reklam
reklam

Bilecik Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmaları Pendik’te sergilendi

Eklenme Tarihi: 19 Eylül 2021, Pazar - 20:46   Okunma Sayısı: 72131
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin Pazaryeri Halk Eğitimi Merkezi’nin Demirköy’deki el sanatları kursunda yapılan eserler, İstanbul’un Pendik ilçesinde Pendik Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde 11 – 13 Eylül 2021 tarihleri arasında sergilendi. Sergi, kâğıt rölyef ve filografi dalında yapılan eserlerden oluştu.

Sedat Büyük “ Kursiyerlerimiz el sanatları kursuna çok ilgi gösteriyorlar. Kendilerinin gizli kalmış sanatsal özelliklerini ortaya çıkarmak, daha çok sosyal ortamlarda bulunmak, farklı ürünler yaparak özgüvenlerini arttırmak için merkezimizin açtığı kurslara isteyerek katılıyorlar.”

2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılan el sanatları kursunun usta öğreticiliğini Zeynep Karasu yaptı. Düzenlenecek olan sergi ile ilgili açıklama yapan merkez müdürü Sedat Büyük şunları söyledi: “Demirköylü kursiyerlerimizin yaptığı eserleri Pendik ve civarında oturan Bileciklilerle buluşturmak için bu sergiyi düzenledik. Kursiyerlerimiz el sanatları kursuna çok ilgi gösteriyorlar. Kendilerinin gizli kalmış sanatsal özelliklerini ortaya çıkarmak, daha çok sosyal ortamlarda bulunmak, farklı ürünler yaparak özgüvenlerini arttırmak için merkezimizin açtığı kurslara isteyerek katılıyorlar. Kursumuza katılan 83 yaşındaki Mihriye Şenol, yaptığı eserleri torunlarına hediye ediyor. Toplam 24 kursiyerin katılacağı serginin eser sayısı 90 adettir.”

Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Ögütçü “Pazaryeri Halk Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu sergide emeği geçen tüm kursiyerleri ve yöneticileri kutluyorum.”

Serginin açılışına Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Bilecik Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Süer, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Faruk Şahin, Tuzla Bilecikliler Derneği Başkanı Naci Göktürk, Kocaeli Bilecikliler Derneği Başkanı Yusuf Pehlivan ,Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı, Pendikli sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve basın mensupları yer aldı. Açılışa Pendik Halk Eğitim Merkezi Erzurum yöresi halk oyunları ekibiyle destek verdi. Ardından açılış konuşmaları ve plaket törenleri düzenlendi. Protokol açılış kurdelesini hep beraber kesti ve sergiyi gezdi. Açılışta kısa bir selamlama konuşması yapan Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Ögütçü şunları söyledi. “Pazaryeri Halk Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu sergide emeği geçen tüm kursiyerleri ve yöneticileri kutluyorum. Serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam