reklam
reklam

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Soğanlık’taki Çalışmaları İnceledi

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2021, Cuma - 13:22   Okunma Sayısı: 90876
Kartal’ın Soğanlık mahallesinde Kartal Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından geçtiğimiz yıl yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde 25 yıllık yağmur suyu ve atık su sorunu tarih olmuştu.

Şimdi ise Soğanlık’taki üst yapı sorununun çözümü için Kartal Belediyesi tarafından yeni bir çalışma başlatıldı. Tam kapanma günlerinde hızlandırılan çalışmayla belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Soğanlık’ta yer alan 14 sokağın 10’unda asfaltlama çalışmalarını tamamladılar. Kalan sokakların çalışmalarının da en kısa süre zarfında tamamlanacağı öğrenilirken, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de geçtiğimiz günlerde Soğanlık’taki çalışmaları yerinde inceledi.

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Kartal’ın her noktasında, Soğanlık ile birlikte diğer mahallelerde de altyapı seferberliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi'nin ortak çalışmaları ile devam ediyor."

Çalışmalar kapsamında Soğanlık Yakakent Caddesi ve Millet Caddesi'nde de asfalt serim çalışmalarına katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yetkililerden son durum ile ilgili bilgi alıp incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Yüksel şu açıklamayı yaptı ; "Soğanlık Yeni Mahalle’de, hatırlarsanız, geçtiğimiz dönem tapu sorununu çözmüştük. Tapular komşularımıza dağıtılmıştı. Bu dönem de bu mahalledeki 14 sokağımızın alt yapı çalışmalarına başladık. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra bu yıl, baharın gelişiyle ve sıcaklıkların artmasıyla bu 14 sokağımızdaki asfaltlama işlemlerini de Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız, İBB ekipleri ve İSKİ ekipleri devam ettiriyorlar. 14 sokağın 10’unda çalışmalar tamamlandı. Diğer sokaklarla ilgili de bu ay ve önümüzdeki ay çalışmalar devam edecek. Kartal’ın her noktasında, Soğanlık ile birlikte diğer mahallelerde de altyapı seferberliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi'nin ortak çalışmaları ile devam ediyor."

 

Soğanlık Yeni Mahalle’de tapu sorunları çözüme kavuştu

Kartal’ın en sorunlu mahallerinden olan ve tapu sorunu yüzünden uzun yıllardır hizmetler konusunda sıkıntılar yaşayan Soğanlık Yeni Mahalle’de önce Kartal Belediyesi’nin büyük uğraşları sonucu vatandaşlara tapuları teslim edilerek, mahallenin en büyük sorunu çözülmüştü. Bunun akabinde belediye ekipleri geniş kapsamlı alt ve üst yapı çalışmalarının yoğunlaştı ve mahallede İBB, İSKİ ve Kartal Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hummalı bir çalışma başlatarak alt yapı sorununa da el atılarak bölgenin yarım asırlık yağmur suyu ve atık su sorunu, kısa bir sürede gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde tarihe karıştı.

Şimdi, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kısıtlama ve tam kapanma döneminde yaptığı çalışmalar sonucunda Soğanlık Yeni Mahalle’de 10 sokağın asfalt serim işlemi gerçekleşti, çalışmalar, mahallenin 4 sokağında daha devam edecek.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam