reklam
reklam

15 Temmuz ruhu kumaşlara yansıdı

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2021, Pazartesi - 23:25   Okunma Sayısı: 104764
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli İrade Geçilmez" temalı kumaş ürünleri sergisi, Feneryolu Halk Eğitimi Merkezinde açıldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi tarafından 15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Milli İrade Geçilmez temalı kumaş ürünler sergisi Anadolu yakası Halk Eğitim Merkezlerinin katılımıyla 3-14 temmuz tarihlerinde Feneryolu Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Topaloğlu’nun ev sahipliği yaptığı serginin açılışına Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, İstanbul İl Mill Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Eyüp Balyemez ve Anadolu Yakası Halk Eğitimi Merkezlerinin kurum müdürleri katıldı.

Sergide milli irade geçilmez Şuuru ve bilincine vurgu yapıldı.

Serginin açılışında kısa br konuşma yapan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, ülkemizi, milli birlik ve beraberliğimizi, bağımsızlığımızı ve aydınlık geleceğimizi yok etmek amacıyla kalkışılan 15 Temmuz hain darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladı.

Sadık Aslan şunları söyledi; “En uzun gecelerden birini yaşadığımız 15 Temmuz 2016 günü yaşlısı genci, kadını erkeğiyle milletimizin ortaya koyduğu bu ruh, Millî Mücadele meşalemizin yandığı 19 Mayıs 1919'daki milli hakimiyet ruhunun devam ettiğini net olarak göstermiştir. Vatan topraklarını yurt yapan, istiklal ateşini söndürmemek için toprağa düşen kahramanlarımız ile 15 Temmuz şehitlerimiz kader birliği yapmış ve mertebelerin en yücesine, şehadet makamına erişmişlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; vatanın ve milletin bekası için, şanlı bayrağımızın semalarımızda sonsuza kadar dalgalanması için iman dolu göğüslerini, tanklara, toplara, silahlara siper ederek şehit düşen vatan evlatlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, hainlere karşı direniş gösterirken gazilik onuruna erişen vatan evlatlarımıza da şükran ve minnetlerimi sunuyorum."

  

Feneryolu’nda pedallar Eren Bülbül anısına döndü

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Şubesince 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinliği olarak planlanan ( EREN BÜLBÜL GEÇİLMEZ , MİLLİ İRADE GEÇİLMEZ temalı bisiklet turu Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi tarafından bisiklet turu düzenlendi.

11 Temmuz Pazar günü Kadıköy Bostancı sahil bisiklet yolunda gerçekleştirilen bisiklet turuna gönüllü bisiklet tutkunları ve Kadıköy Gençlik Spor Müdürlüğü destek verdi.

20 bisikletçi ile gerçekleştirilen etkinlik semt sakinlerinden de ilgi gördü. Etkinlik Kadıköy Fenerbahçe Parkı’nda toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi .

Eren Bülbül Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin

erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle 11 Ağustos 2017 tarihinde henüz 15 yaşındayken şehit olmuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam