reklam
reklam

Barbaros Şansal'ın avukatı: Tutuklamaya itirazımızı yapacağız

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2017, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 162259

İSTANBUL

Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç, "Bugün tutuklamaya itirazımızı yapacağız. Tutuklama itirazından sonra bırakılmasını bekliyoruz, umarım bırakılır." dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesince düzenlenen basın toplantısına avukatlar Efkan Bolaç, Zeynep Ceren Boztoprak ve Eren Keskin katıldı.

Toplantıda konuşan Bolaç, Şansal'ın KKTC'den sınır dışı edilmesinin ardından getirildiği Atatürk Havalimanı'nda darbedildiğini hatırlatarak, "Polisler müdahale etmeseydi yaşamını yitirebilirdi." dedi.

Şansal'ın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" gerekçesiyle tutuklandığını aktaran Bolaç, "Tutuklanmasına sebep olan iki tweeti var, bu tweetlerin sahte olduğunu biz ispat ettik. Buna rağmen savcı bu tweetlerin toplumda infial uyandırdığı gerekçesiyle tutuklamaya sevk etti, tutuklandı. Tutuklama yasağı üst sınırı 3 yıldır, 3 yılın altındaki cezalarda denetimli serbestlikle serbest bırakılmalıdır. Bunların hiçbiri Barbaros Şansal’a uygulanmadı. Bugün tutuklamaya itirazımızı yapacağız. Tutuklama itirazından sonra bırakılmasını bekliyoruz, umarım bırakılır." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam