reklam
reklam

Yeditepe, 5 Sanatçı ve ‘Sınır’!

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2021, Cumartesi - 14:01   Okunma Sayısı: 72637
Yeditepe Üniversitesi Doktora öğrencisi 5 sanatçı Kadıköy Halk Eğitimi Merkez fuayesindeki sergide Pandeminin yarattığı zor karantina koşullarında, "Sınır" olgusunu resimle anlattı

Yeditepe Üniversitesi Doktora öğrencisi 5 sanatçı, Aynur Ş. Şahin, Begüm Canel, Nurhan Köksal, Resul Rzayev ve Tetiana Müsevitoğlu,  Pandeminin yarattığı zor karantina koşullarında, "Sınır" olgusunu fırçalarıyla tuvallerine yansıttıkları duygularıyla anlattı.

Yeditepe Üniversitesi doktora öğrencisi 5 sanatçının “Sınır” temalı resim sergisi, Kadıköy Kültür Sanat Derneği (KKSD) ev sahipliğinde açıldı. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde, genç sanatçıların müzik dinletisi eşliğinde düzenlenen kokteyl ile sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, büyük ilgiyle karşılandı.

50 PARÇADAN OLUŞUYOR

Serginin açılışında bir konuşma yapan Yeditepeli sanatçı Tetiana Müsevitoğlu; “Biz, Yeditepe Üniversitesi doktora öğrencileri Aynur Ş. Şahin, Begüm Canel, Nurhan Köksal, Resul Rzayev ve Tetiana Müsevitoğlu olarak, pandeminin yarattığı zor karantina koşullarında ‘Sınır’ olgusunu kültürel, fiziksel, ruhsal ve mental bakımdan somut ve keskin bir şekilde, sınırlar içinde hissediyoruz. Bu duygularımızı ‘Sınır’ temalı sergimizdeki 50 parçadan oluşan eserlerimiz ile anlatmaya çalıştık” dedi.

KARANTİNA SÜRECİ

SANATI DA ETKİLEDİ

Tuval üzerine yağlıboya, akrilik, kavramsal sanat ve enstalasyon çalışmalarını sanatseverler ile paylaşmak adına sergilemek istediklerini sözlerine ekleyen Müsevitoğlu;  “Bu durumu her birimiz kendine göre yaşarken, karantina süreci ile yaşamımızın kısıtlanması, çalışmalarımızda da iz bıraktı. Bu dönemi bugün sizlerle paylaşmak istiyoruz. Projelerde bizimle sürekli çalışan Yeditepe Üniversitesi öğretmenleri Sayın Gülveli Kaya ve Sayın Devabil Kara’ya en derin şükranlarımızı sunarız. Serginin düzenlenmesinde bizlere öncülük yapan Kadıköy Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nesibe Müsevitoğlu’na da şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca, etkinliğin düzenlenmesindeki misafirperverliği ve desteği için Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Hülya Narsap’a çok teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR BELGELERİ

VERİLDİ

Etkinliğin düzenlenmesindeki misafirperverliği ve desteği için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a, bu sergi ile birlikte her zaman yanlarında olan Kadıköy Kültür Sanat Derneği yönetimine ve üyelerine teşekkürlerini ileten Yeditepeli 5 sanatçıya teşekkür belgeleri verildi. İstanbul dışında olduğu için sergi açılışına katılamayan KKSD Yönetim Kurulu Başkanı Nesibe Müsevitoğlu’nun kutlama mesajı açılışta okundu. KKSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Cevizli açılış konuşmasında şunları söyledi: “Pandeminin hayatımıza etkisini başarılı çalışmaları ile anlatan Yeditepeli 5 sanatçımızı kutluyor, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a, açılışa katılan sanatseverlere ve dernek üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.”

KKSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Cevizli, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihal Arda ve Tarık Şerbetçioğlu ile birlikte sanatçılara KKSD Yönetimi adına başkanın teşekkür belgelerini sundu.

Dernek yönetimi tarafından Fulya Soyata’ya serginin düzenlenmesindeki katkıları ve verdiği müzik desteği nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ise sergiyle ilgili şunları söyledi;

“Yeditepe Üniversitesi Doktora öğrencileri Kadıköy Kültür Sanat Derneği aracılığıyla kurumumuza başvuru yaptıklarında sergi konuları beni oldukça etkiledi. Sergi pandemi de özellikle karantina sürecinde insanların küçük alanlarda kapalı kalma sürecinde yaşadıklarını yansıtıyordu. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak güncel ve tüm dünyayı etkileyen bu önemli konuyu işleyen bu güzel sergiye ev sahipliği yapmak bizi oldukça memnun etti. Kursiyerlerimizin sergiye ilgisi oldukça sevindiriciydi. Sergi ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Kaynak: AA
Editör: BAŞAK ERTEKİN, İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam