reklam
reklam

“Kimsesizlerin KİM'i” Küçükçekmece İyilik Merkezi

Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2017, Salı - 13:00   Okunma Sayısı: 248955

İSTANBUL- Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan belediyelerimiz,  bulundukları beldenin hayırsever halkı ve kurumlarının da desteği ile her yaştan ihtiyaç sahibi yüzbinlerce kişiye yardım ve hizmet sunarlar. 
Sosyal belediyecilik örneği sergileyen belediyelerimizden biri de Küçükçekmece Belediyesi’dir. Belediye bünyesinde  hizmet veren ‘Küçükçekmece İyilik Merkezi,  Küçükçekmeceli hayırsever vatandaşlar,  kurumlar ve belediye işbirliği ile son iki yılda büyük bir rekora imza attı. 
Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ve kurulduğu günden bu yana Küçükçekmece’deki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Küçükçekmece İyilik Merkezi aracılılığıyla 7’den 77’ye herkesin ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Ayrıca bünyesinde barındırdığı Aşevi, Aile Danışmanlık Merkezi, Oyuncak Kütüphanesi, Giyim Mağazaları ve Lojistik Deposu ile “Kimsesizlerin KİM'i” Küçükçekmece İyilik Merkezi, hiç bir ayrım gözetmeksizin her yaştan ihtiyaç sahibine pek çok önemli hizmet sunmaktadır. 
Geçtiğimiz iki yılda yüz binlerce kişiye sosyal yardım ve hizmet sunduklarını söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Geleneksel belediyecilik anlayışının dışına çıkarak sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda belediyemizi sadece altyapı yapan bir birim olarak değil; insanların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, bu konuda görev ve sorumluluklar alan bir hizmet ve yönetim birimi olarak görüyoruz. Küçükçekmece’de ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ederek, yardım eli uzatmaya devam ediyoruz. Küçükçekmece İyilik Merkezi, ilçedeki ihtiyaç sahibi kimselere yalnızca giyim değil, gıda, ev eşyası, sıcak yemek, yaşlı -engelli kişisel bakım hizmetleri, psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuyor. 2014-2016 yılları arasında bu alanda çok önemli çalışmalara imza attık. Hayırsever vatandaşlarımız ve kurumlarımızın da desteğiyle iki yılda yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardımda bulunduk. Gıda, giyim, eğitim, kariyer, istihdam ve psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında, toplamda 800 bin adet farklı yardım ve desteklerde bulunduk. 2017'de de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yardımlardan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ilçemizde İstasyon Mahallesi’nde hizmet veren Küçükçekmece İyilik Merkezi’ne başvuruda bulunabilir.” dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile takdire şayan hizmetler sunan  Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İyilik Merkezi’nin  çalışmalarını kısaca şöyle sıralayabiliriz. 
Binlerce Kişiye Sıcak Yemek 
Küçükçekmece ilçe sınırları içerisinde yaşayan yaşlı veya engelli kimselerin bakımlarıyla yakından ilgilenen, bütün yıl boyunca günde iki öğün ve üç çeşit sıcak yemek ulaştıran İyilik Merkezi, yine yılın her günü açık yemekhanesi ile de ihtiyaç sahiplerine yemek ikram etmektedir. Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi Aşevi, yakınlarını yitirmiş, acılı vatandaşlara bu acılı günlerinde “Taziye Yemeği Hizmeti” sunarak acılarına bir nebze de olsa ortak olmaya çalışmaktadır. 
Mobil Büfe İle İkramlar
İlçede bulunan durak ve meydanlarda işe ya da okula yetişebilme telaşını üzerinden atmaya çalışan vatandaşlara da “Mobil Büfe” aracılığı ile çeşitli ikramlarda bulunulmaktadır.. 
Gıdadan Eğitime Çeşitli Yardımlar
Küçükçekmece İyilik Merkezi ekipleri, ayrıca  ilçede zor ekonomik koşullar altında yaşam mücadelesi veren  ihtiyaç sahibi kişilerin karşılayamadıkları başta gıda olmak üzere giyim, eşya ve çeşitli ihtiyaçları, gelen başvuruları ikamet ettikleri adreslerde sosyal inceleme yaparak, uygun görülen miktarda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine yapılmaktadır. Bu yardımlardan en önemlilerinden biri de eğitim – öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye eğitim seti yardımları olmuştur. 
İlçede Yaşayan  Kişilere Kariyer Ve İstihdam Danışmanlığı 
Önemli bir diğer hizmette Küçükçekmece’de yaşayan ve çeşitli nedenlerle işinden ayrılmak zorunda kalmış ancak iş hayatına devam etmek isteyen kişilerin işverenlerle buluşturan Küçükçekmece İyilik Merkezi bünyesindeki İstihdam ve Kariyer Merkezi, İŞKUR’a ait iş ve işlemleri de gerçekleştirmektedir. 
Ayrıca istihdamı destekleyici ortak çalışmalar gerçekleştiren İstihdam ve Kariyer Merkezi, İŞKUR’ la birlikte yürüttüğü İMEP (İstihdam için Meslek Edindirme Projesi) kapsamında gerçekleştirdiği kurslarla, katılım sağlayan kursiyerlere çeşitli dallarda eğitimler vererek, potansiyel iş gücüne nitelik kazandırılmasının amaçlandığı projelerde aktif rol oynamaktadır.
Örnek Psikolojik Danışma Merkezi 
Sosyal düzenlemelerin yerel yönetimlerin bir parçası olduğu farkındalığı ile hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi İyilik Merkezi, aile hayatının güçlendirilmesi, aile bütünlüğünün korunması ve sağlıklı çocuk yetiştirme amacıyla her biri alanında uzman dokuz psikologla psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir. 
Yaşlı Ve Engellilerimize Kişisel Bakım
Küçükçekmece Belediyesi’nin önemle üzerine eğildiği ve bu doğrultuda özverili ve duyarlı çalışmalar yaptığı bir kesim ise belli bir yaşı geçmiş, yalnız ve yardıma ihtiyacı olan yaşlılarımız ile ilçede yaşayan engellilerimizdir. Bu yaşlılarımız ve engellilerimiz, gündelik hayata dair bazı temel ihtiyaçlarını bir başkasının yardımı olmadan yerine getiremedikleri için  buradan yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi, ortalama yaşam kalitesinin altında bir yaşam sürmek zorunda kalan yaşlı veya engelliler için başlattıkları hizmet  ile yaşlı ve engellilerimizin  bulundukları ortamın temizliğinden çeşitli bakım-onarım işlerinin yapılması ve kuaförler tarafından kişisel bakımlarının yapılması hizmeti verilmektedir. 
Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ve Sağlık İşleri Müdürlüğü  tarafından ilçede bulunan engellilere, hastane, diyaliz merkezleri gibi sağlık kuruluşlarına ulaşımlarının sağlanmasında destek olunurken, ihtiyaç duydukları manuel veya akülü sandalye gibi medikal amaçlı yardım malzemeleri de yine belediye tarafından karşılanmaktadır. Bu araçların bakım ve onarımları da yine belediye ekipleri tarafından yapılmaktadır. 
Genel belediyecilik anlayışından çok sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet vermeyi kendine görev belleyen Küçükçekmece Belediyesi ve belediyenin  tüm diğer birimlerine Küçükçekmece halkı için yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı kutlar, çalışmalarının ve başarılarının devamını dilerim 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam