reklam
reklam

Hyundai Tucson, ilk kez Türk tüketicisiyle buluştu

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2015, Cuma - 13:00   Okunma Sayısı: 179219

İSTANBUL (AA) - Hyundai yeni Tucson ve i20 Coupe'nin prömiyerini gerçekleştirdi.

 İstanbul Autoshow 2015’te Hyundai Tucson Türk tüketicisiyle ilk kez buluşurken, Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilen i20 Coupe fuarla birlikte satışa sunuldu.

Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli motora sahip Intrado konsepti katılımcılar tarafından ilgi görürken, yeni Tucson’un tanıtımı sırasında kullanılan motorlu LED ekran ve ziyaretçileri karşılayan Robo-Hostes de standın diğer ilgi çeken teknolojik özellikleri oldu. Ayrıca İngiltere için sağdan direksiyonlu olarak üretilen i20 de sergilendi. 

Türkiye’de üretilerek öncelikle Avrupa olmak üzere 40’tan fazla ülkeye ihraç edilen i10 ve i20 modelleri, DCT şanzımanla satışına başlanan yeni i30 ve Accent Blue, yeni donanım paketleriyle yollara çıkan Elantra, markanın üst segmenteki SUV modeli Santa Fe ve lüks segmentteki Genesis gibi model yelpazesinde yer alan diğer araçlar da Hyundai standında yerini aldı.

Fuarda gerçekleştirilen Hyundai basın toplantısında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, otomotiv sektörünün son yıllarda önemli bir ivme kazandığını, iç pazarın günden güne büyüdüğünü ve otomotiv sanayisinin kayda değer bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Hyundai Assan olarak 1,7 milyar liralık yatırımla üretimimizi iki kattan fazla artırarak 215 bin adede çıkardık. i10 ve i20 modellerimizin üretimi sayesinde Hyundai’nin Avrupa’da kompakt otomobil üretim merkezi haline geldik. Ürettiğimiz araçlarımızı 5 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihraç ettik ve Türk ekonomisine 7 milyar dolardan fazla katkıda bulunduk. Bu yıl Türkiye’deki 25. gurur yılımızı kutluyoruz. Biz büyük bir aileyiz ve Türkiye’nin geleceği için daha nice yıllar birlikte yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Göker, i20 modelinin Türkiye’nin göz bebeği olduğunu ifade ederek, "Bugün itibarıyla i20 ailesinin yeni üyesi olan Türkiye’nin yerli Coupe‘si i20 Coupe yollara çıkıyor. Farklı tasarımı ve donanım seçenekleriyle büyük ilgi göreceğine inanıyoruz" dedi. 

Ağustos ayında satışına başlanacak Tucson'un tasarımı, teknolojisi ve yüksek kalitesiyle büyük ilgi göreceğine inandıklarını anlatan Göker, şunları söyledi:

“Hyundai‘nin 25 yıllık SUV mirasının en önemli isimlerinden biri olan Tucson, markamızın modern premium DNA’sını en iyi şekilde yansıtıyor. Yeni Tucson, tüm özellikleriyle bir üst segmentteki araçlardan beklenenleri bile rahatlıkla karşılayabileceğini gözler önüne seriyor. Tucson’un kendine hayran bırakan tasarımı ve üstün kaliteye sahip kabini kadar 176 HP güç üreten 1.6 lt motoru, yüzde 20’ye kadar yakıt tüketimi sağlayan DCT şanzımanı ve 4x4 çekiş sistemi dikkat çekiyor. Yeni Tucson’un SUV pazarına yeni bir soluk getireceğine ve büyük bir ilgi göreceğine inanıyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam