reklam
reklam

Dragos Musıki 13. sezona başladı

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2021, Cuma - 00:13   Okunma Sayısı: 87812
Maltepe ve Kartal ilçelerimizin gururu Dragos Musıki Derneği 12. Müzik sezonunun açılışını 3 Ekim Pazar günü coşkulu bir etkinlik ve yoğun müziksever kitlenin katılımıyla gerçekleştirdi.

2011 yılında kurulan ve bugüne kadar  musıkimizi ve kültürümüzü yurtiçinde ve dışında başarıyla temsil eden ve bir anlamda bugüne kadar Kültür elçisi gibi faaliyet gösteren Dragos Musıki Derneği Bu güne kadar bünyesindeki muhtelif korolarla 255 yurt içi 25 yurtdışı konseri gerçekleştirdi.

Muhtelif korolarının yıllar içinde birincilik ödüllerine sahip olan  Dragos Musıki derneğinin kurucu  Başkanı Serdar Taştanoğlu  yaptığı açılış konuşmasında; “iki yıllık Korona salgını sürecinde en çok mağduriyet yaşayan kesimin Müzik ile ilgili faaliyetler yapan kişi yada kurumlar olduğunu  derneklerinin de bu anlamda maddi manevi büyük kayıplara uğradığını. En büyük tesellilerinin korona’ya yakalanan bazı üyelerinin bu hastalığı yenip sağlıklarına kavuşması olduğunu. koronanın kendilerine Viyana, Budapeşte, Magosa  gibi yurtdışı olmak üzere toplam 16 etkinliğin iptal edilmesine alınan uçak biletlerinin zayi olmasına sebep olduğunu ancak bu iki yıllık sürecin kendilerine bol bol çalışma zamanı ve  repertuar, proje üretme fırsatı sağladığını” ifade etmiştir.

Başkan yardımcısı Aysel Taştanoğlu; Dragos musıki derneğinin bu sezon üç Türk Sanat Müziği korosu, bir halk müziği korosu, bir dünya ve etnik müzikler korosu ile sezona açıldığını TSM korolarını birbirinden değerli üç sanatçı hocanın çalıştıracağını Bunlardan birini TRT İstanbul radyosu sanatçısı Berrin Şener olduğunu ve korosunu her Salı 19.00-21.00 de diğer birinin Sanatçı Selma Hepgül tarafından her Perşembe saat 19.00-21.00 de çalıştırılacağını  ve  son olarak üçüncü TSM korolarını ses sanatçısı Udi tarihi Türk müziği topluluğu üyesi Cihat Hırçın Hoca tarafından her cumartesi saat 14.00-16.00 saatlerinde çalıştırılacağını. Türk halk müziği korosunun şefliğini  ise  ses sanatçısı müzisyen İlayda Türkü Yıldız’ın Sanat yönetmenliğini ise Erdem Alkanın yapacağını ve her Çarşamba 19.00-21.00 de çalışacaklarını, Derneğin başarılı korolarından olan dünya ve etnik müzikler korosunun şefliğini dernek kurucu başkanı olan Şef Serdar Taştanoğlunun  yapmakta olduğunu ve koronun her Salı ve her Pazar 14.00-17.00 çalışacağını  ifade etti.

Ayrıca dernek bünyesinde birbirinden kıymetli enstrüman ve Şan eğitmen hocalarının yer aldığını: Bunlar şu şekilde sıralarsak ; Piyano ve batı keman derslerini Doç dr Halit Çam’ın, Ud derslerini yılların udisi viztiyöz udi Cihat Hırçın hoca ile  Udi İsmail Baydar hocanın vereceğini Alaturka keman derslerini kemani Hüseyin Cümbüşlü hocanın vereceğini  Bu arada    TRT sanatçısı hocaların hocası Hüsnü Aydoğdu hocanın ise bağlama kemençe kemane dersleri vereceğini  belirtti.

Yönetim kurulu üyesi Hafize Erol bu sezon bir ilke imza atarak  derneğin Şan piyano ve çello derslerinin hocası Rus kökenli Türk vatandaşı Lora Bell  hocanın Rusça derslere başladığını söyledi.

Yönetim kurulu üyesi Serpil Sorkun  Dragos musıki dünya ve etnik müzikler korosunun 20-24 tarihlerinde 3.Uluslararası Mardin festivaline davet edildiğini korolarının yine her zaman olduğu üzere başarı alkış ve gururla döneceğini vurguladı.

Yönetim kurulu üyesi Ümran Özbey  Dragos Musıki derneğinin müzikseverle çocuklarının gelişimini ve derslerinde başarılarının artmasını isteyen veliler için büyük şans olduğunu derneklerinin çok merkezi bir noktada konuşlandığından ulaşımın  zaman kaybı olmadan ve strassiz gerçekleşebileceğini, Marmaray Maltepe tren istasyonuna  Minibüs ve sahil yollarına 5 dk mesafede olması  otopark ve havalandırma sorunu olmayan bir atmosferde ders çalışıldığını  hijenik ve havalandırmalı ortamda ve bahçede çalışmalarını sürdürdüklerini    müzikseverlerin yalı mah Kumkumoğlu parkındaki derneklerine beklediklerini belirtti.

Bizde SONAN Gazetesi olarak bu aktif ve başarıl derneğe herkesin sahip çıkmasını ve  başarılarının devamını dileriz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN, İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam