reklam
reklam

Kartal’da Yaşayan Bulgaristan Türkleri De Erken Seçim İçin Sandığa Gittiler

Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2021, Çarşamba - 11:52   Okunma Sayısı: 103892
Bulgaristan-Türkiye çifte vatandaşları, Bulgaristan’daki parlamento seçimleri için Türkiye de birçok ilde kurulan sandıklarda oy kulanınken kurulan sanıklardan birisi de Kartal Soğanlık Orta Mahallesinde bulunan Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlkokulu’nda kuruldu ve vatandaşlar burada oylarını kulandılar. 7 bine yakın çifte vatandaşın oy kullandığı seçimlerde, Kartal Belediyesi ekipleri tarafından , sabahın erken saatlerinden itibaren alanda hazır bulunarak Pandemi koşullarında oy verme işleminin aksamaması için hijyen tedbirleri alındı . Ekipler okul önünde gün boyu hijyen kiti ve maske desteği sağlarken, okul önünde bulunan İBB’ye bağlı Mobil Büfede ise vatandaşlara çay, kahve ve sıcak çorba ikram edildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah’dan seçimlerde oy kullanan çifte vatandaşlara ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah oy verme sürecinde bulunan Bulgaristan-Türkiye çifte vatandaşları ile sandık görevlilerini ziyaret ederek oy kullanan vatandaşlara hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyarette Başkan Yüksel’e Kartal Balkanlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Olcay Özgün eşlik edip yapılan hazırlıklar ve oy verme işlemi için bilgi verdi.

Bulgaristan genel seçimlerinin, Bulgaristan ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Başkan Gökhan Yüksel “Bulgaristan’da yapılan genel seçimler için Kartal’da yaşayan çifte vatandaşlı komşularımız oylarını kullandılar. Bizler meclis üyelerimiz ve ilçe başkanımızla birlikte oy kullanan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Seçimlerin hem Bulgaristan için hem de Türkiye’miz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seçimlerin galibi resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Borisov’un partisi GERB oldu

Öte yandan Bulgaristan'da 4 Nisan Pazar günü yapılan genel seçimi, sandık çıkış anketine göre Başbakan Boyko Borisov'un lideri olduğu Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) kazandı. Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi oyların yüzde 17,6'sını alarak ikinci parti olurken, onu müzisyen ve TV şovu sunucusu Slavi Trifonov'un kurucu lideri olduğu "Böyle Bir Halk Var" adlı parti oyların yüzde 15,5'ini, üyelerinin ve seçmenlerinin çoğunu Bulgaristan Türklerinin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ise yüzde 11'ini alarak takip etti. Demokratik Bulgaristan yüzde 10,4; tamamı sol partilerden oluşabn "Ayağa kalk! Mafya Dışarı!" ittifakı yüzde 4,2; aşırı milliyetçi İç Makedon-Edirne İhtilal Örgütü ise yüzde 4 oyla parlamentoya girme başarısı elde etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ELİF DOĞAN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam