reklam
reklam

Beykoz 1908’den BAL kararı

Eklenme Tarihi: 18 Mayıs 2021, Salı - 11:28   Okunma Sayısı: 91211
Bölgesel Amatör Ligi İstanbul temsilcilerinden Beykoz 1908 Spor Kulübü Bölgesel Amatör Lig maçları ile ilgili olarak aldığı kararı yazılı bir açıklamayla duyurdu.

Açıklamada var olan koşullar içerisinde otuz-kırk gün sürecek kısa bir lig ile Üçüncü Lige çıkacak takımları belirlemek hem adalet açısından hem de liyakat açısından çok daha uygun olacağı ifade edilerek, kısa ve hızlı bir takvim belirlenme koşuşluyla Bölgesel Amatör Ligin bu yaz başında oynayabileceği belirtildi. Açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“Corona salgını nedeniyle olağanüstü günler yaşıyoruz. Liglerin oynanması konusunda yaşanan belirsizlik amatör futbol camiası özellikle de Bölgesel Amatör Lig maçları oynayacak kulüpler için ciddi sıkıntılar yaratıyor. Ligin ertelenmesi ve önümüzdeki yıl oynanması düşüncesi kafaları karıştırıyor.

 

Öncelikle ligin ertelenmesi ve sonraki sezona bırakılması durumunda;

 

  1. BAL oynamaya hak kazanmış kulüpler çok daha fazla müsabaka oynayacak ve bu durumda halihazırda yaptıkları planlamanın ötesinde çok daha fazla maç başı ve çok daha fazla prim ödeyecektir.

 

  1. Bölgesel lig statüsü ile oynanacak karşılaşmalar nedeniyle yüklü miktarda konaklama ve deplasman giderleri ortaya çıkacaktır.

 

  1. Üçüncü ligden düşen takımların da BAL kapsamına alınmasıyla çok daha fazla takımın (Yaklaşık 300 kulüp) bir üst lige çıkma mücadelesi yaşanacaktır.

 

Bu yıl pandemi var diyerek önümüzdeki yıl oynanacak lige katılalım demek hali hazırdaki koşullar ve engeller üzerine yeni engeller eklemek anlamına gelecektir. Bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman hali hazırda açıklanmış fikstür yerine yeni bir düzenlemeyle müsabakaların oynanması durumunda Üçüncü Lige ulaşmak çok daha zor ve çok daha pahalı olacaktır. Oysa var olan koşullar içerisinde otuz-kırk gün sürecek kısa bir lig ile Üçüncü Lige çıkacak takımları belirlemek hem adalet hem de liyakat açısından çok daha uygun olacaktır.

 

Beykoz Spor Kulübü olarak federasyonumuzun talimatları doğrultusunda liglerin oynanacağı varsayımından hareketle; futbolcularımız, teknik ekibimiz, idari kadromuz, yöneticilerimiz ve taraftarlarımızla hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Federasyon tarafından yapılan açıklama ve fikstür doğrultusunda BAL maçlarının oynanmasını istiyoruz. Yeni ve farklı bir kararla oluşacak yeni belirsizliklerin; aylardır ciddi emek ve çaba içerisinde hazırlıklarını sürdüren tüm camialar üzerinde onarılması imkânsız hasarlar oluşturacağını düşünüyoruz.

 

Beykoz Spor Kulübü olarak belirlediğimiz program doğrultusunda; antrenmanlarımızı, hazırlık maçlarımızı yapıyor ve müsabakaların oynanacağı günleri bekliyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya ve transferlerimize de devam ediyoruz. İhtiyaç olduğunu düşündüğümüz bir kaç pozisyonumuza uyacak yeni oyuncularla görüşüyor ve bu pozisyonlar için Ergun Hocamızın raporları doğrultusunda gereğini yapmaya çalışıyoruz.

Tüm Spor Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.      

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam