reklam
reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu Çekmeköy’deki benzin istasyonu protestosuna katıldı

Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2021, Çarşamba - 13:11   Okunma Sayısı: 91306
İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan; çocuk parkı olarak kullanılan ve olası bir depremde toplanma alanı olarak belirlenen Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’ndaki alanın benzin istasyonu yapılmasına yönelik çevre sakinlerinin bir süredir sürdürdükleri eylemler devam ediyor. Protestoların 15 Haziran günü gerçekleşen bölümüne CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve CHP’li meclis üyeleri de katılarak çevre sakinlerine destek verdiler.

Deprem toplanma alanı ve çocuk parkının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine ilişkin eyleme katılan çocukların taşıdığı ‘’Yeşilime Dokunma’’, ‘’Oyun Parkıma Dokunma’’ yazılı dövizler dikkatleri çekerken, alanda bir çocukla sohbet eden CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, ‘’Çocuk parkını korumak istiyoruz’’ diyen çocuğa ‘’Kararlı olursanız hep beraber koruyacağız. Biz de size söz verelim’’ yanıtını verdi.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ‘’Çocuklarımızın oynayabileceği, olası bir depremde toplanma alanı olan ve korunması gereken bir yeşil alanı plan değişikliği ile akaryakıt rejasyonu olarak yapmak, niyetin ne olduğunu bize gösteriyor’’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan; çocuk parkı olarak kullanılan ve olası bir depremde toplanma alanı olarak belirlenen alanın benzin istasyonu yapılmasına karşı eylem düzenleyen çevre sakinleri ile bir araya gelen Kaftancıoğlu ‘’Çocuklarımızın oynayabileceği, olası bir depremde toplanma alanı olan ve korunması gereken bir yeşil alanı plan değişikliği ile akaryakıt rejasyonu olarak yapmak, niyetin ne olduğunu bize gösteriyor’’ dedi.

 

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla yeniden plan yaptılar. Her şekilde arkadan dolandıkları gibi bu işte de arkadan dolanarak buranın benzinlik alanı olmasıyla ilgili plan yaptılar, burası çocuk parkı ve deprem toplanma alanı’’

Eylemde konuşan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ise ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla yeniden plan yaptılar. Her şekilde arkadan dolandıkları gibi bu işte de arkadan dolanarak buranın benzinlik alanı olmasıyla ilgili plan yaptılar, burası çocuk parkı ve deprem toplanma alanı’’ şeklinde konuştu.

 

Kaftancıoğlu “CHP olarak, ilçe belediye meclis grubu ve meclis üyelerimiz olarak sizin bütün hukuksal süreçlerinizde elimizden gelen her türlü hukuksal desteği ve mücadeleyi vereceğiz’’

Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla akaryakıt istasyonu yapılmasına ilişkin kararı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘’İstanbul’a ne yazık ki yaklaşık 20 yıl boyunca vatandaşın değil, şu güzel çocuklarımızın değil, geleceğimizin değil, sadece rant için, sadece 3-5 kişiyi zengin etmek için şu güzelim alanlarımıza nasıl binalar dikildiğini hepimiz biliyoruz. Kendileri de söylediler ‘’Biz İstanbul’a ihanet ettik’’ diye. Bu daha önce belediyeler aracılığıyla yapılıyordu. Şimdi, adı ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’’ olan bakanlık aracılığıyla yapılıyor. Çocuklarımızın oynayabileceği, olası bir depremde toplanma alanı olan ve korunması gereken bir yeşil alanı plan değişikliği ile akaryakıt rejasyonu yapmak, niyetin ne olduğunu bize gösteriyor. Siz, ‘’buraya sahip çıkacağız’’ derseniz biz de CHP olarak, ilçe belediye meclis grubu ve meclis üyelerimiz olarak sizin bütün hukuksal süreçlerinizde elimizden gelen her türlü hukuksal desteği ve mücadeleyi vereceğiz’’ dedi.

Bölge sakini “Bu mahallenin bu çocukların hakkını yedirmek istemiyoruz. Buna hepimiz sahip çıkacağız.’’

Kaftancıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan bir bölge sakini ise şunları söyledi. ‘’Aslında burası yeşil alan ve yol için belediyeye terk edilmiş bir bölge. Belediye bunu bu şekliyle korumak zorunda. Buradan rant elde edip, benzin istasyonu yapıp başkalarını zengin etme peşinde. Aynı zamanda burası Acil Toplanma Bölgemiz. Bir deprem olsa gidecek yerimiz yok. Çok enteresandır, Çevre Bakanlığı’ndan çevreyi koruyoruz. Çevre Bakanlığı, çevreyi korumak için kurulmuş, biz Çevre Bakanlığı’ndan çevreyi koruyoruz. Dilekçeler verildi, plana itiraz ettik. Plan şu an askıda. İtiraz süresi sona erdikten sonra hukuki yola başvurup bu plana itiraz edeceğiz ve hukuki sürece götüreceğiz. Bu mahallenin bu çocukların hakkını yedirmek istemiyoruz. Buna hepimiz sahip çıkacağız.’’ dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam