reklam
reklam

Kadıköy’de 19 Mayıs konseri

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2021, Cumartesi - 09:12   Okunma Sayısı: 142182
Salgın sürecinde salonlarda konser imkanı olmaması nedeniyle Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi dijital konserlere devam ediyor

Salgın döneminde salonlarda yüz yüze konserlere imkan kalmadı ama Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi konserler başta olmak üzere etkinliklerini ara vermeden sürdürdü.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği programlara da ev sahipliği yapan Kadıköy Eğitimi Merkezi daha önce düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü, 18 Mart Çanakkale Zaferi konserleri ve yine Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “Saz’dan Söz’e Türkülerimiz” isimli Türk Halk Müziği Konseri salgın tedbirleri nedeniyle çevrimiçi gerçekleştirilmişti.

Geçtiğimiz ay içinde yine İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “İstanbul’dan Tokat’a Sosyal Yaşamı Destekleme” Sosyal Sorumluluk Projes kapsamında 5 ayrı etkinlik düzenlenmişti.

Kurum Müdürü Hülya Narsap; Projeye emek veren öğretmenler; Halk Oyunları Öğretmeni Serdar Bombacı, Beden Eğitimi Öğretmeni Erdoğan Öztürk, Drama Öğretmeni Sedat Buluç, Müzik Öğretmenleri Alp Özeren, Fulya Soyata, Aynur Durukan'a çok teşekkür etmiş ve projenin rehabilitasyon gören hastalar üzerinde çok verimli ve faydalı olduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde yine İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği korosu 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı konserinde sanatseverlere yine çevrim içi seslendi.

Konserle ilgili duygularını dile getiren Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap şunları söyledi;

“Pandemi ile mücadelemizin ikinci yılında izleyicilere çevrimiçi olarak ulaşmanın gururunu ancak bir o kadar burukluğunu yaşıyoruz zira Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi konser salonunda izleyicilerle buluşacağımız günleri özlemle bekliyoruz .

Sosyal medya üzerinden bizleri çoşkuyla, heyecanla takip eden izleyicilerimize, konsere emek veren öğretmen ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz.

Konser, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlamıştır.

Elbette insanların hayatlarını alt üst eden bu pandeminin bir an önce tamamen bitmesini bekliyoruz ama bu süreçte online konserler bizim salonlarla sınırlı kalmayarak daha çok kesime ulaşmamıza da vesile oldu.”

 


Koro şefi Aynur Durukan ve maestro keman sanatçısı Özgür Koban yönetiminde düzenlenen konserde koro şu isimlerden oluştu;

Nuray Baykal

Semra Özbey

Emre Küçükçalık

Arzugül Kutlu

Ece Oya Gökçeoğulları

Kumru Demir

Havva Alkan

Vildan Van

Smail Koç

Nalan Edinsel

Makbule Aslan

Hülya Şitil

Gülten Atacan

Turgut Bolsu

Hatice Mülayim

Esra Eknici

Jale Şahin

Filiz Tüysüz

İlknur Adiller.

Koroya

Kemanlarda

Özgür Koban

Nihal İnce

Kanunda

Güvenç Saraç

Klarnette

Şenol Karagöz

Gitarda

Kemal Ender Kıvanç

Klavyede

Parvin Aslanov

Ritmde

Sadettin Mar

Eşlik etti.

Konser, koronun seslendirdiği Bestesi Erdoğan Berker Güftesi Dr. Bekir Mutlu’ya ait Bir İlk Bahar Sabahı şarkısıyla başladı. Ardından koro, Beste ve Güftesi Teoman Alpay’a ait Bahar Geldi Gül Açıldı, bestesi yıldırım Gürses’e ait

Aşkım Bahardı, Beste ve Güftesi Neveser Kökdeş’e ait Bahar Pembe Beyaz Olur isimli eserleri seslendirdi.

 

Konser koro şefi Aynur Durukan’ın söylediği bestesi Coşkun Sabah ve güftesi Ali Tekintüre’ye ait Baharı Bekleyen Kumrular Gibi adlı eseri seslendirdi.

Konser koronun seslendirdiği Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa ve Dağ Başını Duman Almış marşlarıyla sona erdi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam