanlarımız ısrarla at gözlüleri takmışlar .Bunu da içtenlikle söylüyorum.Yani burada bir başarı var voleybolda.Baskebolda final-foura kalan takımımız var ama şampiyon olanımız yok Erkeklerde. Kadınlarda 2-3 sene önce Galatasaray Şampiyon oldu. Ve voleybolda son 4-5 senedir Türk takımları birbirleriyle final oynuyorlar. İşte Avrupa Şampiyonasında iki Türk takımı Eczacıbaşı-Vakıfbank.Bu çok önemlidir. Ama basına bakarsanız şunları küçücük puntolar halinde veriyor.Bir futbolda Galatasaray UEFA Kupasını aldığında dünya ayağa kalktı. Aynı sevgiyi, ilgiyi voleybol göremiyor. Üvey evlat muamelesi görüyor. Bizde bunların düzelmesini istiyoruz.

 

Hocam; son olarak Son An okuyucularına söyleceğiniz mesajlar var mı?

A.E:  Son An okuyucularına söyleceğim mesaj;sadece çocuklar için değil herkesin hayatında spor kültürünün olması lazım.Mesela bizim yaşımızda  yürüyüş mü yapacağız? Yürüyüş yapacağız. Koşu mu yapacağız ? Koşu yapacağız. Bizim yaşımızdaki aileler,karı-koca olarak akşamları okula  geliyoruz voleybol oynuyoruz mesela. Hayatlarına sporu bir şekilde soksunlar .Maalesef Türk insanının içinde  spor kültürünün pek gelişmediğini görüyoruz. Aileler ve fert olarak da maalesef bir sporu hayatımıza sokamadık. Marmara Çağdaş okuyucularına önerim herkesin hayatında spor olmasını istiyor ve rica ediyorum sağlıklı yaşam için .Hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum .

 

Hocam,röportajnız için teşekkür ediyoruz.

A.E: Ben de gazetenize çok teşekkürlerimi ediyor;Son An Gazetesi’ne basın yaşamında başarılar diliyorum . 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam