reklam
reklam

Anatolia Hukuk Derneği Kuruldu

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2017, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 318056

Bize Derneğin Kurulma Amacından Bahseder misiniz ?

Y.Z.Ç: Derneğimizin amacını şöyle  tarif edersek;üyelerinin sosyal, kültürel, sanatsal, mesleki ve akademik yaşantılarına katkıda bulunmak ve bu doğrultuda ulusal ve uluslararası çalışmalarda yer almak veya bu çalışmaları düzenlemek; mezunlar, öğrenciler ve öğretim görevlilerini kapsayacak şekilde saygın bir camia yaratma hedefiyle organizasyonlar gerçekleştirmek; üyeler arasındaki dayanışmayı artırmak; öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve mezunların öğrencilik ve meslek hayatlarında karılaştıkları sorunlarla ilgilenmek; mezunların ve öğretim görevlilerinin birikimlerini fakültenin sosyal, akademik, kültürel ve sanatsal gelişimine katkıda bulunacak şekilde yönlendirmek; sahip olduğu maddi olanakların elverdiği ölçüde ve derneğin amaçları ile vizyonu doğrultusunda öğrencileri burs ve benzeri yönde yardım sağlamak; öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve mezunların saygınlığı ile değerini artırmaya, üniversite ve ülke bazında fakülte kültürünü inşa etmeye yönelik vizyonla faaliyetlerde ulunmak; bu vizyon çerçevesinde amaç ve faaliyet konularını gerçekleştirmeye yeterli maddi kaynakları sağlamaya yönelik ekonomik girişimlerde bulunmak şeklinde sıralayabiliriz.

Peki;Anatolia Hukuk Derneği’nin Misyonu Nedir ?

Y.Z.Ç: Bizim misyonumuz; üyelerimizin sosyal, kültürel, sanatsal, mesleki ve akademik yaşantılarına katkıda bulunmak ve bu doğrultuda ulusal ve uluslar arası çalışmalarda yer almak veya bu çalışmaları düzenlemek; öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve mezunların saygınlığı ile değerini artırmaya, üniversite ve ülke bazında fakülte kültürünü inşa etmeye yönelik vizyonla faaliyetlerde bulunmakla birlikte; Hukuk Fakültesi öğrencilerini; inisiyatif kullanabilen, sosyal ilişkileri güçlü bireyler haline getirmek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak şeklindedir. Ülkemizdeki sorunların temelinde eğitim eksikliğinin olduğu düşüncesinden yola çıkarak, amacımız ilk önce fakültemiz öğrencilerinin bu konudaki duyarlılıklarını artırmak ve eğitim konusundaki gelişmelerine katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda, eğitim alanındaki örnek çalışmaları nedeniyle, yerel yönetimler, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve diğer eğitim kurumları ile işbirliği yaparak, öğrencilerimizin eğitim ile etkinliklere katılımlarını sağlamak ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak akılcı ve sağduyulu, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, farklılıklara saygılı ve yaratıcı bir neslin gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu şekilde de, hukuk fakültesi öğrencilerinin eğitim ve çalıştaylarımıza etkin katılması suretiyle, boş zamanlarını topluma faydalı bir şekilde değerlendirmeleri ve sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişimi mümkün kılınmış olacaktır.

Bu arada;Anatolia Hukuk Derneği’nin vizyonu ne olacak ?

Y.Z.Ç: Derneğin vizyonunu; fakülte, öğrenciler, öğretim görevlileri ve mezunlar arasındaki etkileşimi üye toplama ve etkinlik düzenleme yoluyla koordine ederek, birliğe ve dayanışmaya yönelik bir “Anadolu Hukuk Kültürü” inşa etmek olarak açıklayabilirim.

Derneğinizin temel değerleri hangi doğrultuda olacak ?

Y.Z.Ç: Bizim ;sorumluluk sahibi ve güvenin olması, ikincisi; iletişim sürekliliğinin olması,üçüncüsü; toplumsal sorumluluklarımız,dördüncüsü; sürekli gelişim ve kendini yenileme olarak dört temel değerimiz vardır.

Derneğinizin etkinlikleri neler olacak ? 

Y.Z.Ç: Dernek üyelerimizin birbirleriyle tanışarak ileriye dönük yapılacak çalışmaların istişare edildiği tanışma toplantılarımız olacak.  Anatolia Hukuk Derneği üyelerince mesleki eğitim ve hukuk  alanında kendilerini geliştirme ve bu yönde çalışmalar yapma alanı sağlayacakları, konular üzerinde uzman bilirkişilerce tartışılarak ele alınacağı  “ Yuvarlak Masa Toplantıları “ olacak. Uzman kişilerce ele alınacak konu etraflıca tartışılıp, son bölümde soru cevap kısmı ile toplantı sona erecek. Yalnız; kontenjanımız 25 kişi olup, etkinliğimizden sadece dernek üyelerimiz yararlanabilecektir. Talep fazlalığı halinde  ise talep etme sırası dikkate alınacak.

Fakültemiz öğrencilerinin yararlanacağı bir etkinlik olan büro gezileri; önceden ayarlanmış bürolara yapılacak olup ziyaret edeceğimiz avukatların mesleki ve hayat tecrübelerini bizlere aktaracağı, öğrencilerimizin avukatlarla birebir sohbet imkanı yakalayacağı bir etkinlik olacak.

Yine;Anatolia Hukuk Derneği’nin genel ve özel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda hukuk fakültesi öğrencilerinin, bedeni, zihni, manevi, sosyal ve kültürel yönlerden gelişmeleri, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılarak geleceğe hazırlanmaları, hem mesleğe hem de yüksek öğrenime yönelik gerekli yeterlilikleri kazanmaları hedeflendiği münazara geceleri olacak.

İleride çalışma alanımız olacak mahkemelerin işleyişi ve genel esasları hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla mahkemelere yönelik ziyaretlerimizi kapsayan mahkeme ziyaretlerimiz de bir başka önemli etkinliğimiz olacak.

Bize bu dolu zamanınızda vakit ayırıp oldukça samimi bir röportaj verdiğiniz için Son An Gazetesi ekibi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Y.Z.Ç: Ben de size ve Son An Gazetesi ekibine çok  teşekkür ediyorum.

Derneğin yönetim kurulu  ise şu isimlerden oluşuyor 

1.        Yusuf Ziya Çuvadar Başkan

2.        Mehmet Oruç                     Başkanvekili

3.        Erdem Karaosman             Sayman

4.        Mustafa İmamoğlu            Organizasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı

5.        Dilara Akdağ                       Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı

6.        Muhammed Fethi Karakaya  Tanıtım ve Sosyal Medyadan Sorumlu Başkan Yrd.

7.        Buket Derin Sincer                   Genel Sekreter

Derneğin Etkinlik Takvimi

TANIŞMA TOPLANTISI             

09.02.2017

YUVARLAK MASA TOPLANTISI:YARGIDA İSTİNAF DÖNEMİ

11.02.2017

YUVARLAK MASA TOPLANTISI:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 1

17.02.2017

TANIŞMA TOPLANTISI

22.02.2017

BÜRO ZİYARETİ

25.02.2017

YUVARLAK MASA TOPLANTISI:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 2

04.03.2017

MÜNAZARA GECESİ

10.03.2017

TANIŞMA TOPLANTISI

14.03.2017

 

YUVARLAK MASA TOPLANTISI:BOŞANMA VE MAL REJİMLERİ

08.04.2017

MAHKEME ZİYARETİ

14.04.2017

BÜRO ZİYARETİ

22.04.2017

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam