Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2021/07/24/TOYHOBYdan_Ege_BoYlgesinin_SorunlarY_IYcYin_IYstisYare_ToplantYsY_3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

TÖHOB’dan Ege Bölgesinin Sorunları İçin İstişare Toplantısı

Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2021, Cumartesi - 23:01   Okunma Sayısı: 80267
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Aydın ilinde Ege Bölgesinin toplu taşımadaki sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerini değerlendirmek için bir istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye genelinde 7,5 milyonu 65 yaş üstü 2,5 milyonu da engelli kartına sahip yaklaşık 10 milyon kişiyi ücretsiz taşıdıklarını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, “Bu konuda mutlaka yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Koşarak otobüse yetişip engelli kartı gösterenden günlük 40 defa toplu taşıma aracına binen 65 yaş üzeri kişilere kadar 10 milyon kişiye ücretsiz hizmet vererek ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

 

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş “Her belediyenin kendine özgü uygulamalar var. Mevzuat anlamındaki sıkıntıları çözmemiz lazım. Belediye otobüsleri kamu kaynaklı ancak biz bütün giderlerimizi kendi gelirimizden yolcu kaynaklı yapıyoruz. Yetkililerden talebimiz ücretsiz taşımaları biniş başına ödeme yapması.”

Aydın’da yapılan Ege Bölgesi İstişare toplantısının öncesinde, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Genel Başkanı Ercan Soydaş, TÖHOB Başkan vekili ve İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ,Kocaeli Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt ve beraberindeki heyet ile birlikte Aydın Şehir İçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne ziyaret etti.

Aydın Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın’a örnek çalışmaları ve başarılı icraatlarından dolayı tebrik eden TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, her ilde ayrı değil ülke genelinde tek bir yönetmelikle hizmet vermek istediklerini söyledi.

Aydın’da 2000 yılından bu yana kendi arazileri üzerinde kurdukları tesiste hizmet verdiklerini belirten Aydın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, şimdi de hedeflerinin içerisinde yağlama yıkama tesislerinin de bulunduğu yeni bir hizmet binası oluşturmak olduğunu kaydetti.

Türkiye genelinde 22 bin civarında halk otobüsü ile yaklaşık 83 milyon kişiye en iyi şekilde toplu taşıma hizmeti vermeye çalıştıklarını ancak ülke genelindeki 7.5 milyon kişisi 65 yaş üstü 2.5 milyonu engelli kartına sahip 10 milyon kişiye ücretsiz hizmet verdiklerini kaydeden TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, çok ivedi bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. En iyi en kaliteli hizmeti sunmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalıştıklarını kaydeden Soydaş, “Her belediyenin kendine özgü uygulamalar var. Mevzuat anlamındaki sıkıntıları çözmemiz lazım. Belediye otobüsleri kamu kaynaklı ancak biz bütün giderlerimizi kendi gelirimizden yolcu kaynaklı yapıyoruz. Örneğin Aydın’da aylık 1000 TL devlet desteklemesi var, ancak bu rakam 2 günde bedava taşıdığımız yolcuya anca karşılar. Bakanlık, rehabilitasyon ve benzeri hizmetlerin bedelini birebir karşılarken toplu taşımanın yerel ve genel idarenin popülist politikalarına alet edildiğine düşünüyoruz. Maliyetli bir sektörde hizmet vermemize rağmen belediye başkanları ulaşım zammı vermekten çekiniyor. Mevzuat eksiklerinin giderilmesini bekliyoruz. Yetkililerden talebimiz ücretsiz taşımaları biniş başına ödeme yapması” dedi.

 

Türkiye’de devletten 65 yaş aylığı olarak adlandırılan yaşlı ve ihtiyaç sahibi olup aylık alan kişi sayısı yaklaşık 600 bin kişi olmasına rağmen toplu taşımayı ücretsiz kullanan kişi sayısının yaklaşık 7,5 milyon kişi olduğunu kaydeden TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, “Ücretsiz taşıdığımız bir yaşlımız bir günde 40 defa araç biniyor. Koşarak otobüse yetişen bir kişinin de engelli kartı gösterdiğine çok defa şahit oluyoruz. Bu nedenle, ücretsiz taşımaya tabi olan engelli kartlarında ve 65 yaş üstü kişilerde ücretsiz taşınacak olan kişilerin yaşlılık aylığı alan kişiler olmasını talep ediyoruz” diyerek bu konuda vicdani bir düzenleme yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Ücretsiz taşımada suistimali önlemek için Bakanlığa çözüm önerilerini sunduklarını belirten Başkan Soydaş, Türkiye’de tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel sektör olan halk otobüslerine ücretsiz biniş başına ödeme yapılması, yaş sınırının 75’e, engel oranının da yüzde 60’a çıkarılması gibi öneriler sunduklarını bunlardan birinin hayata geçirilmesi halinde toplu taşımanın keyfi kullanımı önlenip daha cazip hale geleceğini söyledi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam